Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de kritik seçimi Kılıçdaroğlu ekibi kazandı!

CHP’de idari amirliği seçimi Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu ekipleri arasında yarışa sahne oldu. Seçimi Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin adayı olan Uğur Bayraktutan kazandı.

CHP'de idari amirliği seçimi

CHP Genel Merkezi idare amirliği seçiminin tek adayla yapılmasını istiyordu. Bu sebeple milletvekili Ednan Aslan’ı aday gösterdiler. Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler de milletvekili Orhan Sümer’i aday olarak öne çıkardı. Genel Başkan Özgür Özel ve ekibi, Orhan Sümer’i arayarak adaylıktan çekilmesini talep etti. Israrlı telefonlara rağmen Orhan Sümer adaylıktan çekilmedi. Gece boyu süren ikna çabalarında baskının, “Gerekirse Zeydan’ı aday yaptırmayız” restleşmesine kadar gittiği öğrenildi. Vahap Seçer ve Zeydan Karalar’ın devreye girmesiyle Orhan Sümer adaylıktan çekildi.

UĞUR BAYRAKTUTAN KAZANDI

Genel merkez yeterince destek bulamayabilir gerekçesiyle Ednan Aslan’ın yerine Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün adaylığına karar verdi. Kemal Kılıçdaroğlu ekibi ile irtibata geçildi ve seçime tek adayla gidilmesi konusunda fikir belirtildi. Yaşar Tüzün’ün her iki tarafa da yakın olmaması nedeniyle bu talebin kabul görmesi bekleniyordu. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu ekibi aday göstermemenin geri adım olarak algılanacağı fikrinde birleşti. Orhan Sümer’in adaylıktan çekilmesi üzerine Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan aday gösterildi. Kapalı grup toplantısında yapılan seçimlerde yönetimin adayı Yaşar Tüzün 55 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin desteklediği Uğur Bayraktutan 67 oy aldı. CHP TBMM İdare amirliğine Uğur Bayraktutan seçildi. Kurultay sonrasında hesaplaşmaya dönüşen seçimi Kemal Kılıçdaroğlu ekibi kazandı.