Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kartepe’de SKM kuruldu

CHP Kartepe İlçe Başkanlığı, haftalık olağan toplantısında da Seçim Koordinasyon Merkezini (SKM) kurdu. Başkan ise Cihan Çakır oldu.

CHP Kartepe İlçe Başkanlığı,

Seçim öncesindeki örgütlenme çalışmalarını sürdüren CHP Kartepe İlçe Başkanlığı siyasette alışık olunmayan bir ilke imza attı. Mahalle Meclislerinin oluşturulmasına devam eden İlçe Örgütü dün akşam saat 19.00’da ilçe binasında gerçekleştirdiği haftalık olağan toplantısında da Seçim Koordinasyon Merkezini (SKM) kurarak, başkanlık görevini de önceki dönem gençlik kolları başkanlarından Cihan Çakır’a verdi.

“SEÇİM YOK HAYIRDIR, BU NEYİN SKM’Sİ?”

“Daha bütünlüklü, ikna edici, güven verici bir siyasi söylem üretmek adına bir iddia koyuyorsak eğer bugün o iddiamızın gerekliliğini yerine getirmek adına üzerimize düşeni yapmalıyız” diyen Başkan Merttürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Seçim yok hayırdır bu neyin SKM’si diyebilirler belki ancak biz seçimlere 6 ay kala seçim startı veren bir ilçe olmayacağımızı söyledik. Alışık olunan o rutinden çıkıyoruz. Çünkü farkındayız ki, Türkiye için kader meselesi dediğimiz bir seçim süreci bizi bekliyor. Biz CHP Kartepe olarak ‘Seçimi sandıktan önce kazanmak’ şiarı ile çıktığımız bu yolda daha ilk toplantımızda dedik ki önce birlik, sonra dirlik! Bu bağlamda da bizimle birlikte kongrede aday olan isimler önceliğimiz oldu. Ötekileştirme, kutuplaştırma gibi kelimelerin yeri yok bizde! Bir küçük kırılma, dargınlık olmasın istedik ve buna da özen gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Bu birliği sağlamak adına da ben ve arkadaşlarımın gösterdiği çaba hiçbir zaman karşılıksız kalmadı. Üyelerimiz, delegelerimiz, mahalle temsilcilerimiz ve kıymetli başkan adaylarımız Tevfik Başkanım, Murat arkadaşım ve Cihan Kardeşim her daim yanımızda olduklarını ifade ederek gösterdiler bize bunu. Onlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

MERTTÜRK; “LAYIKIYLA YAPACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM”

Sözlerine devam eden Başkan Merttürk; “Şimdi bize düşen yol arkadaşlarımızın fikirlerinden ve tecrübelerinden de faydalanarak güçlü bir örgütlenme yapısını oluşturmak ve seçim bugünmüşçesine hazır olmak ise biz de CHP Kartepe olarak bunu yapıyoruz. Bu yüzden ilk toplantıda aldığımız kararı yürürlüğe koyduk. Geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantıda SKM’mizi kurma kararımızı oy birliği ile almıştık. Toplantıda oy birliği ile aldığımız kararda isminde uzlaştığımızı Cihan Çakır kardeşimizi arayıp SKM Başkanı olarak bize destek vermesini talep ettik. Sağ olsun onur duyacağını ifade ederek kabul etti. Cihan’ımızın emeği, gençliği, Kartepe’de sevilen bir isim olması bizleri daha da motive edecektir. Bu görevi layıkıyla yapacağına yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ÇAKIR; “ONUR DUYDUM”

Toplantıda söz alan Cihan Çakır ise; “ Onur ve gurur duydum. Beni bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Nilay Başkanım ve yöneticilerimiz ile birlikte uzun süredir siyaset yapıyoruz. Bizler siyasi akrabalıklarımızın dışında, abla – kardeşlik mertebesine ulaşmış dostluklarımızla yol yürüyenlerdeniz. Kongre bitti artık bugün birlik, beraberlik günü. Zor bir görev. Ancak Nilay Başkanım ve yönetimi nezdinde, üyelerimizden ve gönüllülerimizden alacağımız destekle bu görevi de başarıyla sürdüreceğime inanıyorum. En kısa sürede SKM oluşumunu tamamlayarak, sahalara ineceğiz” ifadelerini kullandı.