Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’nin adayı il başkan adayı gibi çalışıyor!

Kocaeli Büyükşehir Beledihye Başkanı Tahir Büyükakın, yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu

Kocaeli Büyükşehir Beledihye Başkanı

 

ugur
Kocaeli’de yer alan kimi yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yerel seçim sürecini değerlendirdi. Ana muhalefet partisi rakibi Atasoy Bilgin’le ilgili de konuşan Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şimdi mesela doğal olan nedir, İzmit’te muhalefet partisinin belediye başkan adayı seçimi kazanmış. 5 yıl gösterdiği performansın ardından büyükşehire aday olması beklenir. Doğal olan budur.

FATMA HANIM CESARET EDEMEDİ

Zaten kendileri de defalarca öyle dediler. Zinhar biz bir daha İzmit’e aday olmayız, büyükşehir adayıyız dediler. Büyükşehirle kıyaslanırken hiç şikayet etmiyorlardı. Şimdi şikayet etmeye başladılar. Hatta genel başkanlarına dil sürçmesi yaptırdılar. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hitap ettirdiler. Ama Fatma hanım büyükşehir belediye başkan adayı olmaya cesaret edemedi. İzmit’e olacağım olmayacağım konusunda da örgütünü boşa düşürdü. Hüseyin bey, Hakan bey yola çıkarken birliktelerdi. Onlar aday adayı oldular. Bu durum var olan belediye başkanının performansından memnun olmadıklarının, daha iyi yapacaklarının bir işarıydı.

CHP’DEN KULİS BİLGİLERİ VERDİ

7 bin civarında örgüt üyesinin yarısı oylamalara katıldı. Bu yarının da yarısının oyunu aldı Fatma hanım. Oylamaya gelenlerin yarısı bile belediye başkanının başarısız olduğunu söylemiş oldu. Ben bunu böyle okurum. Başka türlü de okunabileceğini düşünmüyorum açıkçası. CHP adına bir düşünün, ne milletvekilleri ne de eski milletvekilleri isimleri dillendirilmiş olmasına rağmen çıkıp da biz adayız diyemediler. Bu da CHP siyasetinin iflasının çok açık bir göstergesidir bana sorarsanız. Aday çıkartamamışlardır. Dolaylı olarak yenilgiyi kabul etmiş oldular. Dışarıdan bir aday aradılar. Daha büyük hata yaptılar. Yine Gebze’de mesela CHP’nin aday koymaması, siyasi iddia anlamında Gebze’yi tamamen gözden çıkarttığı anlamına gelir. Şu son dönemde büyükşehir belediye başkan adayları esasen il başkan adayı olarak çalışıyor şu anda. Bunu kendisine sorsanız kabul de etmeyecektir. Ancak parti kulislerinde bu konuşuluyor son günlerde.”