Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’ye sızan FETÖ’cü Ahmet Ömer Kavut’un itirafları gündem oldu

FETÖ’nün partilere sızma soruşturması

FETÖ’nün partilere sızma soruşturması kapsamında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçmiş dönemde CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkan adayı olan Ahmet Ömer Kavut ile CHP il gençlik kolları eski yöneticisi Oğuz Çoban ceza aldı. CHP’ye sızdırılan iki isimden biri olan Oğuz Çoban 3 yıl 5 ay 7 gün cezaya çarptırıldı.

HER ŞEYİ ANLATTI

En Kocaeli’den Furkan Çalışkan’ın haberine göre;  FETÖ itirafçısı olan başkan adayı Ahmet Ömer Kavut, kendisinin siyasete hevesli biri olduğunu, ilk etapta AK Parti’ye yönlendirildiğini ancak görüşlerinden dolayı AK Parti’yi istemeyen ve CHP’de siyasete atılan Ahmet Ömer Kavut şunları söyledi:

ÖRGÜTÜN ÜNİVERSİTESİNDE

“Ben 2012 yılında Kocaeli iline geldim ve üniversiteye kaydımı yaptırdım. Üniversiteye kaydımı normal süreçten biraz daha geç yaptırdım ve üniversitenin yakınında bulunan Bilge Adam yurduna yerleştim. Kalmış olduğum bu yurdun FETÖ/PDY ile bir bağlantısı yoktu. Burada yaklaşık 3 ay kadar ikamet ettim. Daha sonra yurttan ayrıldım ve İzmit’ te bulunan Dünya Bankası evlerinde ev tuttum ve burada tek olarak yaşadım.
Ben Kırgızistan’ da lise eğitimimi aldığım dönemde burada cemaatin yani örgütün üniversitesi olan Atatürk Alato Üniversitesi’ nde bulunan Türk öğrenciler ile internet cafe ortamında tanıştım. Bu öğrencilerden hatırladıklarım;

BÖYLE TANIŞTIM

Sinan YILMAZ olarak bildiğim, Ispartalı olan ve Atatürk Alato Üniversitesi’ nde öğrenci olan, 1987-1988 doğumlu olan, Adını Sait olarak bildiğim, Siirtli olduğunu bildiğim ve Atatürk Alato Üniversitesi’ nde Türkoloji Bölüm öğrencisi olan öğrencilerle tanıştım ve kendileri ile görüşmeye başladım. Bu şahıslar bazen ailemin ve benim ikamet ettiği eve gelirlerdi. Benim bu örgüt ile tanışma sürecim bu şekilde başladı ve yukarıda isimlerini söylediğim örgüt mensupları bana cemaatin yani örgütün faaliyetleri hakkında bilgi verir, ara ara dini sohbetler de ederdik.
2012 yılında üniversite sınavları girdim ve sınav sonuçlarının açıklanmasını beklediğim dönemde ben İzmir’ e gelmiştim. Daha sonra Sinan YILMAZ beni arayarak düğününe davet etti, hangi üniversiteyi kazanıp kazanmadığımı sordu. Ben de kendisine sınav sonuçlarının açıklanmadığını, zaten öncesinde hangi üniversiteleri yazdığımı kendisine söyledim ve düğününe gelemeyeceğimi belirttim.

OKULDA SOHBET EDERDİK

Kocaeli Üniversitesi’ nde eğitime başladığım dönemde benimle aynı bölümde ve farklı bölümde okuyan öğrenciler ile örgüte ait öğrenci evlerinde kalan öğrenciler ile okulda sohbet ederdik ve kendileri ile ara ara cafede otururdum. Bu öğrenciler;
Adını Mücahit olarak bildiğim, benimle aynı sınıfta eğitim alan, İstanbul’ da ikamet ettiğini bildiğim ancak nereli olduğunu bilmediğim, benimle aynı yaş grubunda bulunan ve örgüte ait öğrenci evinde ikamet eden,
Adını Seyit olarak bildiğim, yine benimle aynı sınıfta eğitim alan, Muğlalı olan ve benimle aynı yaş grubunda bulunan,
Yine adını Cengiz olarak bildiğim, yine benimle aynı sınıfta eğitim alan, Karslı olduğunu bildiğim, benimle aynı yaş grubunda olan ve Gebze’ de örgüte ait öğrenci evinde ikamet eden arkadaşlar ile ara ara üniversitenin kampüsünde görüşürdük ve bu bazen dini sohbet bazen de normal sohbetlerimizi yapardık ancak ben bu kişilerin evlerine hiçbir zaman gitmedim, zaten onlar da benim evime gelmedi.

