Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li yöneticiden ilçe başkanı hakkında flaş iddialar!

CHP Kartepe İlçe Sekreteri Kıvanç Özaslan, Kartepe İlçe Başkanı Hasan Bayrak’ın tüzük ve parti yönetmeliklerine aykırı davrandığı iddiasıyla şikayet etti.

CHP Kartepe İlçe Sekreteri

Cumhuriyet Halk Partisi Kartepe İlçe Sekreteri Kıvanç Özaslan, Kartepe İlçe Başkanı Hasan Bayrak’ın parti yönetmeliğine ve tüzüğüne aykırı davrandığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

CHP Kartepe İlçe Sekreteri Kıvanç Özaslan açıklamasında şu iddialarda bulundu: “Eylül 2023 tarihi itibariyle CHP Kartepe İlçe Sekreterliği görevine getirildim. Partimizin tüzük ve yönetmeliklerine bağlı kalarak, ilçemizde parti çıkarlarının büyümesini sağlamak için gerekli devinimleri ilke edinerek içtenlikle ve sadakatle görevimi yaptım. İlerleyen zaman içerisinde ilçemizde partimizin siyasi gelişimi ve büyümesine zarar verecek davranışlar sergilendiğini gözlemledim. Parti yönetiminde bulunan ilçe başkanımızın yasa, tüzük ve yönetmeliklere duyarsız ve yetersiz kaldığı durumlar olduğunu tespit ettim.

İMZALAR TAKLİP EDİLİP OY KULLANILDI

Bunlar; bazı mahallelerde İlçe Delege Seçimlerinde üyelerin gelmemesine rağmen, gerekli çoğunluğu sağlamak için gelmeyen kişilere ait imzalar taklit edilerek oy kullanılmıştır. Parti Yönetmeliği ve Partiler Yasasına göre tutulması gereken defterler (gelen-giden-evrak-demirbaş kayıtları vb) uyarılarına rağmen tutulmamıştır. Ayrıca parti ilçe sekreterinden saklanmıştır.

İLÇE BAŞKANINDAN IBAN TALİMATI İDDİASI

İlçe Başkanlığı seçimiyle gelen yönetim kurulu üyeleri, üyelik görevine, yedek üye liste sıralamasına uyulmadan keyfi görevlendirme yapılmıştır. 31 Mart 2024 Yerel Seçim sürecinde meclis üyelik bedellerinin CHP Genel Merkezinin verdiği IBAN numarasına yatırılması gerekirken, ilçe başkanının talimatıyla ilçe IBAN’ına yatırılmıştır. Yatırılan meclis üyelik bedellerinin bir kısmı usulsüzce maaş ödemesi, geçmiş SGK borcu ve vergi borçlarının ödenmesi amacıyla kullanılmıştır.

SAPANCA GÖLÜ’NDE KAÇAK İDDİASI

İlçe başkanına ait ada 131 parsel 255’te bulunan mevcut dubleks inşaatı Sapanca Gölü İçme Su Koruma Havzası dahilinde bir yapıdır. Bu yapı İmar Yasasına aykırı konumda olması sebebiyle yerel belediyeyle ilgili gelen vatandaş şikayetlerine ilgisiz ve duyarsız kalınmıştır. Bu duyarsızlığın ve görevinizi yerine getirmemenizin burayla alakası var mıdır? Basın bülteninde belirttiğim usulsüzlük maddeleri nedeniyle tüzük ve parti yönetmeliğine aykırı hakaret edildiği için bu basın bültenini gündeme getirmiş bulunuyorum. Bu usulsüzlük konularıyla ilgili açıklamalarım devam edecektir. Konu kamuoyunun bilgisine ve ilgili kişilere arz olunur.”