Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cengiz Sarıbay: Bizim milletvekili sayısı 5’ten aşağı düşmez

CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Cengiz Sarıbay yaptığı basın toplantısında, “2018’de oy verenler bugün neden oy versin? Oy vermeseydim keşke diyen insanlar var. Bu dönemde bizim milletvekili 5’ten aşağı düşmez. Muhalefet olarak 7,8 milletvekili çıkarmamız lazım. İnşallah umduğumuz gibi olur. O listede kaptana ihtiyacı var.” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili aday

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli eski il başkanı Cengiz Sarıbay, geçtiğimiz gün milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Sarıbay, genel merkeze giderek aday adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Bugün İzmit Belediyesi Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde Sarıbay ve eşi Nurdan Sarıbay, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“İL BAŞKANLIĞI REKORU BENDE”

Toplantıda konuşan Sarıbay, aday adaylığıyla ilgili, “Meslek hayatımızda hiçbir haksızlığa izin vermedik. Solcu arkadaşlarımızın avukatlığını onurla yaptım. Sol partilerin eylemleri nedeniyle gözaltına alınan arkadaşlarımızın avukatlığı ya da karakoldaki sorgularında yanında oldum. Kocaeli’de 5 dönem il başkanlığı yaptım. 35 yaşındayken il başkanlığı yaptım. İl başkanlığı rekoru bende. Aradan geçen zaman içerisinde ben yine kendimi bu göreve layık görerek aday olmayı uygun gördüm. İl başkanlığı görevimi tamamladıktan sonra arkadaşlarıma bu görevi devrettim. Sokağa çıktığım zaman, iş yerinde, arkadaşlarımdan destek görüyorum. Sevilmek, sayılmak güzel bir şey” dedi.

“BİZ ARTIK BUNLARIN ÜZERİNDE DURMAYACAĞIZ”

Neden il başkanı olduğunu açıklayan Sarıbay, “Meslek hayatımda 49 senelik bir avukatlık meslek hayatım var. Ceza hukuku alanında ismi geçen arkadaşlarımızdan birisiyim. İki dönem cumhurbaşkanı seçilebilir denilirken 2018’de otokrasi dediğimiz cumhurbaşkanlığı sisteminde bir defa oldu bu ikinci deniliyor. Anayasa açık net. Biz artık bunların üzerinde durmayacağız. Genel başkanımız da durmuyor. Ülkemizi tek seçicilikten cumhuriyete, parlamenter sisteme geçmek istiyoruz. Pandemi oldu maske dağıtamadınız, deprem oldu çadır dağıtamadınız” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKAN İLE GÖRÜŞTÜM”

Genel başkan ile görüştünüz mü sorusuna cevap veren Sarıbay, “25 Ocak’ta Ankara’ya gittim, aday adaylık için izin istiyorum dedim. Genel başkanımız çok ciddi bir adamdır. Şu sıra, bu sıra gibi pazarlık iletişimi hiçbir şekilde olmadı. Bana ‘hayırlı olsun’ dedi. Ben yanlarına gittiğimde kendimi tanıtmak gibi bir amacım olmaz. Benim fikirlerimi, lafımı esirgemeyeceğimi bilir” dedi.

“MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİ BENDEN İSTEDİLER”

“Mevcut milletvekillerinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz” sorusunu yanıtlayan Sarıbay, “İktidar milletvekillerine bir şey diyemem. Otoriter sistemin mensupları. Tayyip Bey ya da Devlet Bey ne derse o olur. CHP’nin milletvekillerine gelirsek üçüyle de çok uyumlu çalıştım. Fatma Hanım’ın başkanlığıyla ilgili 3 defa genel başkanımızın yanına gittim. Bizim ısrarımız, Haydar Akar ve Hakan Çakar Bey’in katkıları oldu. O dönemde milletvekillerimiz bir uyum içerisinde çalışıyordu. Hiçbir zaman yarış içerisinde olmadılar. Önceki dönemde milletvekili listesini benden istediler. Aynı şekilde yazdım” ifadelerini kullandı.

