Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli’de 10 ilçe başkanından tek açıklama: Yıldızlı’nın adaylığını ilçe başkanları olarak destekliyoruz

CHP Kocaeli’de görevlerine devam eden 10 ilçe başkanı bugün ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Malumunuz olduğu üzere milletvekilliği adaylık başvurusu için il başkanlığı görevinden istifa eden sayın Özgür Harun Yıldızlı’nın adaylığını ilçe başkanları olarak desteklediğimizi kamuoyuna net bir dille ifade ediyoruz.  35 yılı aşan sürede örgütün seçilmiş il başkanları milletvekili olamamıştır” ifadelerine yer verdi.

CHP Kocaeli’de görevlerine devam

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 10 ilçe başkanı ortak açıklama yaptı. CHP il binasında yapılan açıklamaya 9 ilçe başkanı katılım gösterirken Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel’in eşinin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı öğrenildi. Ortak açıklamayı CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan okudu.

Gokhan Orhan“İL YÖNETİMİMİZLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLDUK”

Orhan tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bizler 27 bin üyesiyle büyük Kocaeli CHP ailesinin seçilmiş ilçe başkanları olarak, Kocaeli Örgütü’nün tüm gücüyle birlikte ve dimdik ayakta olduğunu hatırlatmak için bugün buradayız. 3 yıl önce ilçe ve il örgütü olarak yüklendiğimiz büyük sorumluluğun bilincinden bir an olsun şaşmadan, küresel salgın ve ondan daha da tehlikeli AKP politikalarının ezdiği, yoksulluk sarmalında yaşayan vatandaşlarımızın hep yanında olduk. Büyük ailemiz 2 milyon komşumuzun, tüm sorunlarını yılmadan dile getirdik, AKP rejiminin tüm baskılarına karşı kol kola direndik, mücadele ettik. Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli, ilçe başkanları olarak 3 yıllık süre boyunca birbirimizle ve il başkanımız Harun Yıldızlı başta olmak üzere il yönetimimizle eşsiz bir dayanışma ve koordinasyon içerisinde olduk.

“DAVA ADAMLARIYIZ”

Ve şimdi 2023’te Kocaeli ve tüm Türkiye’de iktidar olmak için hazırız.  Davamız belli, mücadelemiz 20 yıldır bu memleketi uçuruma sürükleyenlerle, dünümüzü çalan geleceğimizi ipotek altına alanlarla, temel hak ve özgürlükleri ihlal eden, yargının bağımsızlığını yok edenlerledir. 2023 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Tüm hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı bu yönde hayata geçirdik, geçiriyoruz.  Bizler genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adlandırdığı gibi, bireysel ikballeri bir tarafa bırakan, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için görevlerinin başında duran dava adamlarıyız. Kocaeli’nin 12 ilçesinde CHP’nin tek emeli yaşama sevincini yeniden kazanmaktır.

“35 YILDIR İL BAŞKANI MİLLETVEKİLİ OLMADI”

Başkaca hiçbir gündemimiz olmamıştır olmayacaktır. CHP’nin gerçek emekçileri olan başta biz ilçe başkanları tüm seçim sürecinde 5 bine yakın sandığı ve milletin iradesini canımız pahasına koruyacağımız gibi partimizin adayları belirlenirken de emeğe sahip çıkacağımızın bilinmesini isteriz. Malumunuz olduğu üzere milletvekilliği adaylık başvurusu için il başkanlığı görevinden istifa eden sayın Özgür Harun Yıldızlı’nın adaylığını ilçe başkanları olarak desteklediğimizi kamuoyuna net bir dille ifade ediyoruz.  35 yılı aşan sürede örgütün seçilmiş il başkanları milletvekili olamamıştır. Biz ilçe başkanları olarak bu durumun değişimine dair irademizi ortaya koymaktayız.

“İL BAŞKANIMIZ VE YÖNETİM KURULUNUN TÜMÜYLE YANINDAYIZ”

Bu bağlamda emekten yana mücadele veren, milletvekilliği adaylığına başvuran yönetici arkadaşlarımız ile ilçe başkanlarımıza da desteğimiz tamdır. İl başkanımızın istifası sonrasında il yönetim kurulu üyelerinin gerekli hassasiyeti göstereceği ve sağduyulu şekilde karar alacağına inancımız tamdır.  İlçe başkanları olarak bizler il yönetimi içerisinden seçilecek il başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin, tümüyle yanındayız.  Örgüt iradesinin üzerindeki hiçbir gücü kabul etmiyoruz.  2023 yılının ülkemiz ve dünyaya hak-adalet-eşitlik -özgürlük – sağlık ve huzur getirmesini diliyoruz. Kocaeli CHP birbiriyle kol kola yürümekten şevk duyan ilçe başkanlarıyla iktidar olacak ve bizler 2023’te ülkeyi aydınlık bir geleceğe ulaştırmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.”

CHP ilce baskanlari