Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli: Durmayacağız, susmayacağız, bir an bile yorulmayacağız

İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz yıl 19 Mart’ta tutuklanmasıyla ilgili 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada; “Durmayacağız, susmayacağız, bir an bile yorulmayacağız” ifadesine yer verildi.

İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz yıl

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025 tarihinde “Suç Örgütü Kurmak ve Yönetmek” suçlamasıyla gözaltına alınmış daha sonra da tutuklanmıştı. İmamoğlu’nun tutukluğunun yıl dönümünde CHP, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirerek tutuklamalara tepki gösterdi. Kocaeli’deki basın açıklamasını CHP İl Başkanı Erdem Arcan yaptı.

CHP Kocaeli Durmayacagiz susmayacagiz bir an bile yorulmayacagiz 4SARAÇHANE’YE GİDİYORLAR

CHP Kocaeli İl Başkanlığı’nın basın açıklamasına CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile partililer katıldı. İzmit Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından partililer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğu Saraçhane’deki eylemlere katılmak üzere yola çıktı.

“BELEDİYELERE YÖNELİK YARGI TACİZLERİ ORTAYA KONULMUŞTUR”

CHP Kocaeli İl Başkanlığı’nın düzenlediği basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Cumhuriyet Halk Partisi, umudun, azmin, adil ve demokratik bir Türkiye’ye olan inancının partisi olarak büyük bir mücadele vermeye devam etmektedir.

Bu mücadele adaletsizliğe karşı hukuku, yalana karşı gerçeği ve seçimlerde yenilmekten korktukları için darbe yapmaya çalışanlara karşı millet iradesini savunmanın mücadelesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, 2019 yılında Ankara ve İstanbul dahil olmak üzere ülkemizin birçok büyükşehir belediyesini yönetmeye hak kazanmış, 2024 yerel seçimlerinde bu başarısını katlamış, Türkiye’nin birinci partisi olmuştur.

CHP Kocaeli Durmayacagiz susmayacagiz bir an bile yorulmayacagiz 16 Mayıs 2019’da yine yalan, iftira ve hukuk mühendisliğiyle İstanbul seçimlerini iptal edenler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürüyüşünü durdurmak için bu tarihten itibaren sürekli yargı tacizleri ve siyasetin emriyle düzenlenen yargı süreçlerini uygulamaya koymuştur.

Belediyelerimizin önüne idari ve mali engeller konulmuş, fakat halkçılığın kaleleri haline gelen belediyelerimiz bütün imkanlarıyla millete hizmete koşmuştur. Karalamalar, iftiralar ve kumpaslarla yıpratmaya çalıştıkları CHP belediyeciliği, kötü söze kulak asmamış, milletin gözündeki umuda layık olabilmek için var gücüyle çalışmıştır.

15,5 MİLYON KİŞİNİN ADAYI İMAMOĞLU

Milletin teveccühüne layık olmak, Türkiye’yi içine düşürüldüğü ekonomik kriz, adaletsizlik ve siyasi istikrarsızlıktan kurtarmak için iktidara yürüyen partimiz, bu yolda çok önemli bir adım atmış ve “önce CHP’de, sonra Türkiye’de değişim” yolunu açmıştır.

Değişim yolunun ilk zaferi olan 2024 yerel seçimlerinde milletimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin birinci partisi mertebesine yükseltmiş ve iktidara güçlü bir uyarıda bulunmuştur. Fakat ne yazık ki bugün gelinen noktada, milletin uyarılarını dinleyen değil, onları susturmaya çalışan bir yapıyla karşı karşıyayız.

Partimizin ön seçimlerinde 15,5 milyon insanımızın iradesiyle Cumhurbaşkanı adayımız olan Sayın Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki birçok seçilmiş belediye başkanımız, partili yol arkadaşlarımız ve çalışma arkadaşlarımız hukuksuzca kurgulanan bir muhalefeti yok etme kumpası sebebiyle bugün cezaevlerindedir.

CHP Kocaeli Durmayacagiz susmayacagiz bir an bile yorulmayacagiz 2Milletin yürüyüşünden, CHP’nin mücadelesinden, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun halktaki karşılığından çekinenler; başlığı Ekrem İmamoğlu’nu hapse atmak, içeriği CHP’yi durdurmak, özü ise millete karşı baş kaldırmak olan operasyonlar silsilesi ile darbe girişimi niteliğinde bir garabeti Türkiye’ye yaşatmıştır.

İFTİRA SÜRECİNİ YÜRÜTEN KİŞİYE BAKANLIK VERİLDİ

Aylar boyunca medyada asılsız iddialarla karalama kampanyaları yapılmış, dava kapsamında tutuklu olan bazı kişiler tehdit ve şantaj ile iftiracı olmaya zorlanmış, “görmüştüm, duymuştum”, şeklindeki ifadelerle delilden yoksun bir iddianame oluşturulmuştur. Bu kumpas, yalan ve iftira sürecini yürüten kişiye ödül olarak bu devletin Adalet Bakanlığı makamı verilmiş, adalet ve kamu düzeni yerle bir edilmiştir.

Milletin ve muhalefetin bu hukuksuzluğa dair sorularına ve sorgulamalarına hiçbir iktidar mensubu cevap verememiş, “yaptım, oldu” zihniyetiyle Cumhuriyet’i kuran partiyi durdurabileceklerini zannetmişlerdir.

CHP Kocaeli Durmayacagiz susmayacagiz bir an bile yorulmayacagiz 3BUGÜN, DÜNDEN DAHA CESURUZ

9 Mart’tan beri devam eden duruşmalarda ise asıl niyetin adil bir yargılama yapmak değil, milletin Cumhurbaşkanlığı görevini tevdi etmek için gün saydığı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun gelişini geciktirmek, suyu bulandırmak ve algı oluşturmak olduğunu tüm Türkiye görmüştür.

Türkiye için artık buradan geri dönüş yoktur. Milletten korkanlar kaybedecek, millete koşanlar kazanacaktır.

Biz bugün geldiğimiz noktada, dünden bile daha cesur, daha çalışkan ve daha umutluyuz.

Hukuka aykırı olarak düzenlenen CHP’yi durdurma, muhalefeti yok etme ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığını engelleme kumpasına karşı canla başla mücadele etmeye devam edeceğiz.

MİLLETİN İKTİDARININ YOLUNU AÇACAĞIZ

İktidara hazırlığımızı hız kesmeden sürdürecek, milletin dertlerine, devletin ihtiyaçlarına ve geleceğimiz için yapmamız gerekenlere var gücümüzle odaklanarak milletin iktidarının yolunu açacağız.

Durmayacağız, susmayacağız, bir an bile yorulmayacağız!

Yalan ve iftirayla nice vatan evladını ailesinden uzak, özgürlüğünden mahrum bırakanların kumpasına karşı hukukun ve gerçeklerin yanında duracağız.

Türkiye’ye sürekli olarak kaos, kriz ve istikrarsızlık yaşatanları durduracağız.

Halkın iradesiyle belirlenen iktidarı kuracağız.

Adaleti, demokrasiyi ve bizlere Atatürk’ün emaneti Cumhuriyeti son nefesimizi verene kadar koruyacağız!”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği MYK listesine CHP Körfez Belediye Meclis
Sıradaki Haber Ali Doğan’dan Tahsin Tarhan’a: Kocaeli’ye bir gram faydası yok!