BULVARDAKİ EVDE

Üniversite 1.sınıf ara döneminde ben Kırgızistan’ a gittim ve burada Sinan YILMAZ ile görüştüm. Bu görüşmemiz ayaküstü olmuştur pek fazla vakit geçirmedim.
Üniversite 2.sınıfa geçtiğimde benimle aynı bölümde okuyan adını Ersin olarak bildiğim Uluslararası İlişkiler 4.sınıf öğrencisi olan, nereli olduğunu bilmediğim bir şahıs benimle irtibat kurdu ve kendisi ile birkaç kere üniversitenin kampüsünde bulunan cafede sohbet ettikten sonra beni daha sonra kendi ikamet ettiği İzmit çarşıda bulvarda bulunan eve davet etti. Ben de bu eve gittim. Bu evde ilk gittiğimde Ersin ile ben vardım. Bu eve gittiğimde evde Fethullah GÜLEN’ e ait kitaplar gördüm ve bu evin örgüte ait öğrenci evi olduğunu anladım. Burada kısa bir süre normal sohbet ettik.  Daha sonra ben Ersin’ i kendi evime davet etmeye başladım ve arkadaşlık ilişkimiz devam etti. Kırgızistan’ da örgütün faaliyetleri hakkında konuşurduk, orada da hizmetlerin devam ettiğini söylerdi. İlerleyen süreçlerde Ersin beni Kenan isimli bir şahıs ile tanıştırdı. Kenan’ da benim gibi Uluslararası İlişkiler Bölüm 4.sınıf öğrencisiydi ve bildiğim kadarıyla uzatmalı devam ediyordu, Ordulu olduğunu bildiğim ve ailesinin İstanbul ilinde ikamet ettiğini bildiğim şahıstır.

BENİ KENAN’A DEVRETTİ

Ersin ile tanıştıktan sonra ara ara ben hem Ersin’ i hem de Kenan’ ı kendi evime davet ediyordum. Genellikle Kenan bana geldiği zamanlarda dini sohbetler yapardık ve bana cemaat yani örgüt ile ilgili bilgiler verirdi. Yine Ersin de bana geldiği zamanlar da dini sohbetler verir ve bu örgütün faaliyetlerini anlatırdı. Ben genellikle Ersin’ in kalmış olduğu örgüte ait öğrenci evine giderdim ve Kenan’ da oraya gelirdi. Kenan’ ın kalmış olduğu örgüte ait öğrenci evine hiçbir zaman gitmedim genellikle Ersin’ in evinde toplanırdık. Gitmiş olduğum bu öğrenci evlerinde başka öğrenciler de olurdu ancak biz genellikle salonda oturduğumuz için bu öğrencileri görmezdim ve şuan kim olduklarını da hatırlamıyorum.
Ersin isimli örgüt elemanı bildiğim kadarıyla üniversiteden mezun oldu ve beni artık Kenan isimli örgüt elemanına devretti, ben de Kenan ile görüşmeye başladım. Kenan beni daha önce Ersin isimli örgüt mensubunun kaldığı örgüte ait öğrenci evine davet ederdi. Ancak kendisi burada kalmazdı. Bildiğim kadarıyla Kenan isimli örgüt elemanı üniversitenin sorumlu abisiydi. Kendisi başka bir örgüte ait öğrenci evinde kalırdı. Bu öğrenci gittiğimde yine bu evde başka öğrenciler de vardı ancak ben bunlarla tanışmadım ve şuan kim olduklarını da bilmiyorum. Kenan ile bazen okul ile ilgili sohbetler ederdik, bazen de dini sohbetler eder, namaz kılardık.

