Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’den Kocaeli Büyükşehir’e cemaat tepkisi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, cemaat ve tarikatlara sürekli para dağıtıldığını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumu’nda cemaat ve tarika tartışması dikkat çekti. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat İnsani Derneği arasında, belediye hizmetleri ile sivil toplum kuruluşları faaliyetlerinin etkili yönlerinin bir araya getirilerek; insani yardım, meslek edindirme, eğitim, sosyal, sportif, kültürel ve benzeri alanlarda işbirliği yaparak, Türkiye ve dünya genelinde ihtiyaç duyulan faaliyetlere ilişkin esasları tespit etmek amacıyla protokol yapılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına yetki verilmesi ile ilgili raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

ENGİN TAŞDEMİR YEPKİ GÖSTERDİ

Engin Taşdemir konuya ilişkin: “ Biz sürekli bu tip cemaat ve vakıflara para dağıtıyoruz. Devletin diyaneti var yardım kuruluşları var. Geçtiğimiz aylarda da oldu bu tip vakıf ve cemaatlere destek veriyoruz sonu gelmiyor. Bunu takibin yapamıyoruz, denetimi yok sürekli para aktarıyoruz. Yüzlerce onlarca var bunlarda geçmişte de benzer dernekler onlar sıkıntı yarattı. O zaman Kuran-ı Kerim’i biz basıp dağıtalım beraber veya ilgili dernek öyle dağıtsın.” Dedi

BÜYÜKAKIN CEVAP VERDİ

Taşdemir’e cevap veren Tahir Büyükakın: “Kuran’ı Kerim basıyor bu adamlar Afrika’ya gönderiyorlar. Afrika’da çocuklar tahtalara yazarak Kur’an öğrenmeye çalışıyorlar. Buna baktık. Meclis bu protokollerin yetkilisi. Meclis bana protokol yetkisini veriyor ama kanun dışında protokol veremem. Meclis icra organı değil karar alma organıdır. Ben protokolü kafama göre yapamam.” İfadelerini kullandı.