Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de kritik PM toplantısı başladı

CHP’de dün kulislere gerilimli geçtiği yansıyan belediye başkanlarının toplantısının ardından bugün Parti Meclisi toplantısı gerçekleştiriliyor. Toplantıda Ağrı, Hakkari, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınması görüşülecek.

CHP'de dün kulislere gerilimli

‘Değişim’ ve ‘sızdırılan toplantı’ tartışmalarının devam ettiği CHP’de, Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı.

Bugünkü Parti Meclisi toplantısında, Ağrı, Hakkâri, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınması gündeme gelecek.

KRİTİK TOPLANTI

Partide Kurultay öncesi mahalle delege seçimleri devam ederken, Ağrı, Hakkari, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınması tartışmalara neden olmuştu.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li kurmayların zoom toplantısının kaydının sızdırılması tartışmalara neden olmuştu.

Sızdırılan kayda göre İmamoğlu ile toplantıya katılan diğer CHP’liler, görevden alınan il başkanlarının taleplerinin değerlendirilmesi için PM’nin olağanüstü toplantıya çağrılması ve bunun için de imza toplanması gerektiğini dile getiriyordu.

TOPLANTININ GÜNDEMİ

Bugünkü toplantıda söz konusu il başkanlarının görevden alınması gündeme gelecek.

Toplantıda Kılıçdaroğlu, sunum yapacak ve genel durumu değerlendirecek.

Parti Meclisi toplantısında ayrıca ekonomi politikaları görüşülecek ve Türkiye Değişim Partisi’nin CHP’ye katılımına ilişkin görüşme karara bağlanacak.