Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP ile belediye arasında gerginlik iddiası!

İzmit Belediyesi ile CHP ilçe örgütü arasında büyük bir tartışma yaşandığı iddia edildi. İddialara göre başkan Hürriyet ilçe başkanını hiçbir konuda açıklama yapmamakla eleştirdi.

İzmit Belediyesi ile CHP

Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak Tek’in haberine göre; Cumhuriyet Halk Parti’de ipler koptu. Yerel seçimler sırasında büyük uyum içinde çalışan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar arasına kara kedi girdi. Tarafların yüksek sesle dillendirmediği soğukluk son meclis grubu toplantısında krize dönüştü. Yaşanan kriz CHP içinde en fazla konuşulan konulardan biri oldu.

“FARKLI ADAYLARI DESTEKLEMİŞLERDİ”

Bilindiği gibi uyum içindeki ikili il başkanlığı seçiminde ayrışmıştı. Hakan Çakar, il başkan adaylarından Hikmet Erenkaya’yı desteklerken, Fatma Kaplan Hürriyet ise kongre kürsüsünde açıktan Harun Yıldızlı lehine tavır almıştı. Kongrede başlayan kopma giderilemedi. Pandemi sürecinde Çakar’ın bir dönem parti çalışmalarına katılamayışı, ilçe binasının tadilatı gibi konular ikili arasındaki soğukluğu daha da büyüttü. Hürriyet ve Çakar son dönemde ise etkinliklerde pek bir arada

“GRUPTAN AYRILDI”

CHP’liler sıkıntıların giderilmesini beklerken, kriz son belediye meclisi öncesi iyice derinleşti ve krize dönüştü. Bilindiği gibi seçim sonrası Millet İttifakı bünyesinde, CHP ve İYİ Parti’nin İzmit Belediye Meclisi üyeleri birlikte grup toplantılarını yapıyordu. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz’in başkanlık ettiği toplantılara Fatma Kaplan Hürriyet de katılıyordu. Ancak son gruba gelen Hürriyet, sert bir konuşma yaptıktan sonra gruptan ayrıldı.

“BUNDAN SONRA GRUBA KATILMAYACAĞIM”

Hürriyet’in öncelikle Çakar’ı hedef alarak yaptığı konuşmada, “AKP İzmit İlçe Başkanı ve grup başkan vekili her konuda çıkıp açıklama yapıyor. En ufak bir konu olduğunda partilerini savunuyor, bize yükleniyor. Bizim ilçe başkanımız ne yapıyor? Grubumuz, başkan vekilimiz ne yapıyor? Siz bizi neden savunmuyorsunuz? Böyle olmaz. Zaten mecliste azınlıktayız. Sayısal olarak yetersiziz hiç olmazsa bu şekilde yaptıklarımızı savunmamız gerekirdi. Bu toplantıların faydası olduğuna inanmıyorum ve artık katılmayacağım” dediği öğrenildi.