Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı: Kocaeli’ye 20 yılda 70 milyar TL yatırım yaptık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış bayramında “Kocaeli’ye 20 yılda 70 milyar TL yatırım yaptık!” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli İrade Meydanı’nda yapacağı açılış bayramı için binlerce kişi alanı doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana iltifatlar ederek şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli’ye açılış listesiyle geldik. Eğitimde yapımı tamamlanan 639 dersliği, GTÜ’nün endüstri binamızın, Kartepe, İzmit, Derince’de açılışları buradan gerçekleştiriyoruz. Sağlıkta çeşitli ilçelerde 9 sağlık merkezini resmen hizmete açıyoruz. Ulaştırmada otoyol bağlantıları ve köprülerin açılışını yapıyoruz. TOKİ’nin Köseler’deki konutunu ve Derince Millet Bahçesi’nin açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz altyapıdan otobüse, spor salonlarından hizmet binalarına kadar tam 77 kalem eseri 3 milyar 261 milyon liralık bir yatırımla tamamladı. Bay Kemal gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yla musluk açmıyor. Başiskele 64 milyonu aşan bir yatırımla tam 17 kalem eseri sizlerin hizmetine sunacak hale getirdi. Gölcük Belediyemiz 16 kalem projeyi 28 milyon liralık yatırımla bitirdi. Çayırova 2 kalem, Darıca 5 kalem, Derince 5 kalem, Dilovası 1 kalem, Kartepe 7 kalem, Körfez belediyemizin 5 kalem yatırımı da bugünkü açılış programında yer alıyor. Özel sektörümüzün de bulunduğu 245 kalem eserin ülkemize ve Kocaelimize hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize bu hizmetleri kazandıranları tebrik ediyorum. önümüzdeki dönemde Kocaeli’ni her alanda daha çok eserle buluşturmayı sürdüreceğiz.

“KOCAELİ’YE 20 YILDA 70 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Kocaeli’mizde fındık rakamları da aynı oranla takip ediliyor. Bütün bu saydıklarımız bu fındıklarımız ciddi manada bir heyecan meydana getirdi. Yaptıklarımız var. Kocaeli’ne son 20 yılda bugünün rakamlarıyla 73 milyar lira tutarında yatırım yaptık.”

Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek program sona erdi.