EVİME GELECEĞİNİ SÖYLEDİ

Bir gün Kenan beni İzmit’ te bulunan Cumartesi pazarının kurulduğu yerde örgüte ait bir öğrenci yurduna çağırdı. Ben buraya gittim, burada örgütün toplantısının olduğunu öğrendim. Kenan beni bu toplantıda Süleyman kod olarak bildiğim bir şahıs ile tanıştırdı. Süleyman kod bildiğim kadarıyla örgüt içerisinde üst konumda olan bir şahıstı. Ben kendisi ile bire bir görüştüğüm esnada bizim yanımıza adını Şeref ya da Şerif kod olarak bildiğim örgüt elemanı geldi. Kendisinin doğulu olduğunu ancak nereli olduğunu bilmediğim ve örgüt içerisinde Süleyman kod un bir alt konumunda olduğunu bildiğim şahıstı. Bu görüşmemizde Süleyman kod bana Kırgızistan’ da yaşadığımı, orada da hizmet hareketinin olduğunu bana söyledi. Kendisi ile bu şekilde bu tanışma sohbeti geçti. Hatta Süleyman bana Kırgızistan’ a geleceğini ve ailem ile tanışmak istediğini söyledi, ben de olur tanışırsınız dedim.
Bu yurtta yapılan toplantıda üniversiteli öğrencilerin yanında bir de bildiğim kadarıyla esnaftan kişiler de vardı. Ancak ben bunların hiçbir ile tanışmadım ve kim olduklarını bilmiyorum. Çünkü bu kişileri ilk defa burada görmüştüm. Bu toplantıda genellikle Fethullah GÜLEN’ e ait kitaplar okutuluyordu ve dini sohbetler yapılıyordu.

KPSS’YE GİRECEKSEN SİYASETE ATIL

Ben Kenan kod isimli örgüt elemanı ile görüştüğüm dönemde kendisine siyasete meraklı olduğumu söylüyordum. O da bana mezun olduktan sonra neler yapacağımı sorardı. O da bana okuldan mezun olduktan sonra KPSS’ ye gireceksen ya da herhangi bir meslek seçiminde bulunacaksan siyasete atılmam gerektiğimi, bunun içinde Ak Parti ile siyasete başlamam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ben kendisine ben Ak Parti ile siyaset yapmak istemediğimi, görüşümün farklı olduğunu belirttim ve kamuya girmek istemediğimi özel sektörde kendimi geliştirmek istediğimi söyledim, bana bunları sonra değerlendiririz şeklinde cevap verdi ve konuşmamız bu şekilde devam etti.
2015-2016 eğitim döneminde Üniversite 4.sınıfa geçtiğimde Kenan ile uzun bir süre görüşmedim. Eylül ekim gibi okul başladığında Kocaeli iline geldiğimde Kenan beni aradı buluşmak istediğini söyledi ve İzmit merkezde Bulvar mevkiinde bulunan çiğköfteci de buluştuk. Kenan’ ın yanında iki adam vardı. Birisi bana kendisini Ethem olarak diğeri de Yavuz olarak tanıttı. Kenan bana evlendiğini ve İstanbul iline taşınacağını, bu yüzden bundan sonra Ethem isimli örgüt mensubunun benimle ilgileneceğini ve her türlü şey de bana yardımcı olacağını söyledi. O gün bu tanışma faslı bu şekilde bitti. Ethem benim telefon numaramı aldı ve sonra ayrıldık.

KOMİSYONDA BAĞLANTILARIM VARDI

Ethem ile bu görüşmeden sonra Ethem beni birkaç kez İzmit Turan Güneş Cd. Kanlıbağ mevkiinde bulunan örgüte ait bir derneğe görüşmek için çağırdı. Burada kendisi ile görüşmeye gittim. Burada görüştüğüm zamanlarda yine benim halimi hatrımı soruyordu. Okul bittikten sonra ne yapacağımı falan soruyordu. Yine hizmet hareketinden, Fethullah GÜLEN’ den bahsettikleri oluyordu. Burada çok yalnız kalamıyorduk, başka insanlar da oluyordu.
2015-2016 yılı eğitim döneminin sonuna doğru Ethem kod beni İzmit Ordu evinin orada bulunan bir eve çağırdı. Ev daha çok öğrenci evine benziyordu. Ethem bu evde bana siyasetten bahsetmeye başladı, ancak doğrudan siyasete girmedi, siyasetin içerisinde de iyi insanların olması gerektiği konusunda bazı telkinlerde bulundu. Bana neden siyaset ile ilgili konuştuğunu ben o gün anlamadım ve çok sorguladım. Kendisi benim siyasi görüşümün Cumhuriyet Halk Partisi tarafında olduğunu biliyordu. Zaten benim Cumhuriyet Halk Partisinin üniversite komisyonunda bağlantılarım vardı, burada da etkinliklere katıldığımı biliyordu. Ben kendisine baya bir siyaset ile onlar vasıtasıyla ilgilenmeyeceğim konusunda söylemlerim oldu. O gün ki görüşme bu şekilde bitti.

