Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Kanko’dan sağlıkçılara şiddet tepkisi

Bir yıl önce Konya Şehir Devlet Hastanesinde görev yaptığı hastanede sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’yı TBMM Genel Kurulunda anan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, sağlık çalışanlarının ve hekimlerin karşılaştığı şiddet olaylarını gündeme taşıdı.

Bir yıl önce Konya

Hekimlere ve sağlık emekçilerine yapılan sözlü ve fiziki şiddet suçlarının cezasızlığı ve caydırısız oluşu nedeniyle sağlıkçılara yönelik saldırılardaki artışa dikkat çeken Kanko; Son dönemlerde sağlık emekçilerine yapılan saldırılarda yaşanan artışı üzerinden TBMM Genel Kuruluna yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “6 Temmuz 2022 tarihinde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya, Konya Şehir Devlet Hastanesinde görev yaptığı hastanede sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Ölüm yıl dönümünde sevgili meslektaşımızı sevgi ve özlemle anarken sağlıkta şiddete tepkimizi sonsuz şekilde haykırıyoruz. Göksel Kalaycı, Ersin Arslan, Kamil Furtun ve adını sayamadığımız sağlıkta şiddet nedeniyle şehit olmuş tüm sağlıkçıların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere tüm sağlık meslek örgütlerinin bu konudaki çabalarını da sonsuz destekliyorum.”

BİNLERCE SAĞLIKÇI ÜLKEYİ TERK EDİYOR

 Kime olursa olsun, kime yapılırsa yapılsın fiziki ya da sözlü şiddetin her türlüsüne karışıyız ve şiddete ‘Hayır’ diyoruz! Son dönemlerde Türkiye’nin hemen hemen her yerinde sağlık emekçilerimize yapılan saldırılar, sağlıkta şiddet olaylarında gelinen noktanın vahametini gözler önüne sermektedir. Uzun mesai ile yoğun çalışma saatlerinin yarattığı aşırı iş yüküne bağlı tükenmişlik yaşayan sağlıkçılarımızın maruz kaldığı sözlü ve fiziki şiddet olayları maalesef artarak devam etmektedir. Hasta ve toplum sağlığı için fedakârca hizmet veren ve bizler için mücadele eden sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez. Toplum genelinde yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri sağlık kurumlarını da ciddi biçimde etkilemekte ve çalışanların tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır. Eğitim düzeyini ayırt etmeksizin toplumdaki bütün bireyleri etkileyen şiddet olgusu nerede ve kime uygulanırsa uygulansın asla tasvip edilemez! Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hassas konuda iktidarı gerçekçi önlemleri almaya davet ediyoruz. Yoksa bu gidişle sağlıkçı bulamayacağız! Her yıl binlerce sağlıkçı ve doktor ülkeyi terk ediyor…”