Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmit’te ön seçim başladı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit Belediye Başkan adayının belirlenmesi için CHP İzmit Teşkilatı üyeleri, sandık başına gidiyor. Sandıklar 17.00’de kapanacak.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit

CHP Genel Merkezi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkan adayını belirlemek için üyelerinde talebiyle ön seçin kararı almıştı. Ulugazi İlkokulunda başlayan ön seçim heyecanı için partililer oyunu kullanmaya başladı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, sabahın erken saatlerinde oyunu kullanarak herkese başarılar diledi. Ön seçimde Hürriyet ile beraber Hüseyin Erol, Emre Andız ve Hakan Tanta adaylık için yarışıyor. 7 bin 369 üyenin oy kullanacağı seçimde oylar saat 17.00’dan sonra sayılacak. Ön seçimin koordinasyonu nu CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek üstleniyor.

fatma oyİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, sandık başında oyunu kullandı. Hürriyet kısa bir değerlendirme yaparak, “31 Mart seçimleri için kararı üyelerin vermesi hepimiz için en iyisi olur. Ön seçim iyidir ve kazandırır. Ben de zaten ön seçim istemiştim. Ön seçimimiz hayırlı olsun. 10 yıl sonra güzel bir heyecan yaşıyoruz. Kentimize ve partimize hayırlı olsun. Bu ön seçim süreci hem partililerin kendini iyi hissetmesi ve sürecin içine katkı sunmasıyla alakalı çok kıymetli. Ön seçim doğru bir karardı. Seçimimiz kırmadan dökmeden güzelliklerle sonuçlansın” dedi.

Gokhan Ercanİzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan da seçim başladıktan sonra kısa bir değerlendirme yaptı. Ercan, “Çok güzel bir atmosfer var. Erken saatlerde olmasına rağmen katılım gayet güzel gidiyor. Öğleden sonra daha da artacağını düşünüyorum. Demokrasi şöleni. İlk günden söylediğimiz gibi partilimizin, üyemizin içinde olmayacağı hiçbir organizasyonun içinde olmayacağız dedik. Bununda ilk örneği ön seçim olarak belediye başkan adayımızın belirlenmesi sürecini ön seçim olarak partilimizin önüne geldi. Bu yüzden gayet mutluyuz. Sonucun örgüt tarafından sahiplenileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.