HER YERDE ADAMLARIMIZ OLMALI

Bu görüşmeden yaklaşık bir iki hafta sonra Ethem beni tekrar aradı ve beni Kanlıbağ’ daki derneğe çağırdı. Ben derneğe gittikten sonra Ethem ile birlikte Cumartesi pazarının orada bulunan örgüte ait yurda gittik. Bu yurda gittiğimizde bir odada daha önceden tanıdığım ve yukarıda da bahsettiğim Süleyman kod isimli örgüt mensubu vardı. Süleyman masada oturuyordu, ben önünde oturdum. Süleyman kendi üniversite öğrencilik dönemini anlattı. Yine kendi öğrencilik dönemindeki yaşadıklarını, siyasetle olan ilgisini, Ethem kodun benimle ilgili kendisine ilettiklerini, benim de siyasete ilgim olduğunu söyleyerek, bana örgüt adına Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde siyasete girmemi istediklerini söyledi. Ben kendisine siyaset ile ilgimin olduğunu ancak neden benim onların adına siyasette olmamı neden istediklerini, amaçlarının ne olduğunu kendisine sorduğumda, bana bunun önemli bir görev olduğunu, her yerde adamlarının olması gerektiğini, bunun açıklamasını bana ileri ki zamanlarda yapacaklarını söyledi. Bu görüşme bu şekilde bitti.

OĞUZ ÇOBAN VE HATİP TEKİN

Bu görüşmeden sonra Ethem ile tekrar Kanlıbağ’daki dernekte görüştük. Bu görüşmemizde daha önceden tanıdığım ve toplum gönüllüleri vakfından bildiğim ancak örgüt ile irtibatını burada öğrendiğim Oğuz ÇOBAN ve daha önce yine gittiğim bu örgüte ait dernekte gördüğüm ve tanıştığım Hatip TEKİN vardı. Ben kaldığım evi değiştirmeyi düşünüyordum, Kozluk Mahallesi’nde bir ev bakmıştım ve buradaki evi beğenmiştim, Ethem bana bu evde Oğuz ÇOBAN ve Hatip TEKİN ile birlikte kalabileceğimizi, bu arkadaşların da benimle birlikte hareket edeceğini söyledi. Bildiğim kadarıyla Oğuz ÇOBAN ve Hatip TEKİN’ in Cumhuriyet Halk Partisinin etkinliklerine gönüllü olarak katıldığı biliyordum ve onların da benim gibi örgüt tarafından Cumhuriyet Halk Partisi içerisine yerleştirilmek istendiğini anladım.

CHP’DE AKTİFTİM

Bu tanışmadan sonra okul tatile girdi, ben Kırgızistan’ a ailemin yanına gittim. Ben gittikten sonra 15 Temmuz 2016 darbe girişimi oldu, bu darbe girişiminde ben Kırgızistan’ daydım. Uzun bir süre de gelmedim. Ben oradayken Ethem beni zaman zaman arıyordu ve gelmemi istiyordu. Ben üniversiteyi bitirememiştim. 2016 yılı Aralık ayı gibi sınavlar için Türkiye’ ye geldim ve İzmit’ te Kozluk Mahallesi’ndeki eve gittim, zaten eşyalarım oradaydı. Bu evde Oğuz ÇOBAN ve Hatip TEKİN kalıyorlardı. Ben geldikten sonra Ethem eve görüşmeye geldi. Oğuz ve Hatip te evde bulunuyordu. Bizimle görüştü bana hoş geldin dedi, yine eskisi gibi işlere devam edeceğimizi, partiye gelip gitmemi söyledi.
Daha sonra ben buradaki rutin hayatıma devam ettim. Ethem e onlar adına siyasete bulunmak istemediğimi söyledim. Ancak yine de Ethem zaman zaman bizim eve geliyordu, bizden siyasi faaliyetlerimiz ile ilgili bilgiler alıyordu. Bizim bilmediğimiz siyasi konular ile ilgili nasihatler veriyordu. Yine bazen eve ayda bir ya da iki kere Ensar kod isimli örgüt mensubu geliyordu. Bu gelişinde bize dini konulardan bahsediyordu. Benim kafamda soru işaretleri olduğundan dolayı genelde Ensar kod ile tartışıyorduk. Zaten 15 Temmuz darbe girişimi olmuştu, ben bu yapıdan iyice soğumuştum ve kopmak istiyordum. Bu şekilde ben rutin hayatıma devam ettim. Zaten üniversite de ve Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları içerisinde aktif olarak koşturuyordum. Bütün etkinliklere katılmaya çalışıyordum. Oğuz ve Hatip’ te benim gibi ellerinle geldiğince bütün etkinliklere katılmaya devam ettiler.

