İpek, belediyenin sürekli proje açıklamasına rağmen sahada hiçbir somut gelişme görülmediğini belirterek, “Her sene proje açıklıyorlar ama ne sahil düzenlemesi var, ne yaşam merkezi, ne kent lokantası… Hepsi kâğıtta var, sahada yok.” dedi. 2026 yılı bütçesinde Etüt-Proje Müdürlüğü’ne ayrılan 77,5 milyon TL’nin, büyük kısmının bilirkişi ve planlama giderlerinden oluştuğu açıklandı.
“HAZIRLIK AŞAMASI DEMEK, YAPILMAMIŞ DEMEKTİR”
İpek, bu kalemlerin çoğunun fiili icraata dönüşmediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı, “Hazırlık aşaması demek aslında ‘henüz yapılmadı’ demektir. Derince halkı artık maket değil, gerçek proje görmek istiyor.”
2025 PROJELERİ HALA TAMAMLANMADIbüyçe
2025 yılı için açıklanan birçok proje hâlâ sahada karşılık bulmadı:
•Sahil Düzenlemesi: 20 milyon TL bütçe ayrıldı, sahada çalışma yok.
•Yaşam Merkezi: 20 milyon TL bütçe, bina ortada yok.
•Kent Lokantası: 20 milyon TL ayrıldı, tabak bile alınmadı.
•Kadın Girişimci Kooperatifi: 1 milyon TL ayrıldı, üretim başlamadı.
“BELEDİYE PROJE ÜRETMİYOR, GEREKÇE ÜRETİYOR”
İpek, bütçedeki tabloyu “üretmeyen, sadece gerekçe bulan bir yönetim anlayışı” olarak nitelendirerek, “Derince artık kâğıt üstü planlardan değil, gerçek yatırımlardan söz etmek istiyor.” ifadelerini kullandı.
