Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de meclis kavgası

CHP’de meclis kavgası 2 ilçeyi birbirine kattı. Körfez ve İzmit’te meclis üyesi aday listeleri hazırlanamadı, karar genel merkeze kaldı.

CHP’de meclis kavgası 2

ugurCumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) meclis kavgası 2 ilçeyi birbirine kattı.
Seçim kurullarına listelerin verilmesi için son tarih olan 20 Şubat’tan önce bir araya gelen ilçe başkanları ve belediye başkan adayları büyük ölçüde uzlaşarak meclis üyesi aday listelerini Kocaeli il başkanlığına teslim etti.
Ancak partinin ön seçim ile başkan adaylarını belirlediği 2 ilçede büyük sorunlar patlak verdi.
İzmit’te ilçe başkanı Gökhan Ercan birlikte siyaset yaptığı kimi isimleri meclis için önerdi.
Ancak bu isimlerden bazıları İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından kabul edilmedi.
Bir süredir devam eden tartışmalar sonrasında Fatma Kaplan Hürriyet masadan kalktı ve liste hazırlama işini Gökhan Ercan’a bıraktı.
Konuyla ilgili bugün sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınlayan Fatma Kaplan Hürriyet, “Meclis listelerimizle ilgili ilçe başkanlığımızın hazırlayacağı listede yazılacak olan tüm adaylarımızla rahatlıkla çalışacağız. Tüm arkadaşlarımız çok kıymetli. Bu sebeple oluşacak meclis listesindeki isim tercihleri ve sıralama konusunda bir tasarrufum, talebim ve önerim olmayacaktır. İlçenin oluşturacağı liste kabulümdür. Tüm arkadaşlarımızla kol kola dayanışma içinde sahada tüm gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
Yaşanan sorunlar sonrasında İzmit listesi genel merkeze kaldı.
Söz konusu listeyle ilgili son kararı genel merkez verecek.
*
CHP’deki en büyük kavga ise Körfez ilçesinde yaşandı.
Ön seçimde taraf tutan, Tayfun Balıkçı’nın ön seçimden çıkmaması için aleni çalışan ilçe başkanı Gülseren Solmaz Altunal meclis üyesi aday listesini kendi başına hazırlamak istedi.
Tayfun Balıkçı’ya sadece kontenjan adaylarına bırakmaya çabalayan Altunal büyük tepki topladı.
Ön seçim yarışında Altunal’a rağmen seçim kazanan, partililerin ‘olur’ verdiği başkan adayı Tayfun Balıkçı ortak bir çalışma ile liste hazırlanmasını istedi.
Ancak ilçe başkanının baskısı sonrasında tepki göstererek masadan ayrıldı.
Körfez ilçenin listesi de genel merkeze kalmış oldu.
Genel merkezin her iki tarafın önerdiği isimlerle bir liste hazırlaması bekleniyor.
Ancak hazırlanacak listede iki tarafın eşit olması halinde dahi Tayfun Balıkçı’ya haksızlık edileceği düşüncesi partide hakim.
CHP’nin yeniden kazanmak istediği İzmit’te ve iddialı olduğu Körfez’de yaşanan meclis üyesi aday listesi sorunu nasıl çözülecek merak konusu…