Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de Kocaeli Büyükşehir adaylığı için Hürriyet ismi herkesin dilinde!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Yerel Yönetimler Motivasyon ve Eğitim Toplantısı öncesi yaptığı konuşmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adaylığı için yine Fatma Kaplan Hürriyet’in adını kullandı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Wellborn Otel’de meclis üyelerine yönelik Yerel Yönetimler Motivasyon ve Eğitim Toplantısı’nda konuştu. Daha önce CHP Genel Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından defalarca dile getirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Fatma Kaplan Hürriyet’in adını bu defa Torun tekrarladı. Toplantı öncesi konuşan Torun şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada çok önemli konularda gerekli olan, ihtiyacınız olan bütün bilgileri vermiş olacağız. Bu toplantının bitiminde farklı konuların değerlendirmesini yapmış olacaksınız. Kocaeli sizin yaşadığınız bizim de içinden geçtiğimiz bir sanayi kenti. Sorunları çözmek gerekirken, büyüyen kentimiz. Ne yapıldıysa bu kente geçmişte yapıldı. Geçtiğimiz günlerde AKP’li Genel Başkan Yardımcısı bize heykel belediyeciliği yapıyorlar dedi. Bizim yaptığımız heykellerin en azından sanatsal bir ifadesi var onlar onu bile beceremedi.

BETON YAPTILAR

Yıllardır İstanbul’u Ankara’yı yönetmiyor mu arkadaşlar? Melih Gökçek ‘Ben altyapıya yatırım yapacak kadar enayi değilim’ demişti. Bunlar Şehircilik yapmadı beton yaptılar. Belediye başkanlarımız bu kenti geleceğe hazırladı ama AKP belediyeciliğiyle birlikte işin içinden çıkılmaz hale getirdi. Kocaeli’de, İzmit’te bir güneş doğuyor. İnşallah Fatma Kaplan Hürriyet ilk seçimde Büyükşehir’e o bayrağı dikecek. Kendisi ilk göreve başladığında kaygıları vardı. Kaynak bitmiş, sorunları vardı ama kendisine hiç merak etme 6 ay sonra her şey yoluna girecek, o teker dönecek demiştim. O teker hızlandı ve çok da iyi yere doğru gidiyor inşallah hep birlikte daha çok işlere imza atacağız.

BİZDENN BAŞKA KİMSEMİZ YOK

Hiç merak etmeyin İzmit’te nasıl başardıysak, diğer bütün kentlerde nasıl başardıysak iktidara geldiğimizde de başaracağız. Mega proje şu bu demeden çözüm ürettik, aynısını da genel iktidarımızda yapacağız. 2019 seçimlerinde yardımları kesecekler, teröristleri işe alacaklar dediler. Belediyelerimiz tüm sorunları çözdü. Türkiye nüfusunun yüzde 54’ünü yönetiyoruz. Turizm alanlarına, gayri safi milli hasılanın yüzde 60’ı bizim belediyelerimizde. Ama biz o seçimde bunları sandıkla gönderebileceğimizi gördük. İlk seçimde de bunları göndereceğiz. Bu ülkeyi kuran partiysek kurtaran Parti de olmak zorundayız. Keşkemiz pardonumuz yok, hata yapma lüksümüz yok. Tarihin çok önemli bir dönemine tanıklık ediyoruz ve birlik olmak zorundayız. Kendi aramızdaki ufak tefek sorunları büyütmeden, çözmek zorundayız. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Maalesef muhalefet refleksine alışkanlığımız var bunu üzerimizden atalım. Biz iktidar olacağız kendimiz inanmazsak başka kimi inandıracağız?

KURAL TANIMAYAN BİR YAPI

Müfettişler bizim belediyelerden çıkmıyorlar. Bizim belediyelerimizin kadrolu personeli oldular. AKP’li belediyeler yıllardır müffetiş görmüyorlar. Olsun biz hazırız. Her şeyin hesabını veririz. Belediye meclislerimiz çok önemli arkadaşlar. Muhalefette olduğumuz yerde sorumluluk çok daha fazla. Kural tanımayan bir yapıyla karşı karşıyayız. Erdoğan ihaleleri şeffaf yapın dedi. Geçmiş olsun biz onu yıllardır yapıyoruz zaten daha aklın yeni başına geldi. Ama iyidir bizi taklit etmeye başladı. Devlet Bahçeli de bizim belediyelerimizi övdü. Teslim olsa da arada takdir yetkisini kullanıyor. Yerel yönetimler politika çalışmalarını bitirdik orada Türkiye’de yerel yönetimleri yeniden tanımlayacağız.”