Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerle yeksan olan Kocaeli’yi ayağa kaldırdık’

Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’ye dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan sık sık “Bu ne coşku maşallah” dedi.

Kocaeli Milli İrade Meydanı'nda

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millli İrade Meydanı’nda yapacağı açılış bayramı için binlerce kişi alanı doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana iltifatlar ederek şu ifadeleri kullandı: “2 yıl sonra tekrar sizlerle bir araya gelmenin memnuniyeti içerisindeyim. Kocaeli, ülkemize ve milletimize hizmet mücadelemizde hep yanımızda oldu. Biz de Kocaeli’ni geliştirmek, büyütmek, kalkındırmak için her türlü desteği verdik; veriyoruz. Bu ne büyük coşku. Sevgili gençler.

DEPREMDEN SONRA

Siz belki hatırlamayabilirsiniz ama 19 Ağustos 1999 tarihinde merkezi Kocaeli olan bir büyük depremle sarsıldık. İstanbul’dan Sakarya’ya kadar geniş bir alanı etkileyen bu depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. hükümetlerimiz döneminde hem depremin hizmetlerini ortadan kaldırmak hem de daha güvenli yerleşim yerleri inşa etmek için tüm imkanları seferber ettik. Kocaeli’yi yeniden ayağa kaldırdık. Kocaeli, sanayisiyle, ticaretiyle, üretimiyle ülkemize en çok katkıyı sağlayan şehirlerimizin başında geliyor.

KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ ŞU İNSANIDIR

İnşa ettiğimiz köprüler, yollar, toplu konut projeleriyle, sanayi ve teknoloji bölgeleriyle, ülkemizin geleceği burada şekilleniyor. Kocaeli, tüm bu yatırımların merkezinde yer alarak üretimde istihdamda destan üstüne destan yazıyor. Sanayi ve ticaret yoğunluğunun yanında denizinin ve yeşilinin doğal güzellikleriyle iç turizmde olan Kocaeli kendini hızla geliştiriyor. Kocaeli’nin en büyük zenginliği şu insanıdır. Ülkemizin dört bir yanından gelmiş olsa da örnek kardeşlik iklimiyle gurur duyuyoruz. Sizlerle gururlanıyoruz. Sizler gibi yol arkadaşlarına, mücadele arkadaşlarına sahip olmakta iftihar ediyorum. Eskiler ‘önce yoldaş sonra yol’ derler. Biz, milletimizle yoldaş olduğumuz için hak yolundan, hizmet yolundan, eser yolundan asla şaşmadık.

“AKŞENER’E ÇOK KIZDI”

Bizler ne yaptık? Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına başladık. Ülkemize kazandırdığımız asırlık demokrasi ve kalkınmanın altyapısı üzerinde kendi hedeflerimize kilitlendik. Nice sabotajlara, kirli oyunlara rağmen yolumuzdan sapmadık. Burada bunu söylemek istemezdim. Malum bir ana muhalefet var. Bir de onun yanında yavru muhalefetler var. Bunlardan yavru muhalefetten bir tanesi aynı zamanda Kocaeli milletvekili. Hiç değinmek istemezdim fakat geçenlerde bir açıklaması oldu. 20 yıllık iktidarımızda uyuşturucuyla mücadelede biz gerekeni yapmamışız diyor. Hanımefendi. Önce şunu bileceksin. Bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yoktur. Sen Erdoğan’ı bu noktada iyi bilirsin. Suluyla, kuruyla alakası olup olmadığını iyi bilirsin. Ya nasıl oluyor da sen bunu konuşuyorsun? Bunların hepsiyle gerekli mücadeleyi verdik ve vereceğiz. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanımızın, şahsımın, kabinemizin verdiği mücadele hepimiz için bilinen bir gerçektir. Sen önce kendi kadron ve ana muhalefetin içerisinde bu sulu kuru uyuşturucuları alanları düşün. Sen kimlerle beraber yol yürüdüğünün farkında mısın? Önce haddini bileceksin. AK Parti iktidarının sulu-kuru uyuşturucu ile mücadelesini inkar etmeyeceksin. Bizim kitabımızda uyuşturucuya yer yoktur. Mücadelemizi sonuna kadar verdik ve vereceğiz. Sen önce kendi çatının altındakilerini düşün; onlarla beraber nasıl yol yürüdüğünü düşün.

