Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Muhip Kanko onların sorunlarını meclise taşıdı!

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, dul ve yetim maaşlarına ilişkin mecliste açıklamalarda bulundu. Verilen maaşların yetersiz ve adaletsiz olduğunu ifade eden Kanko; “Hükümetin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle, dul ve yetim aylıkları giderek eriyor” açıklamasında bulundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, dul ve yetim

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, dul ve yetim maaşlarını meclis gündemine taşıdı. Emekli maaşlarının yetersiz kaldığını ifade eden Kanko, özellikle dul ve yetim maaşlarındaki düşüklüğe dikkat çekti. Muhip Kanko, milyonlarca yurttaşın açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiğini belirterek; “Hükümetin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle, dul ve yetim aylıkları giderek eriyor, yurttaşlarımız geçim sıkıntısı içinde yaşam mücadelesi veriyor” ifadelerine yer verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko genel kurulda; “Hükümetin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle, dul ve yetim aylıkları giderek eriyor, yurttaşlarımız geçim sıkıntısı içinde yaşam mücadelesi veriyor. Artan enflasyon ve temel ihtiyaçlardaki fahiş fiyat artışları karşısında verilen maaşlar, insanca yaşam koşullarını sağlamaktan çok uzak” açıklamasında bulundu.

“TÜİK ENFLASYON VERİLERİNİ DÜŞÜK GÖSTERİYOR”

Kanko, maaşların gerçek enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirterek, TÜİK’in düşük gösterdiği enflasyon verileriyle dul ve yetimlerin daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti. “Hükümet, milyonlarca insanı ekonomik buhrana sürüklerken, sosyal devlet ilkelerini tamamen rafa kaldırmış durumda. Dul ve yetimler kaderine terk edilmemeli, hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşturulmalıdır” dedi.

“BU MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, dul ve yetim maaşı alan 4 milyon 300 bin yurttaşın haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirten Kanko, hükümetin adaletsiz politikalarına karşı halkın sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı. “Bu haksız düzeni değiştirmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diyerek hükümete çağrıda bulundu.