Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cem Şakoğlu: Cumhur İttifakı “Bunlar da bizim araçlarımız” demesi gerekirdi

İzmit Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş’un İzmit Belediyesi’nin kiralama süresi biten araçları sakladığı iddiasıyla ilgili İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, “Biz anahtarlarımızı bıraktık. Vatandaşlar, bizim araçlarımıza ihtiyacınız olursa lütfen söyleyin getirelim dedi. Muhalefet meclis üyeleri “Bunlar da bizim araçlarımız” demesi gerekirken her seferinde belediyenin önüne garabet çıkarmak adına, ket vurmak adına bize sürekli engel koymaya çalışıyorlar” dedi.

İzmit Belediye Meclisi AK

İzmit Belediyesi’Özgun imzande “Taşıt ve iş makinesi satın alınması ve finansmanında kredi kullanılması” tartışmaları 27 Eylül’de düzenlenen mecliste AK Partililer’den katılımın az olması nedeniyle oy çokluğuyla kabul edilmişti. Bir önceki dönem araç kiralama ihalesi 30 Eylül itibariyle sona ererken İzmit Belediyesi, kiralama ihalesi süresinin bitmesinin ardından araçsız kaldı. Henüz yeni araçların daha gelmemesiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şahsi araçların bu süreçte hizmet etmek için kullanacaklarını açıkladı.

TUTUŞ: ARAÇLAR SAKLANDI

İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, kiraladığı araçları sakladığını iddia etti. Bu iddia sonrası İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Tiyatro, tiyatro dediğin olayda; İzmit Belediyesi’nin hizmet araçları kullanım hakkının 30 Eylül Cuma günü saat 17.00 itibariyle bittiğini biliyorsun. Hizmet araçlarımızı belirtilen tarihten itibaren ilgili firmalara teslim etmemiz gerektiğini, aksi halde bunun hukuki bir sorun oluşturabileceğini biliyorsun. Orada bizzat fotoğraflarını çektiğin araçların hepsinin plaka plaka teslim tutanağı tutulduğunu biliyorsun” şeklinde cevap verdi.

“BÜYÜK BİR ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE İZLEDİK”

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural ve Belediye Basın Danışmanı Cem Şakoğlu bugün İzmit Belediyesi toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şakoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;“Gerçekten üzgünüz ama bize böyle fırsatları verdikleri için bunu yapan arkadaşlara teşekkür etmek istiyoruz. Farklı gözle göstermeye çalışmaları dönüyor dolaşır ve bir şekilde kayaya çarpıyor. Dün bir süreç yaşandı. Gazetelerde bir anda AK Parti’nin gerçekten İzmit Belediyesi’nde en üst düzeyde temsil eden arkadaşımız sosyal medya hesabı üzerinden basın açıklaması yaptı. İzmit Belediyesi ve Fatma Kaplan Hürriyet’in kiralama süresi biten arkadaşları saklamakla suçladı. 186 aracı kendi müdürlüğümüzün içerisinde açık alanda saklamak gibi durumu büyük bir şaşkınlık içerisinde izledik.

“ARAÇSIZ KALMAK DURUMUNA DÜŞTÜK”

Kendi sakladığımız araçların fotoğraflarını çekmek gibi bir psikopatlık yapacak değiliz. Bütün davul ve tokmak elinde olan bir yapının Fatma Kaplan ve İzmit Belediyesi ile ilgili bir şey olsa davul çalarak kente ilan ederlerdi. Ne peşinden gidiyorlar ne de adli makamlara taşıyorlar. 30 Eylül’de bu araçların kiralama süresi bitti. Araçlarımızı biz teslim tutanaklarıyla teslim ettik. İki tanesini 1 Ekim’de, bir tanesini de 3 Ekim’de teslim ettik. Tamamını imza karşılığı teslim ettik. Bu süreçte kredi istememiz, onay verilmemesi, kiralama garabeti… “Hayır kiralama” diye karşımıza geldiler. İzmit’ten bir firma bu kiralamayı aldı, itiraz üzerine KİK’e gitti. 2 günde gelmesi gereken onay 3 haftaya sarktı. Araçsız kalmak durumuna düştük. Bu bir kurgu değildi, hiçbir zaman olamazdı. Bu fotoğrafın geleceği çok net kendini ortaya koymaya başlamıştı.

“VATANDAŞLAR İHTİYACIMIZ OLURSA GETİRELİM DEDİ”

Başkanımız dün başkanımız başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, koordinatörler bütün arkadaşlarımızı bir araya topladı ve “önümüzde böyle bir süreç var. Belediyemizin elinde araç yok. Vatandaşımıza götürmemiz gereken bir takım hizmetleri götüremeyeceğiz fakat yemek, hizmet bekleyen vatandaşlarımız var. Hepinizden ricam akşam evinize giderken geri almak kaydıyla araçları belediyeye tahsis edin” dedi. Biz anahtarlarımızı bıraktık. Vatandaşlar, bizim araçlarımıza ihtiyacınız olursa lütfen söyleyin getirelim dedi. Muhalefet meclis üyeleri “Bunlar da bizim araçlarımız” demesi gerekirken her seferinde belediyenin önüne garabet çıkarmak adına, ket vurmak adına bize sürekli engel koymaya çalışıyorlar. Biz bunlardan gerçekten sıkıldık.”