Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Canan Kaftancıoğlu’na CHP’li isimden tepki!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Ben ‘Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” ifadeleri üzerine CHP’li bazı isimler tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sözcü gazetesinde yer alan bir yazı nedeniyle eleştirilerin hedefi olması ardından açıklama yaptı. Sözcü Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşe yazısında, internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları’nın onur konuğu olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ifadesini kullandığını yazdı.

YILLARDIR KULLANDIĞIM GİBİ

Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan’ın, Kaftancıoğlu’na “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” diye sorması üzerine Kaftancıoğlu’nun da, “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” yanıtını verdiğini aktardı.

CHP’Lİ KÜÇÜKKAYA’DAN: “TÜY DİKTİNİZ”

Kaftancıoğlu’nun, “Ben ‘Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” ifadeleri üzerine CHP’li bazı isimler tepki gösterdi. O isimlerden biri de CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya oldu. Küçükkaya, “Atatürk demek tercihe keyfe göre olmaz. Kalpten söylemeyeceksen söyleme zaten.Atatürk bir ulusun kurtarıcısına verdiği soy isimdir. CHP’ de tüm tartışmaları başlatabilirsiniz. Kurultayları tartışabilir, adayları beğenmeyince istifa edebilir geri gelebilir vb tüm eylemleri gerçekleştirebilirsiniz. Lakin ATATÜRK’ü keyfinize göre tartışmaya açamazsınız bi birilerinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.Lütfen özür dileyin. Yıllardır saçma zorlama bir militarist yorumunuz hala vicdanları kanatmakta şimdi ise tüy diktiniz. Özür dilemek zor olmamalı” ifadelerine yer verdi.

canan kaftancioglu ataturk