Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Başiskele’de Uğur Falay adaylığa ışık yaktı!

CHP’de genel merkezin kararıyla olağan kurultay süreci başladı. Mahalle delegelerinden başlayacak olan kurultay sürecine dair CHP Başiskele İlçe Başkanı Av. Uğur Falay açıklamalarda bulundu. Falay, ilçe başkanlığına aday olmak için ışık yaktı.

CHP’de genel merkezin kararıyla olağan kurultay süreci başladı. Mahalle delegelerinden

ozel haberCumhuriyet Halk Partisi’nde Özgür Özel’in genel başkan seçildiği 38. Olağan Kurultay’a dair mahkeme süreci devam ediyor. CHP Genel Merkezi ise aldığı kararla 39. Olağan Kurultay sürecini başlattı. Ağustos ayında mahallelerdeki delege seçimleriyle başlayacak olan kurultay sürecini ilçe ve il kongreleri takip edecek. Büyük kurultay ise Parti Meclisi’nin belirleyeceği zamanda Ankara’da yapılacak. Kurultay sürecine dair CHP Başiskele İlçe Başkanı Av. Uğur Falay, Bağımsız Kocaeli’ye açıklamalarda bulundu.

MAHALLE KURULTAYLARI 13 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

CHP’de 13 Ağustos 2025 tarihinde mahalle delegelerinin seçilmesiyle başlayacak olan kurultay süreci ilçe seçimleriyle devam edecek. İlçe yönetimlerinin ve başkanının belirleneceği seçimler 13 Eylül’de başlayacak. Partiden yapılan açıklamaya göre, il kongreleri ise 5 Kasım 2025 tarihine kadar tamamlanacak. İlçe ve il kongreleri tamamlandıktan sonra sıra büyük kurultaya gelecek.

“İMAMOĞLU İÇİN 4 BİNDEN FAZLA İMZA TOPLADIK”

CHP’deki kongre sürecine ilişkin olarak Başiskele İlçe Başkanı Uğur Falay, açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için toplanan imza sayısını da paylaşan Falay, adaylığına dair de konuştu. Uğur Falay açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ekrem İmamoğlu’nun özgürlüğü için başlayan kampanya sürecinde biz sokakları, pazarları dolaştık sahillere gittik ve stantlarımızı kurduk. İnsanlardan destek amaçlı imzalar istedik çok da güzel katılım oldu. İnsanlar, Ekrem İmamoğlu’na yapılanın CHP veya Ak Parti olayı olmadığını, cumhuriyetin temelleri için yapılan bir mücadele olduğunu söylüyor. Ak Parti, MHP üyesi olanlar da yapılanların zulüm olduğunu, demokrasinin elden gittiğini belirtiyor. Bugüne kadar 4 binden fazla imza topladık. Çalışmamız devam ediyor. Şu anda yaz sezonun gelmesiyle birlikte insanlarımız da şehir dışlarında tatildeler yazlık evlerindeler. Bu nedenle çalışmalar biraz sekteye uğramış olabilir ama bahar ayından beri bu konuda güzel çalışmalar yaptık.

İNSANLARIN CEBİNDEN PARALARINI ALIYORLAR

Biz Başiskele’de pazarları dolaşıyoruz insanlara ne gördüklerini, nasıl düşündüklerini soruyoruz. En fazla ekonomiden söz ediyorlar. Ekonomi Türkiye’de çok kötü durumda bunu da yapanlar zaten iktidar partisi. İnsanların cebinden paraları vergi yoluyla almaya başladılar bununla ilgili tepkiler var. Pazarda limonun kilosu 150 lirayı geçti. Tarlada çiftçiler artık karpuzları atıyorlar buna da 1 milyon liradan fazla para cezası kestiler. Çiftçiye karşı bu kadar mı düşmansınız? Bu artık gitmez. Biz de Türkiye’nin birinci partisi olarak halkın ne istediğine öncelik veriyoruz. Daha iyi bir ülke, daha iyi bir Türkiye yaratmak için canla başla çalışıyoruz.

İLÇE BAŞKANI DOĞAL ADAYDIR

Ben daha önce de söylemiştim mevcut ilçe başkanı doğal adaydır kaldı ki demokrasi bunu gerektirir. Kongreler çok adaylı da olabilir. Üye askı listelerinin bugün son günü. Daha sonra delege seçimleri başlayacak ama delege seçiminden sonra her şey daha da netleşir. Bence bir ilçe başkanının doğal aday olması gerekir. Bunu örgütümüzle konuşur, karar alırız. Daha güçlü bir şekilde kongrelerden çıkarız. Şimdiye kadar herhangi bir aday başvurusu olmadı.

BAŞİSKELE’DE 1.200 ÜYEMİZ VAR

Dayanışma sandığında çok güzel bir üye patlaması yaşadık. Akın akın hatta parti binamızın dışına varana kadar bir sıra oluştu. Başiskele’de bunu görmek çok güzel. Dayanışma sandıklarında 6 bin oy aldık. Çalışmalarımız devam ediyor. Ön seçimden önce 837 olan üye sayımızı 1.200’e ulaştırdık. Üyelik için işlemlerini genel merkeze gönderdiklerimiz de var onları da katarsak 1.500’ün üzerinde üyemizin olması lazım. Ancak genel merkezde yoğunluk olmasından dolayı hemen düşmüyor.”