Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de Nail Çiler depremi!

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler geçtiğimiz hafta Gebze Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmıştı. Çiler’in adaylığı istemediği, geri çekilmesi için genel merkeze başvurduğu öğrenildi. Bir süredir telefonları kapalı olan Nail Çiler’in rahatsız edilmemek için yurt dışına çıktığı iddia ediliyor.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail

ugurCumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde 242 seçim çevresinde daha belediye başkanı adaylarını belirledi. CHP Parti Meclisi, CHP’nin Derince adayı olarak Sertif Gökçe’yi belirledi. İzmit ve Körfez’de ön seçim olacağı açılandı. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’in ismi daha önce Gebze Belediyesi için geçmişti. CHP Parti Meclisi’nden çıkan kararda 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’in, belediye başkan adayı olması kararlaştırıldı.

TELEFONLARINI KAPATTI

Nail Çiler’in PM’de adaylığı açıklanmadan bir gün önce genel merkezde genel başkan Özgür Özel’le görüştüğü bu görüşmede adaylığı için olumsuz bir görüş bildirmediği öğrenildi. Görüşmeden sonra genel başkan yardımcılarına aday olmak istemediğini belirten Nail Çiler sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi. Ancak adaylığı PM’de açıklanan Çiler bu konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmadı. Bu süre içerisinde telefonlarını kapatan Nail Çiler’in rahatsız edilmemek için yurtdışına çıktığı iddia ediliyor.

İSTİFAYI GÜNDEME GETİRDİ

Telefonu hala kapalı olan Nail Çiler’in adaylığı geri çekilmezse partisinden istifa edeceği de gündeme geldi. Bir sonraki PM toplantısında adaylığı geri çekilmezse partisinden istifa edeceğini yakın çevresiyle paylaştığı konuşulan Nail Çiler’in yoluna bağımsız olarak devam edebileceğini de partisine ilettiği belirtiliyor. Konuyla ilgili CHP’den resmi bir açıklama yapılmazken adaylık başvurusu yapılmayan Gebze ilçe örgütünde olası bir adaylık geri çekilmesi halinde kimin aday gösterileceği merak konusu.

ENSAR ÖĞÜT’Ü ÖNERDİ

Siyasete girmeden önce de adı sıkça Gebze Belediye Başkanlığı için geçen Nail Çiler’in sağlık sorunları gerekçesi bir yana adaylığı neden istemediği bilinmiyor. Çiler’in genel merkeze Gebze için eski milletvekili Ensar Öğüt’ü önerdiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Hafta sonu Körfez ve İzmit ilçelerinde ön seçim yapacak olan CHP’de Gebze düğümünün önümüzdeki hafta çözülmesi bekleniyor.