Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli’de aday adayı bolluğu!

CHP Kocaeli’de milletvekili aday adaylığı için CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın da aralarında bulunduğu 11 yönetici istifa etti.

CHP Kocaeli’de milletvekili aday

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nden Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasını taşıyan istifa kararı partilere tebliğ edildi. Genel merkez kararına göre istifa etmeyi düşünen yöneticilerin 5 Aralık-26 Aralık 2022 tarihinde istifalarını il başkanlıklarına sunması istendi. Verilen istifaların bekletilmeden genel merkeze gönderileceği de belirtildi.

11 YÖNETİCİSİ İSTİFA ETTİ

Söz konusu kararın tebliğ edilmesinin ardından CHP Kocaeli’de il ve ilçe örgütleri hareketlendi. İl Başkanı Harun Yıldızlı, İl Saymanı İsmet İşeri ve İl Başkan Yardımcısı Berna Çetin, Ali Yapa, CHP İl Yöneticisi Özgür Çelik, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, İzmit İlçe Sekreteri Veli Beyaztaş, Derince İlçe Sekreteri Kardelen Beytaş, Körfez İlçe Yöneticisi Hasan Ali Hamarat istifa ettiklerini duyurdu. İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya haricinde yöneticiler istifalarını il başkanlığına verdi.

CHP İZMİT’TE YÖNETİM DÜŞTÜ

CHP İzmit’te İlçe Başkanı Hakan Çakar ve İlçe Sekreteri Veli Beyaztaş’ın ardından 7 kişinin de istifası sonucu ilçe yönetimi karar atma yetkisini kaybetti. Bu kapsamda seçime 6 ay gibi bir süre kalması nedeniyle ilçeye kayyum atanmayacağı açıklanırken ilçe başkanlığına atama yapılacağı belirtildi. Atama süreci ise henüz belli olmadı.

İSTİFALAR DEVAM EDECEK

Görevde olanlar için bugün sonlanan istifa sürecinin ardından milletvekili aday adaylığına talip olan partililerin seçim sürecine kadar istifa etmeleri bekleniyor. Şimdiye kadar 11 yöneticisi istifasını sunarken bu sayının süreç içerisinde artması bekleniyor.