Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli’de Birkan Koçak oylaması! Görevden alınsın 20 Görevde kalsın 6

CHP Kocaeli İl Yönetim kurulu bu akşam toplandı. Toplantıda en önemli gündem maddesi Koçak’ın görevden alınması oldu. 26 kişinin katılım sağladığı toplantıda 20 işi ‘görevden alınsın’ şeklinde oy kullanırken, 6 kişi ise görevde kalmasını istedi.

CHP Kocaeli İl Yönetim

Uğur EnçTaciz iddialarıyla gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak hakkında CHP Kocaeli İl Yönetim kurulu bu akşam toplandı. Toplantıda en önemli gündem maddesi Koçak’ın görevden alınması oldu. 26 kişinin katılım sağladığı toplantıda 20 işi ‘görevden alınsın’ şeklinde oy kullanırken, 6 kişi ise görevde kalmasını istedi. Gizli oy usulü yapılan oylamada çoğunluk sağlanırken Koçak’ın görevden alınmasına parti tüzüğü engel oldu.

TÜZÜK NEDENİYLE GÖREVDE KALDI

CHP parti tüzüğünde üye tam sayısının 3’te 2’si ile görevden alınabileceği belirtiliyordu; bu da CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu’nun sayısına göre 20.6’ya denk geliyor. Bu sebeple bu akşamki toplantıda Koçak, görevden alınmadı ancak genel merkez konunun ulusal medyaya yansıması ve büyük yankı bulması nedeniyle MYK kararıyla görevden alabilir.