Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Adıgüzel Kocaeli’de konuştu: Millet İttifakı iktidar olacak

CHP’de partililerle bilişim ve entegrasyon toplantısında buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Bütün anketler gösteriyor ki CHP birinci parti, Millet İttifakı iktidar olacak” dedi.

CHP’de partililerle bilişim ve

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in katılımıyla Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (KSMMMO) bilişim ve entegrasyon toplantısı düzenlendi. Kocaeli Gazetesi’nin haberine göre, düzenlenen toplantıya Adıgüzel’in yanı sıra CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ve il yöneticileri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, ilçe başkanları, ilçelerin bilişim sorumluları ve partililer katılım gösterdi.

VATANDAŞIN HALİNDEN BİHABERLER

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Ülkemizin durumu apaçık ortada. Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemlerini yaşıyoruz. Bu sıkıntılı dönemde ülkede korku iklimi hakim olmaya başladı. İktidar partisi ve onun küçük ortağı ülkede ve kentimizde korku iklimini sağlamaya başladı. Gün geçmiyor ki bir cinayet olsun, bir insan ölsün. Daha 10 gün önce bir gazeteci katledildi. İnsanlar düşüncelerini ifade ediyor hapse giriyor; mahkemelere gidiyorlar. Daha da kötüsü insanlar katlediliyor. Bu korku ikliminde Kocaeli güvenli bir şehir olmaktan çıktığını söylemeliyim. Sadece güvenlik mi problem? Hayır değil. Gözümüzü açıp, kapatıyoruz zam. İnsanlar, çok ciddi geçim sıkıntısında. Pazara iniyoruz bir tane portakal alabiliyor evladına. Yarım kilo pırasa alabiliyor. Ama iktidar yöneticileri ilçe ilçe toplanıyorlar, vatandaşın halinden bir haberler. Ben çok çağırdım hep birlikte inelim pazara, çağrıya ama maalesef bu çağrıya karşılık gelmedi. İnsinler de halkın hali ne durunda buna bir baksınlar. Halktan o kadar korkmuşlar ki toplanıyorlar birbirleriyle oturuyorlar” dedi.

“FETÖ’CÜLER KOCAELİ’DE”

AKP yöneticilerinin FETÖ itirafçı olduğu iddiasıyla ilgili Yıldızlı, “FETÖ’cü diye tutturdular o da onlardan çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde, AKP il teşkilatında. Kendileri söylüyorlar, biz söylemiyoruz. Bu insanlar buralarda nasıl geldiler bunları sorgulamamız lazım. Nasıl fotoğrafçı konsey başkanı oldu? Her oturup kalktıklarında bizlere atıfta bulunuyorlardı. İstanbul’da aradığı FETÖ’cüler Kocaeli’de. İçişleri bakanının hiç orayı aramasına gerek yok. Burayı incelerlerse aradıklarına ulaşabileceğini düşünüyorum. Bizler CHP olarak ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Geçen hafta hep birlikte toplandık. Mahalle temsilcilerimizle, mahalle başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Bunun önemi ile ilgili Erol amcamız ‘her şeyin mahallelerden başladığını’ söyledi. Bizler, çok çalışmalıyız” ifadelerinde bulundu.

HEPSİ BİZE KIZMIŞTI

“Yürüyüş yolunda müteahhit bile durmuyor” diyen Yıldızlı, “Bu hafta da aynı şekilde dijital yapı ve bilişim araçlarının etkin kullanılmasıyla ilgili sayın genel başkan yardımcımın Kocaeli’de çok önemi var. Her zaman yanımızda oluyor. Ayrıca danışmada da söylemiştim: Kocaeli yarım kalmış projeler kenti dediğimde hepsi ciddi anlamda kızmıştı bize. Kocaeli’nin vaktini çalıyorlar; algıyla yönetmeye çalışıyorlar. Şehir hastanesi, Gölcük Devlet Hastanesi burada duruyor. Yürüyüş yolunda müteahhit bile durmuyor bunların yanında. Hiçbir yaptıkları projede bitiş tarihi yok. Ucu açık. Bir tane ulaşım ile ilgili çözdükleri metro hattı yok. Nasipse 2023-2024’te. İnşallah açarlar da o metroya biz de bineriz” şeklinde konuştu.