70 BİN KİŞİ VAR

Bu güçlü iradeyi yenemediler; yenemeyecekler. Resmi rakama göre şu anda burada 70 bin kişi var. Tüm terör örgütlerinin uzantıları, Türkiye’nin ve bu kardeşinizin tüm düşmanları bunlara gaz verdikçe coşuyorlar. Gerçi halen kendi aralarında anlaşıp cumhurbaşkanı adayı çıkartamadılar ama olsun. Masada 6 kişi var, masanın altında da bir tane bu da 7 demek. Bu curcuna masasını bir değil birkaç aday çıkartabilecek bir kapasitede görüyorum. Seçim tarihine kadar seçebilirler herhalde. Türkiye’nin önünü kesmek için gösterilen trajikomik gayretleri biz de izliyoruz. Biz işimize bakıyoruz; onlar ne yaparsa yapsınlar. Muhtar bile seçilemez dediler. Halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldum. Bütün bu mücadeleyi milletimiz için, milletimizle beraber verdik. 2023’ten zaferle çıkacağız. Ne vesayetin ayak oyunları, ne terör örgütlerinin kanlı oyunları milli iradenin gücünün üstüne çıkamadı.

KOCAELİ’DEN DESTEK İSTEDİ

Yoğun bir şekilde önceleri tüm bu tezgahlar gizli-saklı kuruluyor diplomatik kılıflar altında sergileniyordu. Sonra pervasızlaştılar. Ülkemizi mahvetme, yönetimi değiştirme niyetlerini açıkça belli etmeye başladılar. Böyle bir durum sadece son 20 yıldaki birikimlerimizin heba olmasına değil asırlık hayallerimizin de suya düşmesine sebebiyet verecektir. Buradan 85 milyon vatandaşımızın her birine sesleniyorum: 2023 Haziran’ı gelip çattığında sandık başına giderken lütfen karşınıza çıkan adaylara şu gözle bakın. Bu isimlerden hangisi dönemsel sorunları çözebilir; küresel ve bölgesel mücadelelerden başarılı çıkabilir; evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye ve gelecek bırakabilir. Vatandaşlarımızdan bu sorulara cevap verip tercihini en doğru şekilde yapmasını istiyorum.
Vatandaşlarımızdan bu sorulara cevap verip tercihini en doğru şekilde yapmasını istiyorum. Kocaeli 2023’te tercihini büyük ve güçlü Türkiye’den yapmaya hazır mısın? 2053 vizyonuna sahip çıkacak mısın? Ülkemize diz çöktürmenin, milletimize boyun eğdirmenin peşinde olanlara bir kez daha kursaklarında bırakmaya var mısın? Kocaeli, bu kutlu mücadelede yanımızda mısın? Allah sizlerden razı olsun.

AÇILIŞI YAPILANLARI SIRALADI

Vatandaşlarımızdan bu sorulara cevap verip tercihini en doğru şekilde yapmasını istiyorum. Kocaeli 2023’te tercihini büyük ve güçlü Türkiye’den yapmaya hazır mısın? 2053 vizyonuna sahip çıkacak mısın? Ülkemize diz çöktürmenin, milletimize boyun eğdirmenin peşinde olanlara bir kez daha kursaklarında bırakmaya var mısın? Kocaeli, bu kutlu mücadelede yanımızda mısın? Allah sizlerden razı olsun. Kocaeli’ye açılış listesiyle geldik. Eğitimde yapımı tamamlanan 639 dersliği, GTÜ’nün endüstri binamızın, Kartepe, İzmit, Derince’de açılışları buradan gerçekleştiriyoruz. Sağlıkta çeşitli ilçelerde 9 sağlık merkezini resmen hizmete açıyoruz. Ulaştırmada otoyol bağlantıları ve köprülerin açılışını yapıyoruz. TOKİ’nin Köseler’deki konutunu ve Derince Millet Bahçesi’nin açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz altyapıdan otobüse, spor salonlarından hizmet binalarına kadar tam 77 kalem eseri 3 milyar 261 milyon liralık bir yatırımla tamamladı. Bay Kemal gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yla musluk açmıyor. Başiskele 64 milyonu aşan bir yatırımla tam 17 kalem eseri sizlerin hizmetine sunacak hale getirdi. Gölcük Belediyemiz 16 kalem projeyi 28 milyon liralık yatırımla bitirdi. Çayırova 2 kalem, Darıca 5 kalem, Derince 5 kalem, Dilovası 1 kalem, Kartepe 7 kalem, Körfez belediyemizin 5 kalem yatırımı da bugünkü açılış programında yer alıyor. Özel sektörümüzün de bulunduğu 245 kalem eserin ülkemize ve Kocaelimize hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize bu hizmetleri kazandıranları tebrik ediyorum. önümüzdeki dönemde Kocaeli’ni her alanda daha çok eserle buluşturmayı sürdüreceğiz.

“KOCAELİ’YE 20 YILDA 70 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Kocaelimizde fındık rakamları da aynı oranla takip ediliyor. Bütün bu saydıklarımız bu fındıklarımız ciddi manada bir heyecan meydana getirdi. Yaptıklarımız var. Kocaeli’ne son 20 yılda bugünün rakamlarıyla 73 milyar lira tutarında yatırım yaptık.”

4b6d9092 316c 4106 a99f 9d0ab29720cb