PARTİ OKULU EĞİTMENİ OLDUM

2017 yılında ben Cumhuriyet Halk Partisinde parti okulu eğitmeni oldum.
2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Gençlik Kolları seçimleri oldu. Bu seçimlerde Mehdi KAĞAN’ ın delege listesine Oğuz ÇOBAN ve Hatip TEKİN ile birlikte aday olarak yazıldık. Mehdi seçimi kazandı. Bizde onun listesinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında İl delegesi olduk.

GEBZE’DEN TANIŞIYORLARDI

Bu süreçte de Ethem kod ve Ensar kod ile görüşmelerimiz devam etti. Bu görüşmelerimizde de bizlerin siyasi faaliyetleri ile ilgili bizden bilgi alıyorlardı ve bazen Ethem bizi yönlendirmeye çalışıyordu ancak biz ondan daha çok şey biliyorduk, siyaset ile ilgili çoğu şeyi bizden öğreniyordu. Ethem ile tanıştıktan sonraki zamanda Ethem bana Emin olarak hitap ediyordu. Benim göbek adımın Emin olduğunu, dedemin de adının Emin olduğunu bildiği için bu şekilde hitap ediyordu. Kod isim olarak hitap ettiğini düşünmedim. Ancak Ethem Oğuz’ a bazen Kerim olarak Hatip’ e kendi adı ile hitap ediyordu, çünkü onunla Gebze’ den önceden beri tanışıyorlardı. Ethem bana Hatip’ te bir program olduğunu, bu program aracılığı ile iletişime geçtiklerini Hatip aracılığı ile bana istediği zaman ulaşabileceğimi söylemişti.
Delege seçimlerinden sonra biz parti içerisindeki etkinliklere ve faaliyetlerimize devam ettik. Parti içerisinde ben eğitmen olduğum için, biraz da hitap kabiliyetim olduğu için ön plana çıkıyordum. Hatip ve Oğuz teknik becerileri iyi olduğu için parti faaliyetlerinde görsel tasarım, çizim gibi işlerde yetenekli oldukları için onlar da bu yönleri ile ön plana çıkıyorlardı.

HATİP’İN TUTUKLANMASI KİMSEYE DUYURULMADI

2019 yılı Mart ayı gibi Hatip TEKİN polis tarafından FETÖ/PDY suçundan gözaltına alındı. Sonrasında tutuklandı. Hatip TEKİN tutuklandıktan sonra parti içerisinde bana Hatip ile ilgili sorular soruldu, ben bilgimin olmadığını söyledim. Hatip tutuklandıktan sonra yaklaşık 2 hafta kadar sonra Ethem eve geldi. Hatip’ in konusu açıldı. Oğuz ÇOBAN ile ikimiz Ethem’ e bu işlerin sıkıntıya girdiğini, Hatip’ten sonra bizimde alınabileceğimizi, bizimle bağını koparmasını istedik. Ancak kendisi bize bişey olmayacağını, faaliyetlerimize devam etmemizi istedi. Parti içerisinde zaten Hatip’ in alınması kimseye duyurulmadı. Bir süre sonra unutuldu gitti.
2019 yılında Hatip alındıktan sonra ben Kozluk’ taki evden taşındım. Oğuz ÇOBAN zaten daha önceden evlendiği için evden ayrılmıştı. Eylül ayında da Ethem ve Ensar’ ın polis tarafından yakalandığını basından öğrendim. Sonra Oğuz ile de bunu konuştuk. O tarihten sonra örgütten kimse benimle irtibata geçmedi. Zaten benim istediğimde buydu. Tamamen örgüt ile olan bağımızı kopartmış olduk.

AŞKIN’A RAKİP OLDUM

2020 yılı Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı seçimleri oldu. Bu seçimlere üniversite komisyonundaki arkadaşlar ile hazırlandık. Birkaç aday vardı ancak başka görevleri vardı, benim aday olmam istendi. Hep birlikte oturduk benim adaylığıma karar verdik. O dönem öncesinde ben işe girmiştim ve çalışıyordum. Pek aday olmak istemesem de ben aday gösterildim. Seçimlere girdik ancak ben kazanamadım. Seçimi Ahmet Sefa AŞKIN isimli aday kazandı. Bu seçimlerde aday olmam tamamen doğaçlama, kendiliğinden gelişti. Öğrenci komisyonu ve parti içerisinde sevilen birisi olmam sebebiyle aday gösterildim. Kaybettikten sonra da zaten siyasette eskisi gibi aktif olmadım. Kendi işime yöneldim.
Ben tüm bildiklerimi samimiyetimle yukarıda anlattım.