İLÇE BELEDİYELERİ DÖKÜLÜYOR

“İnşallah bizim belediyemiz kadar çalışırlar” diyen Yıldızlı “Kentin hiçbir problemine çözüm getirmiş değiller. Her şeyi algıyla yönetmeye çalışıyorlar. İlçe belediyeleri dökülüyor. Dökülürken kendileri de evlerine götürüyorlar. Plates topu deseniz bunlarda. Saymayla bitmez. Bakın bizim belediyemiz, İzmit Belediyesi tıkır tıkır çalışıyor fakat işleri güçleri İzmit Belediyesi’nde. Gölcük’teki kentsel dönüşüm halen duruyor. Cedit’teki kentsel dönüşümü sanki kendileri yapıyor. Bakanlık yapıyor. Biz bunu söylediğimizde ağız birliğiyle İzmit Belediyemize saldırıyorlar. İnşallah bizim belediyemiz kadar çalışırlar. Önümüzdeki süreçte CHP ve Millet İttifakı bileşenleri kesinlikle iktidar olacak. Sandıklara sahip çıkacağız, parti görevlerimizi yerine getireceğiz. Bu birlikteliği daim kılacağız. Siyasetin diline mutlaka dikkat edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

YURTTA VE DÜNYADA BARIŞ DİYORUZ

Yıldızlı’nın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “12’nci durağımız Kocaeli oldu. Kocaeli ile birlikte 30 milyon seçmenin yaşadığı bölgelerde eğitim çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Yirmi birinci yüzyılda dünyamız çok kötü günlerden geçiyor. Ukrayna’da yaşananlar hepimizi derinden üzüyor. Bir işgal, savaş var. Biz savaşa hayır diyoruz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği doğrultuda yurtta ve dünyada barış diyoruz. Türkiye tarihin en büyük ekonomi kriziyle baş başa kalmış durumda. Ekonomik krizle birlikte yönetememe sıkıntısı da var. Her güne bir zam görüyoruz. İşsizlik her gün artıyor. Her üç gençken biri işsiz. Herkes umutsuz ve mutsuz. Bunu nereden biliyoruz? Biz hep beraber sahadayız” dedi.

“UMUTSUZ OLMAYA BENCE GEREK YOK”

Adıgüzel konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, Türkiye’yi sömüren, vatandaşını mutsuz eden Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı ve tek adam yönetimidir. Dünyada da enerji krizi var diyorlar. Hayır. Rakamlara bakıyoruz. Türkiye en ufak bir krize bile hazırlıksız. En küçük dalgalanmada vatandaşı kaderiyle baş başa bırakan bir iktidar var. Gıda dünyada da pahalılaşıyor diyorlar. Yüzde 7 buçuk olan gıda enflasyonu Türkiye’de yüzde 55 civarında. Yalanları ilk seferde ortaya çıkıyor. Asıl geçim sıkıntılarını partililer net bir şekilde görüyor. Umutsuz olmaya bence hiç gerek yok. Türkiye’nin kaynakları doğru yönetilirse, demokratik bir yönetimle yönetilirse işimiz çok kolay. 28 Şubat’ta 6 genel başkan bir araya geldi, söyleyecek söz bulamadılar. 6 genel başkan yemek yediğinde AK Partili bir milletvekili 18 tane tweet attı.

SEBEBİ TEK ADAM ANLAYIŞI

O umut, o masadaydı. Parlamenter sistem karnımızı mı doyuracak diyorlar. Tek adam sistemi zam, zulüm, zafiyet demek. Ekmek de pahalılaşıyorsa, mazot da pahalılaşıyorsa, kiralar da pahalılaşıyorsa bunun temel sebebi ‘her şeyi ben bilirim’ diyen tek adam anlayışıdır. Buna karşı 6 genel başkan ‘Biz Türkiye’yi güçlendirilmiş parlamenter sistemle buluşturacağız’ diyor. Bu sistem özgürlük, demokrasi, şeffaflık, hesap verilebilirlik, eşitlik getireceğiz. Ekonomiye yansıması ne olacak? Demokrasi ekmek demek. Adaletin olmadığı hiçbir ülkede hiçbir yatırımcı gelmez. Sadece iktidarın yaptığı gibi algı oyunları olur. Bakanı görevden alıyorlar, Bekir gidiyor Vahit geliyor ama vatandaş için hiçbir değişiklik yok. Biz bu gidişatı hep birlikte tersine çevirebiliriz. Türkiye’nin güçlü bir potansiyeli var. Bu zor günleri çok hızlı bir şekilde tersine çevirebiliriz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem bu ülkeye refahı getirecek.

MİLLET İTTİFAKI İKTİDAR OLACAK

Yakın zamanda Millet İttifakı’nın projelerini hep birlikte dinliyor olacağız. İktidara geldiğimizde nasıl bir yönetim anlayışı Türkiye’yle buluşturacağımızı dinliyor olacağız. Bütün anketler gösteriyor ki CHP birinci parti, Millet İttifakı iktidar olacak. Türkiye’de bir genç bile ‘ben yurtdışında yaşamak istiyorum’ demeyecek. Biz birileri gibi yol yapıp vatandaşa parasını ödetmeyeceğiz. Bizim bütün projelerimiz teknolojiyle, bilimle harmanlanmış projeler olacak. Geçen haftaki saldırıyla birlikte Türkiye’nin gözü Kocaeli’ye döndü. Bir gazetecinin saldırıya uğrayıp hayatını kaybetmesi bizde de çok derin üzüntü yarattı. Olayın hızlıca aydınlatılmasını ve suçluların gerekli cezayı alması gerektiğini dile getirmek istiyorum.” Toplantının eğitim bölümü basına kapatıldı.