“BEN DE ÖNSEÇİM İSTERDİM”

“Seçimlerde nasıl bir beklentiniz var? Önseçim neden yapılamıyor?” sorularını da yanıtlayan Sarıbay, “Önseçim bütün politikacıların vazgeçilmez sistemi olması lazım. Önseçim için 10 bin kişiye yakın imza topladıklarına dair bilgim var. Kocaeli’de 5 te 2 üyemizin önseçim talebini topladılar. Deprem, 6’lı masa vs. gibi gelişmelerle önseçim yapılamadı. Ben de isterdim ama bu saatten sonra önseçim yapılacağını düşünmüyorum. 13 milletvekili varken biz 3 milletvekili çıkardık. Şimdi 14 oldu. Siyasi iktidar pandemide maske, depremde çadır dağıtamadı. 2018’de oy verenler bugün neden oy versin? Oy vermeseydim keşke diyen insanlar var. Bu dönemde bizim milletvekili 5’ten aşağı düşmez. Muhalefet olarak 7,8 milletvekili çıkarmamız lazım. İnşallah umduğumuz gibi olur. O listede kaptana ihtiyacı var.” dedi.

“NAİL BEY LİSTEYE GİREBİLİR”

“Milletvekili listesini nasıl öngörüyorsunuz? Nail Çiler’in adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu da yanıtlayan Sarıbay, “Nail Bey çok sevilen, sayılan ekonomiyle ilgili olan, Gebze’de hatrı sayılır bir gücü olan iş insanı. Bizim partimize gelmesi beni de çok mutlu etti. Benim dönemimde de teklif götürdük; ‘hazır değilim’ diyordu. Nail Bey’in aday olmasını olumlu karşılıyorum. Genel başkanımız ‘gel birinci sırayı vereyim’ dememiştir, demez. Nail Bey listeye girebilir. Olumlu bir şey. Hiç kimsenin hiçbir şey demeye hakkı yok. Ben olamadım şu oldu, bu oldu deme şansımız yok. Artık biz demeliyiz, ben dememeliyiz. Millet ittifakının adayları başarılı olsun. Parlamenter sistem gelsin istiyoruz” dedi.

“ABİLİK SOKAKTA DAĞITILMIYOR”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in örgüt ile arasının bozuk olduğu iddialarıyla ilgili konuşan Sarıbay, “Fatma Hanım bu partinin evladı. Yine sorunlar varsa aşılacağına inanıyorum. Demin dediğim gibi ben deme değil, biz dememiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Hurşit Güneş’in ‘bu partinin abisi olacağım’ açıklamalarıyla ilişkin de konuşan Sarıbay, “Akşamdan sabaha abi olunmuyor. 5-6 sene öncesine gidin, haberlerine bakın. Bu partinin abiye ihtiyacı yok. Hurşit Hoca tabi bir abidir ama ‘ben bu partinin abisiyim’ dediğim zaman ‘bu partinin abiye ihtiyacı yok’ diyen birisi. Abilik sokakta dağıtılmıyor. Hurşit Hoca sevdiğimiz, saydığımız bir isimdir” dedi.

“SİYASİ PARTİLERE VERMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİLER”

Gülümse Kafe’nin daha önce etkinlik duyuran bir partiye kapatılması ile ilgili de konuşan Sarıbay, “Gülümse Kafe’yi bana da vermediler. Yeşil Sol Parti’ye vermedikleri gibi, bana da vermediler. Burası ya da başka yerler gösterildi. Siyasi partilere vermeyeceklerini söylediler” ifadelerini kullandı. İnce’nin adaylığıyla ilgili de konuşan Sarıbay, “Muharrem İnce’nin gerektiği zaman çekileceğini düşünüyorum, gerektiğine de inanıyorum. Başka parti kurmasa, gitmese belki de bizim cumhurbaşkanı adayımızdı, genel başkanımızdı. Neden oyları bölsün? Ülkenin kötü yönetildiğini o da söylüyor” dedi.