Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmit ve Körfez başkanlıkları boş kaldı Bülent Sarı’dan açıklama

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve yönetiminin istifası ile Körfez İlçe Başkanının istifası sonrasında 18 gün geçmesine rağmen halen atama yapılmadı. Gazetemize konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı il başkanlığı tarafından atama yapılacağı ya da ilçe yönetiminin seçim yapabileceğini belirtti.

CHP İzmit İlçe Başkanı

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekili aday adaylığı için yöneticilerin istifa süresi 26 Aralık 2022 tarihi ile son buldu. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar 23 Aralık 2022 tarihinde, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ise 26 Aralık 2022 tarihinde ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.

SEÇİM DE OLABİLİR

İzmit için 18 gün, Körfez içim 16 gün geçmesine rağmen halen atama yapılmadı. Atamanın genel merkezin il başkanlığına yetki vermesinin ardından yapılacağı öğrenildi. Bir diğer yandan atama yerine ilçe yöneticilerinin kendi arasında seçim yapabileceği de gündeme geldi.

YEDEK YÖNETİCİLERLE TOPLANTI

Konu hakkında Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, “Kısa sürede atama olacak. Bugün il örgütünün görevlendirmelerini yapacağız ve arkasından istifa edenlerin yerine yedek yöneticileri davet edeceğiz. O doğrulta hemen akabinde İzmit sonra da Körfez atamalarını yapacağız. Kendi içinde seçim ya da atama yapılacak” dedi.

“ATAMA YETKİSİNİ BİZE VERECEKLER”

Atamanın genel merkez mi il başkanlığı tarafından mı yapılacağı sorusuna da cevap veren Sarı, “Bize yetki verecek genel merkez. Genel merkezin doğrultusunda atama yapılacak. Genel merkeze istifaları bildirdik. Çok illerde istifa var. Genel merkez bize geri dönüş sağlayacak. Atama yetkisini bize verecekler biz de ona göre atama yapacağız” ifadelerini kullandı.