Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Engin Altay Vali Yavuz’a “Devletin Valisi” olun dedi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan için AKP Genel Merkezi tarafından açılan Twitter başlığına yorum yapan valileri eleştirdi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da aralarında bulunduğu valilere Altay, “Devletin Valisi” olun dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı valileri yine eleştirdi. Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan için AKP Genel Merkezi tarafından açılan Twitter başlığına “Erdoğan’ın yanındayız” mesajı atan Valilere yüklendi. Altay, “Devlette çürüme aldı başını gidiyor. Amasya, Aksaray, Giresun, Kocaeli, Ordu, Sivas, Düzce… Bu valiler kimin valisi? Şöyle bir tweet atsa anlarım. ‘Devletimin yanındayım, milletimin yanındayım, bayrağımın yanındayım.’ Bir tık ileri gidiyorum. ‘Cumhurbaşkanımızın yanındayız’ı da anlayabilirim. Bu valiler Erdoğan’ın yanındayız diye AK Parti Genel Merkezi’nden heştek açılmış bir tweeti atıyorlarsa ben bunlara parti militanı derim.

“İSTEDİKLERİ KADAR HOPLASINLAR”

İstedikleri kadar hoplasınlar, çatlasınlar, patlasınlar. Bunlardan vali olmaz. Erdoğan’a tavsiyem şu: Valileri kongrede il başkanı yap olsun bitsin. Vatandaş da şaşırdı. Sayın Numan Kurtulmuş, üniversiteye gidiyor. Rektörün masasına oturuyor. İsmet İnönü, ilçe belediyesini ziyaret ediyor, mütevazi bir vatandaş edasıyla makama olan saygısıyla gereğini yapıyor. Bu çürümüş devlet. Bu saygın devlet. İşte asker, al bayrağa asker selamı duruyor. Peki bu kimin askeri? Bir elinde Erdoğan’ın siyasi sembolü Rabia bir elinde Bahçeli’nin siyasi sembolü bozkurt işareti yapan, devletin zırhlı aracının tepesindeki asker kimin askeri? Bu çürümüş devlet. Bu saygın devlet.” İfadelerini kullandı.