Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli’de gergin bekleyiş! Gözler bugünkü PM toplantısında

CHP Kocaeli’de 66 aday adayı bugün gerçekleştirilecek PM toplantısına kitlendi. Aday listesi bu gece belli olacak.

CHP Kocaeli’de 66 aday

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gergin bekleyiş başladı. Yarın bitecek aday adaylığı süreci öncesinde Kocaeli’den aday adayı olan 66 kişi, akşamki parti meclisi (PM) toplantısına kitlendi. PM öncesinde listelerin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulması bekleniyor. PM toplantısında adayların yanı sıra seçim hazırlıkları da görüşülecek. Liste, onaylanmasının ardından 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek.

TOPLANTI ERTELENDİ

14 kontenjanı olan Kocaeli’de, Saatler sürecek toplantıda Kocaeli listesinin gece saatlerinde değerlendirilmesi bekleniyor. Daha önce toplantının 19.00’da başlaması duyurulurken Millet İttifakı’nda yer alan partililer ile listelerin istişaresi nedeniyle toplantı 22.00’ye ertelendi. CHP’nin aday listesinde Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi’nin milletvekili adayları yer alması liste sıralamalarını da etkiledi.

KİMLERİN ADI ÖNE ÇIKIYOR?

Kocaeli’de 66 isim PM’den çıkacak aday listesini bekliyor. CHP SKM aday adaylarıyla sokakta çalışmalarını yürütürken adayların bu gece uyumaması bekleniyor. CHP listesinde adaylık için Arzu Türkkal Enç, Bahar Gültekin Candemir, Caner Arduç, Cuma Karavar, Hurşit Güneş, Mahmut Cengiz Sarıbay, Muhip Kanko, Nail Çiler, Ömer Faruk Başaran, Özgür Yıldızlı ismi öne çıkan isimlerden. İttifak kapsamında Kocaeli’de sadece Saadet Partisi adayının listede olması bekleniyor. Zafer Mutlu, Birol Aydın ve Sinan Ejderoğlu’nun isimleri adaylar arasında öne çıkıyor.