Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Bayındır’dan su zammı tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Bayındır İSU’nun yüzde 40’lık su zammına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Bayındır İSU’nun yüzde 40’lık su zammına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Bayındır açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Seçimin hemen ertesinde yapılmasından dolayı günlerdir ulusal basında dahi geniş yer bulan İSU zammı, kentimizde çok komik gerekçelerle savunulmaya devam ediyor. Algı yönetimi konusunda çığır açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine doğal olarak kurumu İSU da ayak uydurmuş.
Şimdi arkadaşların savunmalarına biraz göz atalım;
‘Pandeminin başından beri su zammı yapılmıyordu.’
Yalan. Büyük yalan.
Temmuz 2021 birim fiyatı 4.80 TL/m3
Mayıs 2023 birim fiyatı: 10.64 TL/m3
Sadece son 2 senede Kocaeli’de suya zaten %120 zam yapıldı.
Bu rakamlara son yapılan zam da eklenince son iki senede Kocaeli’de hane halkına yapılan zam oranı %215!
‘3,5 yıldır su fiyatlarını baskılıyoruz.’
Hayır baskılamıyorsunuz. Zaten yıllardır enflasyon oranında zam yapıyorsunuz. ‘TÜİK sahte veri açıklıyor, bu durumda enflasyon zammı yeterli olmuyor’ diyemediğiniz için karnınızdan konuşuyorsunuz. Yüreğiniz varsa bu zammı kamuya bu şekilde açıklayın.
‘Suyun birim maliyetleri çok yüksek’
Milyonlarca lira yatırımla kurulan, arıtma tesislerindeki elektrik ihtiyacının %50’sini karşılayacak diye kurduğunuz atık yakma tesislerinin bilançolarını kamuoyuyla paylaştınız mı hiç? Fizibilite çalışması yapmayıp, yanlış hesaplarla tesis kurup, kamuyu zarara uğrattığınızı itiraf edecek misiniz?
Vermiş olduğunuz ihalelerle ilgili müteahhit firmaları kollamak uğruna ne gibi fiyat farkları ödediniz? Yeni birim fiyatları neye göre oluşturdunuz, kamuoyuyla paylaştınız mı?
Attığınız her adımda, her yatırımda kamuyu zarara uğratırsanız, sizin elinize değil bir, beş tane Yuvacık barajı teslim etsek, yine suyun birim maliyetlerini düşüremezsiniz.
900 binin üzerinde abonesi olan, yıllık 4,5 milyar TL bütçesi olan bir kurumun başındaki kişi, oğlunu memur yapma derdine düşecek kadar vizyonsuz, ortaya çıkınca istifa etme tenezzülünde bile bulunmayan biri olunca, maalesef böyle zamların olması da kaçınılmazdır.”