Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dağ fare doğurdu; DEVA Kocaeli’ye sıradan başkan!

DEVA Partisi’ni büyük bir

Uğur ENÇ min 10DEVA Partisi’ni büyük bir merakla bekliyordum. Kuruluş aşaması çok sönük geçmişti. Ankara Bilkent Otel’de oldukça sakin bir organizasyonla ‘merhaba’ dediler. Eski bakan Ali Babacan genel başkan oldu. Kocaelili eski bakan Nihat Ergün kurucular kurulunda ve merkez yönetimindeydi. Nihat Ergün’ün hala daha Kocaeli genelinde güçlü olduğunu düşünüyorum. Ancak genel merkezde bir isim daha var ki Kocaelili DEVA ile ilgili soru işaretlerimi pekiştirdi; Petrol İş Sendikası eski genel başkanı Ali Ufuk Yaşar.

ALİ UFUK YAŞAR’IN KERAMETİ

Ali Ufuk Yaşar mevcut başkan olarak girdiği genel kurulda seçimi kaybetti. Tüpraş’ta yüzde 6’ya rezil bir toplu iş sözleşmesine imza attı. Tüpraş tarihinin en kötü sözleşmesini imzaladıktan sonra işçiler, delegeler Yaşar’ı İzmir Marşı’yla sendikadan uğurladı. Dev bir sendikada işçilerin istemediği Ali Ufuk Yaşar’ı bir siyasi parti neden ister, Ali Ufuk Yaşar’ın kerameti nedir bilmiyorum. Benim için DEVA Partisi’ne mesafeli yaklaşmama bir sebepti sadece, hepsi bu.

SAKIN KADER DEME BELGESELİ

DEVA Partisi ölü doğdu derken 140 Journos ekibi muhteşem bir belgesele imza attı. Ali Babacan benim için AKP döneminin sıradan bakanlarından biriydi. Kemal Unakıtan dahi zihnimde daha fazla yer etmişti. İşte o Babacan 140 Journos’un belgeselinde öyle bir parlatıldı, öyle bir anlatıldı ki DEVA Partisi ile görüşlerim değişmeye başladı. ‘Sakın kader deme’ başlığındaki belgesel bir lider imajı çiziyordu. Genç, dinamik, aile babası, ODTÜ birincisi Ali Babacan’la tanıştık. Bilmediklerimizi, görmediklerimizi anlattı 140 Journos ekibi bize.

3 İSİM ANKARA’YA DAVET EDİLMİŞTİ

Sakın kader deme belgeseliyle birlikte DEVA Partisi’ne olan ilgim arttı. Kocaeli il başkanını ve Kocaeli ekibini merakla beklemeye başladım. O merak bugün sona erdi. DEVA Partisi Kocaeli İl Teşkilatı’nın kurucu başkanı Adem Koç oldu. Bugün il başkanı atanmak üzere 3 isim Ankara’ya davet edilmişti. Ankara’ya giden isimlerden biri de Adem Koç’tu. Adem Koç’un başkanlığı akşam üzeri netleşti. Adem Koç öyle bir isim ki neredeyse yıllardır karşı karşıya olduğum Zekeriya Özak olsun da biraz heyecanlanalım diyeceğim.

DEVA PARTİSİ KOCAELİ İL BAŞKANI ADEM KOÇ KİMDİR?

Peki Adem Koç kimdir? 1966 yılında Kayseri’de doğmuş. İzmit Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun olmuş. İstanbul Üniversitesi’nde iktisat okumuş. İzmit’te yaşıyor. Bildiğim kadarıyla ticaretle uğraşıyor. Adem Koç bugüne kadar Milli Görüş çizgisindeki partilerde, Refah’ta, Saadet’te siyaset yapmış. Nihat Ergün’ün Kocaeli’deki ekip arkadaşı olmuş. Ergün’le birlikte Milli Görüş gömleğini çıkarmış AKP’li olmuş. AKP’de il başkan yardımcılığı yaptığını biliyorum. Bugüne kadar hiç 1. adam olmadı. Hep gölgede kaldı.

NİHAT ERGÜN KOCAELİ’DE PATRON İKEN…

Adem Koç AKP’de görüp gülümseyip geçeceğiniz bir isimdi. Öne çıkmadı. Lider olmadı. Hareketli bir yapısı yoktu. Geniş kitleleri peşinden sürükleyecek becerilere sahip değildi. Eğer o becerileri olsa Nihat Ergün’ün Kocaeli’de patron olduğu, Kocaeli’nin bakanı olduğu dönemde öne çıkardı, il başkanlığı yapardı, vekil adayı olurdu. Nihat Ergün dahi askeri olarak görülen Adem Koç’a AKP içerisinde en fazla il başkan yardımcılığı şansı tanıdı. Üstelik hali hazırda oturmuş bir yapıya sahip olan AKP’de…

DEVA KOCAELİ İL BAŞKANINI MERAKLA BEKLİYORDUM

Adem Koç şimdi DEVA Partisi’nin Kocaeli’deki teşkilatlanma çalışmasını yürütecek. Kurucu il başkanı olacak. Ali Babacan’a lider imajı çizen, Nihat Ergün’ü bile sempatik gülümseleriyle sevimli gösteren ‘sakın kader deme’ belgeselinden sonra Kocaeli’de DEVA Partisi’nin il başkanını merakla bekliyordum. Keşke beklemeseydim. DEVA Partisi Kocaeli’de lider vasfı olmayan, kitlelere hükmetme başarısı bulunmayan bir ismi il başkanı olarak atadı. Önümüzdeki günlerde Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı kadar konuşulur mu, ses getirir mi bilmiyorum. Dağ fare doğurdu ve ben bu farenin doğumunu merakla bekledim ona üzülüyorum.