Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar istifa etti: Umarım “bizim Hakan” olarak meclisteki yerimizi alırız

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Çakar, “Bu sürecin tabi ki kuşkusuz en önemli başarısı karşımızda duran Belsa Plaza’ya yeniden Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikmek oldu” dedi.

CHP İzmit İlçe Başkanı

Nazim Ozgun Erbulan 1CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar milletvekili aday adaylığı için istifa etti. İlçe binasında düzenlenen açıklamaya CHP İlçe Sekreteri Veli Beyaztaş, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı, CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Akbulut,  İzmit Belediyesi Başkanvekili Necat Çakır, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Ünal Özmural ve Dilek Yalçın, İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Ertuğtul Malkoç, Hakan Tanta, Tuncay Aşkın, Mehmet Baştan, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük ve partililer katıldı. Çakar, istifa açıklamasının ardından il binasına giderek istifa dilekçesini teslim etti.

“EN ÖNEMLİ BAŞARI BELSA”

Çakar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Tabi kolay değil, Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partinin, ülkenin kurucu iradesinin en önemli kentlerinden birisi olan İzmit’te ilçe başkanlığından ayrılmak gerçekten kolay değil. Bu onuru, gururu ömrümün sonuna kadar boynumda bir şeref madalyası olarak taşıyacağım. 2018 Nisan ayından bu yana yaklaşık 4.5 senedir yürütmeye çalıştığım ilçe başkanlığı sürecini artık nihayete erdirmenin doğru olacağına arkadaşlarım ve ailem ile birlikte karar verdik. Gerek kongre takviminin ertelenmesi gerekse de milletvekili seçim sürecine yönelik genelgeler bu sürecin nasıl gelişeceği konusunda bana daha net bir plan ortaya çıkardı. Dediğim gibi zaten olağan kongremiz zamanında yapılsaydı yeniden ilçe başkanı olma noktasında bir adaylığım söz konusu olmayacaktı. Bu sürecin tabi ki kuşkusuz en önemli başarısı karşımızda duran Belsa Plaza’ya yeniden Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikmek oldu. Yıllar sonra yeniden bu sevinci yaşamak bize nasip oldu, bu süreçte bizle beraber mücadele eden tüm partililerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

“VAZGEÇMEYECEĞİM”

Siz olmasanız bugün yine Belsa Plaza’ya uzaktan bakmak zorunda kalırdık. Bu güzel başarının ardından sizler de 2019’daki kongrede beni yeniden ilçe başkanı olarak seçtiniz çok güzel bir kongre süreci yaşadık, CHP İzmit ilçe tarihinin en yoğun katılımlı ilçe kongresini gerçekleştirdik. 417 delegeden 411 delege oy kullandı, bu gerçekten bizim için önemli bir gurur kaynağı oldu. Akabinde hemen pandemi sürecinin başlaması ile uzun bir süreyi de ne yazık ki siyasetsiz bir ortamda geçirmek zorunda kaldık ve daha sonra mahalle saha çalışmalarını yaparak bugüne kadar geldik. Cumhuriyet Halk Partisine hizmet etmenin bir koltuğu olmadığını düşünenlerdenim, yolda yürürken, otobüste giderken, parkta otururken her an CHP ye hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğim. Yönetim kurullarına girene kadar nasıl CHP için ailece elimizden geleni yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

“ALLAH UTANDIRMASIN”

Tabi ki hedefimiz var, bu kentin insanı olarak, bu kentin sokaklarını, sorunlarını bilen birisi olarak milletvekili sıfatıyla siyasi kariyerime devam etmek istiyorum. Bunu hayal etmek siz değerli partililerim sayesinde, dostlarım sayesinde, görev yaptığım ilk günden bugüne kadar gösterdiğiniz yakınlık ve destekler beni daha da heyecanlandırdı, umarım bu süreci en güzel şekilde değerlendirerek sizlerin tabiri ile “bizim Hakan” olarak meclisteki yerimizi alırız. Herhangi bir unvan, meslek vs. arkasına sığınmadan, sadece bu partiye olan aidiyetim ve sizlere olan inancım ile bu yola çıkıyorum, Allah utandırmasın.”

Cakar Katilim

CHP Izmit