Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çayırova Belediyesi’ndeki rüşvet iddiası TBMM Genel Kurulu’nda

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Çayırova Belediyesi’ndeki rüşvet iddiasını TBMM Genel Kurulu’na taşıdı.

CHP PM Üyesi ve

Cumhuriyet Halk Partisi dün il binasında Çayırova Belediyesi’nde rüşvet iddiası için toplandı. Düzenlenen toplantıya İl Başkanı Harun Yıldızlı, il yöneticileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve Meclis Üyesi Orhan Tanış, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, Çayırova Belediye CHP Grup Başkanvekili Halis Koç, Meclis Üyeleri Salih Işık, Turan Ağaç, Tayfun Budak, CHP Kocaeli önceki dönem İl Başkanı Cengiz Sarıbay katıldı.

RÜŞVET PAZARLIĞI İDDİASI

Toplantıda Çayırova Belediye CHP Grup Başkanvekili Halis Koç, Çayırova’da Reysaş Lojistik firmasının yaptığı kaçak yapı nedeniyle 40 milyon TL ceza kesildiğini, üst düzey bir yöneticinin bu konuyu kapattığını söyledi. Ayrıca ceza hakkında Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcılarının şirketle görüşüp cezada indirim için rüşvet pazarlığı yaptığını da iddia etti. Şirket yetkilisinin pazarlığın ses kaydını alarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye götürdüğünü, Özhaseki’nin de sürece dahil olduğunu söyledi.

“İFTİRA ATIYORLAR”

İddialar hakkında Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne konuştu. Çiftçi, daha önce mecliste CHP grubu tarafından soru önergesi verildiğini belirterek, “CHP mecliste de soru önergesi vermişti geçtiğimiz ay. Bu konuyla ilgili bütün cevapları verdik. İftira atıyorlar. Böyle bir şey olması mümkün değil” dedi.

“20 MİLYON LİRA RÜŞVET KARŞILIĞINDA SİLİNDİ”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan soru önergesi verirken CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da konuyu TBMM gündemine taşıdı. Genel Kurulda konu hakkında konuşma yapan Tarhan, “Kocaeli’nin Çayırova Belediyesinin özel bir şirkete ait yapıda imara aykırılıklar nedeniyle 40 milyon Lira ceza kestiği, ancak bu cezanın 20 milyon Lira rüşvet karşılığında silindiği iddia edilmektedir. Ceza yazılan şirket yetkililerinin şikayeti üzerine rüşvet iddiasıyla ilgili olarak, Çayırova Belediye Başkanı Ak Parti Genel Merkezine çağırıldığını itiraf etmiştir.” dedi.

“İDDİALAR AÇIĞA KAVUŞTURULMALIDIR”

Tarhan, “Çayırova Belediye Başkanı’nın rüşvet iddialarına ilişkin olarak yapmış olduğu bu itirafa rağmen konuya dair hiçbir açıklama yapılmamasını eleştirdi ve “Ancak imara aykırı yapılan ve tutanaklarla tespit edilen işlemlere rağmen cezanın neden silindiğine dair bir açıklama yapılmamaktadır” diyerek Kocaeli kamuoyunun bu konudaki iddiaların açıklığa kavuşturulmasını beklediğini söyledi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Tarhan, konuya ilişkin olarak CHP il ve ilçe örgütü tarafından yapılan çalışmalara da dikkat çekti. Tarhan, CHP Çayırova Belediye Meclis Üyelerinin suç duyurusunda bulunduklarını da hatırlatarak, başta Çayırovalılar olmak üzere, Kocaeli’de yaşayan her bir fert adına konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.