Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kartepe esnafı dinledi: “Kime dokunsak bin ah işittik!”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ilçe örgütüyle birlikte esnafları ve vatandaşları ziyaret etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk,  ilçe yönetim kurulu, meclis üyeleri ve SKM üyeleri Kartepe’de ziyaretler yaptı. Normalleşme adımlarıyla saha programlarına başlayan CHP Kartepe İlçe Başkanlığı,  hem esnafları ziyaret etti hem de sokaktaki vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaş derdini boş cüzdanını göstererek anlattı. Ziyaretlerde esnaf ve vatandaşların en çok dile getirdiği konu, pandemi sürecinde artan ekonomik buhran ve yüklü miktarda gelen faturalar oldu.

“ZAMLARDAN ÇOK RAHATSIZIZ”

Kartepeli vatandaşlar yaşadıkları ekonomik sıkıntıları ve zorlukları CHP Heyetine anlattı. Kartepeli gençlerden biri maddi açıdan zorluk yaşadığını ve cebinde sadece 10 lira olduğunu belirtirken, bir başka vatandaş ise işsiz olduğunu söyleyerek, yaşadığı mağduriyeti anlatmak adına cebinden boş cüzdanını çıkarıp gösterdi. “Her şey almış başını gidiyor. Ne faturaları ödeyebiliyoruz ne de doğru düzgün iş bulabiliyoruz. Ne olacak halimiz bilmiyoruz. Zamlardan çok rahatsızız” dedi.

EKMEK TEKNEMİZİ Mİ KAPATALIM?

Kartepeli Esnafların en büyük şikâyetlerinden biri de son gelen elektrik faturaları oldu. Kuru temizleme dükkânı olan bir vatandaş, aylık 7-9 Bin TL olan elektrik faturasının zamdan sonra bin 30 Bin geldiğini anlattı. “Senelerdir esnaflık yapıyorum ilk defa bu sene gördüm böyle bir faturayı. Elektrik kirayı geçti. Elektriğe hiç yetişemiyoruz. Ne yapalım ekmek teknemizi kapatalım, gidelim mi?” dedi.

“ESNAF KADERİNE TERK EDİLMİŞ”

“Esnaf evine ekmek götüremiyor. Esnafımız kaderine terk edilmiş durumda” diyen CHP PM Üyesi Milletvekili Tahsin Tarhan vatandaşlarla sohbetinde şu ifadelere yer verdi; “ Asgari ücrete zam yaptık diyenler gelsin burada vatandaşı dinlesin, kahvelerde emeklileri dinlesin. Esnaf satış yapamıyor vatandaş alamıyor. Artık evlerde vatandaş yemeğine et koyamıyor. Kimse merak etmesin, yapılacak ilk seçimlerden sonra iktidarımızda tüm bu adaletsizlikleri, yoksulluğu, ekonomideki buhranı sonlandıracağız. Herkesin huzur ve refah içinde yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte yaratacağız” dedi.

“BIÇAK KEMİKTE!”

“Kime dokunsak bin ah işittik!” diyen CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk; “Bıçak kemikte artık! Esnafımız da, vatandaşımız da çok dertli. Şu an alışveriş yapan vatandaşlarımız domatesi, biberi kiloyla alamıyorlar, artık taneyle alma dönemi başladı. 3 tane domates, 4 tane biber. İşte şu bu vatandaşın ve esnafın içinde bulunduğu durumun en belirgin özeti. Bir an önce milletimizin hak ettiği güzel günlere kavuşmasını diliyor ve bu uğurda sonuna kadar mücadele edeceğimize de söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Kartepe’de faaliyet gösteren TEKOM Savunma Sanayi’ye hayırlı olsun ziyareti sonrasında Taksici esnafını da ziyaret eden CHP’liler, esnafın sıkıntılarını dinleyerek, sorunlarını meclis gündemine taşıyacaklarını ve çözüm olma noktasında da destek olacaklarını dile getirdiler.

CHP Kartepe esnafi dinledi Kime dokunsak bin ah isittik CHP Kartepe esnafi dinledi Kime dokunsak bin ah isittik 4 CHP Kartepe esnafi dinledi Kime dokunsak bin ah isittik 2 CHP Kartepe esnafi dinledi Kime dokunsak bin ah isittik 3