Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünden halk yetkililere sesledi: Hastanemizi açın

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde CHP kadroları ve Derinceliler yetkililere seslendi. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, “14 Mayıs’tan sonra Derince Eğitim Araştırma yeniden açılına kadar sağlık bakanlığı önünden ayrılmayacağım”

Derince Eğitim ve Araştırma

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kadroları, bölge sakinleri ile toplanarak yetkililere seslendi. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, il yönetimi, CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, ilçe yönetimi, CHP Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal, CHP Kocaeli Milletvekili adayları Prof. Dr. Muhip Kanko, Serap Çakır ve Derinceliler hastane önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında seslerini duyurdu.

SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖNÜNDE YATACAĞIM

Hasta garantisi verilerek 10 yılın sonunda açılan ve mevcut hastanelerin taşınmasıyla vatandaşların mağdur edildiği Şehir Hastanesi ile ilgili konuları sürekli olarak gündeme getiren CHP Kocaeli İl Başkanı şunları kaydetti: “Bu sorun gerçekten sadece Derince için değil, Körfez için Kuruçeşme için bu taraflara yakın tüm bölgeler için çok önemli bir durum. Burada aramızda bir kalp krizi geçiren veya acil bir rahatsızlığı bulunan bir vatandaşımız kaç dakikada şehir hastanesine gidecek? 1 saat, 60 dakika-80 dakika arası. Ondan önce gitme şansı yok. Kocaeli il başkanı olarak söz veriyorum size. Bu hastane açılana kadar 14 Mayıs’tan sonra ilk 100 günde bu hastane açılana kadar sağlık bakanlığının önünden ayrılmayacağım. Size söz veriyorum Derinceliler. Bu hastaneyi ne pahasına olursa olsun açtıracağım”

350 DOKTORDAN 70 DOKTOR KALDI

CHP Kocaeli Milletvekili adayı kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Muhip Kanko ise şu açıklamada bulundu: “Bu hastane daha önce 160 tane polikliniği olan, yılda 1 milyon 400 bin hastaya poliklinik hizmeti veren bir hastaneydi. Burada yılda 5 bin hasta yatarak tedavi görüyordu. 350 doktor vardı, 2 bin-3 bin personel burada çalışıyordu. Geldiğimiz noktada bugün 70 doktor kaldı, poliklinik sayısı azaldı, günlük bin olan acil sayısı azaldı. Doktorlarımızın çoğu gitti. Ve burada kurulmuş olan bütün modern cihazları kullanan doktorlar gitti. Personeller şehir hastanesine tayin edildi. Niye böyle yapıyorlar? Peki neden böyle bir hastaneyi kapatıp şehir hastanesine insanları yönlendiriyorlar? Çünkü bu hastaneler yap işlet devret modeliyle hasta garantili olarak yapılıyor. Şu ana kadar Türkiye’de 14 şehir hastanesi yapıldı. Bunlara biz 25 yıl boyunca hasta garantili olduğu için para ödeyeceğiz. 14 hastaneye 25 yıl boyunca ödeyeceğimiz rakam ile 108 hastane yapılırdı. Türkiye soyuluyor. Türkiye israfa sürükleniyor.”

HASTANE KAPANMAYACAK DEDİLER AMA

Açıklamaya katılan Derinceli esnaflar ise şunları ifade etti: “20 yıldır esnafım. Çok mağdur olduk. İşlerimiz yüzde 70 düştü. Şehir hastanesinin etrafında bir tane esnaf yok. Hani bu nerede bu bacasız fabrikalar? Esnafa faydası olacak ki esnaf kirasını ödesin, yanında işçi çalıştırsın. Ben bu hizmete hizmet demiyorum, karşı çıkıyorum. Hastanemize kimsenin dokunmasına izin vermeyelim.” Bir diğer esnaf ise yetkililere şu sözlerle seslendi: “Ben 30 yıldır Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki yerde esnafım. Bize bugüne kadar bu hastane hiçbir yere gitmeyecek denildi. Bunu söyleyenler sokaktaki vatandaşlar değil, yerel yöneticler en büyük kamu yöneticileri bunu söyledi. Sonuç bir gecede eğitim ve araştırma hastanesi devlet hastanesi oldu. Biz kime inanalım?

BİR GECEDE TAŞIDILAR

Bitmedi bir çoban bin koyununu bile ahırından çıkartırken hazırlık yapar. Ama bir günde buradan 700 personel şehir hastanesine gitti. Bunları söyleyince biz vatan haini mi oluyoruz. Biz ülkesini en çok, en candan, en içten seven insanlarız. Yetmedi, 2005 yılında ihalesi eski parayla 40 trilyona yapılan hastane bugün 950 trilyon. Ama 2005 yılında ihalesini yaptılar, 2007 yılında teslim ettiler. Çevre düzenlemesi, şu gördüğünüz güvenlik kulübesi dahil Türkiye’nin 4 elit m firmasının onayı ile projelendirilip yapılmış bir hastane ne zaman şehir hastanesinin temeli atıldı, ‘yıkılacak’, ‘çürük’ denildi. Eğer hakikaten çürükse hep birlikte yıkalım. 2007’den beri bu hastanede bir sürü insan yattı. Madem çürüktü, deprem olsaydı ne olacaktı, ölecekler miydi? Sizin zamanınızda yapıldı bu hastane. O zaman Derince olarak bu 40 trliyonu nereye gömdünüz diye hesap soralım”

400 YATAKLI HASTANE YALANI

CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin ise şunları kaydetti: “Derince’yi yönetenler, biz bu hastane kapanacak dediğimiz zaman peşimizden dolaşıp ‘Bunlar yalan söylüyor’ diyorlar. Şimdi de belediye başkanı çıkmış diyor ki, ‘Bir takım şer odakları Derince hastanesi kapanacak diyorlar. Siz onlara inanmayın. Biz 400 yataklı bir hastane daha yapacağız. Madem 400 yataklı hastane yapacaksın. Projesi var mı, nereye yapacaksın, finansmanı var mı, ne hastanesi olacak. Düne kadar böyle bir hastane yoktu da, buradaki esnaf feryat figan edince, hastanemi kapatma kardeşim dediği zaman 400 yataklı hastane yapacağım diye neden yalan söylüyorsun?”

derince egitim chp