Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’liler seçim öncesi tam kadro kameralar karşısına geçti!

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, 31 Mart yerel seçimlerine iki gün kala il başkanlığında eski milletvekilleri, il başkanları, İzmit ilçe başkanlarının da katılımıyla seçim süreci ile değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda yerel seçim süreciyle ilgili önemli mesajlar verildi.

CHP Kocaeli İl Başkanı

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, 31 Mart yerel seçimlerine iki gün kala il başkanlığında eski milletvekilleri, il başkanları, İzmit ilçe başkanlarının da katılımıyla seçim süreci ile değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda yerel seçim süreciyle ilgili önemli mesajlar verildi. Toplantı öncesinde konuşan CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın’ın ‘sanki il başkan adayı’ sözlerine açıklık getirdi. Bilgin, “Tahir Bey siyaset yapıyor. CHP il yönetimi seçimi yöneten en büyük kurumdur. İl başkanımız görevinin başındadır kendisiyle Kocaeli sorunlarını tartışmak isterim. İl başkanımız burada sürekli kendisiyle çalışıyoruz. Bu konuları konuşmak kendisine yakışmıyor.” dedi.

YILDIZLI BÜYÜKAKIN’A CEVAP VERDİ

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı da adaylık konusuyla ilgili Tahir Büyükakın’a cevap verdi. Yıldızlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İl başkanı Harun Yıldızlı, milletvekili Harun Yıldızlı, Büyükşehir belediye başkan adayı Harun Yıldızlı böyle bir şey olabilir mi? Biz milletvekilliği görevimizi icra ediyoruz. Tahir bey siyaset yapmayı bıraksın. Kentin can alıcı bir metre metro açamadı. Daha yeni stadın yolunu açtı açmadı. Her şey seçime yetiştirtilmeye çalışıyor. Sorunlar çözülsün. Metro yapsın. Bakın İstanbul’a sıfır krediyle kaç tane metro açtı. Halk belediyeciliği budur. Halk lokantası açtık konuştular sizde açın kardeşim. Elinden tutan var mı? Belediye başkanlarının derdi halk olmalı. AK Parti iktidarına belediye başkanlarına ve hatta görünmeyen vekillerine sorun. Çünkü emekliler bize soruyor. Malum kişinin sözünün yerine getirsin dediler. Kentin her yerinden mutsuzluk akıyor. TBMM’de görevimizi yerine getiriyoruz daha 1 senemiz dolmadı. Herkesin öz işine bakması lazım.”

GÖKHAN ERCAN İZMİT’İ ANLATTI

Toplantıda iktidarın İzmit’te 4-5 puan önde olduğu söylemlerine cevap veren İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan “AK Parti İzmit’te kaybettiğini çok iyi biliyor. Her yerde 4-5 puan öndeyiz diyor. İzmit adayını tutmuş velisi gibi yanında gezdiriyor. Bu dönem meclis ile birlikte güçlü bir İzmit oluşturacağız.” dedi. Seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulunan il başkanı Bülent Sarı ise şöyle konuştu: “Biz Kocaeli’de İzmit’te ve Türkiye’de Kocaeli ittifakı Türkiye ittifakı ile halkımız ile hareket ediyoruz. Hiçbir parti ile görüşmemiz olmamıştır. iddialıyız. CHP olarak başta hedefimiz Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak. Tüm ilçelerde iddiamız var. 4- 5 ilçede öndeyiz ama daha fazla ilçe almak istiyoruz. Tüm ilçelerde iddialıyız. Halk 31 Mart akşamı Tahir Büyükakın’a ders verecek ve kırmızı kartı gösterecek.

DEVLET İMKANLARI İLE…

Devlet ve belediye imkanları ile seçim çalışması yapan AKP’nin karşısında dimdik duran örgütümüz,seçim akşamı Kocaeli’de adeta tarih yazarak emekliyi, işçiyi, öğrenciyi sömüren iktidara gerekli cevabı verecektir. Suya, ulaşıma, otoparklara yaptığı fahiş zamlarla, zam tarihini baştan yazan Tahir Bey ve tüm AKP’ye halkımız dünkü mitinglerinde yeter demiştir. Cumhurbaşkanının açıkladığı 85 bin kişinin değil,30 bin kişinin bile katılmadığı alanda vatandaş iktidara ilk tepkisini vermiştir. Kira, işsizlik,ekmek derdinin üstüne bir de mülteci sorunları ile boğuşan halkımız, 31 Mart akşamı iktidara kırmızı kartı gösterecektir.

Halkın dertlerinden kopuk olan Tahir Büyükakın kendi teşkilatlarından umudunu kesince aklınca Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine bulaşma ihtiyacı hissetmiştir. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği akıl dışı açıklamalar, ne siyasi ahlaka ne de bir belediye başkanına yakışan niteliktedir. İzmit Belediye Başkanımız ve adayımız Fatma Kaplan Hürriyet, bu şehre tekrardan sosyal demokrasiyi hatırlatmıştır. Hem Fatma hanım, hem 11 ilçe belediye başkan adayımız, hem de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Atasoy Bilgin’in yanında aynı kararlılıkla, aynı azimle, tek vücut olarak mücadelemiz devam etmektedir.

YILLARDIR FİTNE TOHUMLARI EKEREK

Bunu gören Tahir Büyükakın çocuk gibi elinden tutup gezdirdiği İzmit adayının ve diğer ilçelerdeki adayların kötü gidişatının farkındadır. Hal böyleyken kendi koltuğuda sallantıda olunca mesnetsiz iddialarını artırmıştır. Genel Merkezimiz, Kocaeli İl örgütümüz, milletvekillerimiz, ilçe örgütümüz, gençlerimiz,kadınlarımız, geçmişte bu partide görev yapmış başkanlarımız tüm belediye başkan adaylarımızın arkasında kenetlenmiştir. Yıllardır fitne tohumları ekerek siyaset yapmaya çalışan AKP iktidarı bilsin ki bizim partimizde Türkiye’nin menfaatleri için kavga olur. Bizim kavgamız millet kavgasıdır, hizmet kavgasıdır. Biz kendileri gibi rant kavgasına tutuşmayız.

HALKIN ZAFERİNİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ

Tüm ilçe belediyesi başkan adaylarımız ve büyükşehir belediyesi başkan adayımız Atasoy Bilgin bu partinin öz evlatlarıdır. Partimizin öz evlatlarıyla çıktığımız bu yol 31 Mart’ta zaferle taçlanacaktır. İktidar için her türlü oyuna girişenlere buradan sesleniyorum. Bu halk için hizmet etmemizin önüne geçemeyecek, 1 Nisanda Halkın zaferini engelleyemeyeceksiniz.”