Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’nin ulusalcıları Ülkücü Fırat’ı andı

Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu CHP İzmit İlçe Başkanlığı tarafından özenle hazırlanan bir paylaşımla anıldı.

Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından

Ege Üniversitesinde 6 yıl önce PKK’lılar ve öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölüm yıldönümünde anılıyor.

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015’te çıkan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Nurullah Semo tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kocaeli’de MHP ve Ülkü Ocakları, Çakıroğlu için paylaşımlar yaptı.

Bireysel olarak da paylaşımlar yapıldı, profil fotoğraflarına Çakıroğlu konuldu.

Ülkücüler, Çakıroğlu’nu bir simge haline getirdi.

6 yıl önceki Çakıroğlu cinayetini unutmayanlar arasında eski MHP’li, yeni CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş vardı.

Kocaeli’de ise CHP İzmit İlçe Örgütü, Çakıroğlu paylaşımı yaptı.

Bugünlerde PKK ile ilişkilendirilmek istenen CHP’nin paylaşımında, “Ege Üniversitesi’nde eğitimine devam ederken terör örgütü yandaşları tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmetle anıyoruz” denildi.

Bu paylaşımın altında ise CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın adı yer aldı.

CHP’nin ulusalcı kanadının farklı şehirlerde benzer paylaşımlar yaptığı görüldü.

 CHP İzmit’in paylaşımını MHP’liler de beğendi.

Hükümetin CHP’yi PKK ile ilişkilendirmesinden rahatsız olan büyük bir kesim var.

Özellikle Batı’da CHP’nin örgütleri, milliyetçi ulusalcı kadrolardan oluşuyor.

Sol bir parti olan CHP’nin Ülkücü bir genci anması İzmit’te garip karşılanmayabilir ancak bu paylaşımın parti içinde rahatsızlık verebileceği de göz önünde bulundurulmalı.

Ülkü Ocaklı Çakıroğlu, CHP’nin gençlik kolları, il başkanlığı ve diğer örgütler arasında sadece CHP İzmit tarafından gündeme getirildi.

Hakan Çakar ve ekibi tüm riskleri ve parti içi eleştirileri göze alarak Çakıroğlu’nu 6 yıl sonra resmi hesaplarından andı.

CHP firat cakiroglu

Fırat Çakıroğlu kimdir?

1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu’nun tek evladıydı. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu’nun Diyarbakır’a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır’da geçirdi. CHP’li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.