Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli’nin aday adayları nerede?

CHP Kocaeli’de birçok yönetici milletvekili aday adaylığı için istifa etti. İstifa sürecinin ardından bugün gerçekleştirilen ilk toplu basın açıklamasına yönetici olup aday adaylık için istifa eden isimlerin çoğunun katılmaması dikkatleri çekti.

CHP Kocaeli’de birçok yönetici

Nazim Ozgun Erbulan 1

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de 2023 genel seçimleri öncesinde İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ile birçok yönetici milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Adaylık süreci devam ederken milletvekili aday adaylığı noktasında çalışmalara başladı. Ancak birkaç isim dışında adaylar pasif kaldı.

İSTİFA SÜRECİNDEN SONRA İLK AÇIKLAMA

CHP tarafından 81 ilde gerçekleştirilen zam açıklaması bugün İzmit’te il örgütü ev sahipliğinde yapılırken partililerin gözleri aday adaylarını aradı. Yöneticiler için istifa sürecinin tamamlanmasının ardından yapılan ilk toplu basın açıklamasına aday adaylarından çok az katılım olması “CHP ne zaman bir araya gelecek?” sorusunu gündeme getirdi.

YÖNETİMDEN ADAY ADAYI İKİ İSİM

Bir diğer yandan genel merkez talimatıyla yapılan açıklamaya İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Engin Taşdemir gibi isimlerin katılmaması da dikkat çekti. Düzenlenen açıklamaya istifa eden yöneticilerden CHP İzmit önceki dönem İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP önceki dönem İzmit İlçe Sekreteri Veli Beyaztaş ve aday adayı olduğunu duyuran ancak henüz istifa etmeyen İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya katıldı. Hem aday adayı olan hem de adaylık düşünen isimlerin büyük bir kısmı olmaması “aday adayları nerede?” sorusunu gündeme getirdi.