Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DEVA’lı Baturman vaatlerini açıkladı; “Kocaeli’yi yıldız kent haline getireceğiz”

DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ensar Baturman bugün vaatlerini açıkladı. Baturman açıklamasında, “25 yıldır bu ülkeyi bu kenti siz yönetiyorsunuz. Neredeydiniz de şimdi tarama yapmak aklınıza geldi” şeklinde konuşarak kentsel dönüşüme öncelik vereceklerini açıkladı

DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin seçime girecek adayları vaatlerini açıklamaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Ensar Baturman bugün Welborn Luxury Otel’de vaatlerini açıkladı. Programa DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Sudan, DEVA Partisi İlçe Belediye Başkan Adayları, partililer katılım sağladı.

‘EN HAZIR PARTİ BİZİZ’

Toplantı öncesi DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ensar Baturman yaptığı açıklamasında, “DEVA belediyeciliğini herkese anlatacağımız bir gün. Çok heyecanlıyız özenle çalıştık. Kocaeli’nin sadece 1 yılını değil, 50 yılını düşünerek çok değerli projeler açıkladık, bunun içerisinde gençler, kadınlar, hayvanlar var. şehir planlarını da hazırladık. Hepsini yapabiliriz hepsini yapmaya hazırız. Şimdiye kadar en hazır parti DEVA Partisi. Bunlar yapacağız. Gençler benim için her şeyin önünde geliyor çünkü bende onlardan biriyim. Herkes söyleyip duruyor artık gençler iş başına gelsin diye şimdi tam zamanı. Büyükşehir kaynaklarını ve imkânlarını sizler için kullanacağız” ifadelerini kullandı.

SUDAN: TECRÜBELİ VE LİYAKAT SAHİBİ

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Sudan, “Bugün Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ensar Baturman başkanımızın proje tanıtımı için bir araya geldik. Kocaeli’nin bağrından çıkmış biridir Ensar Baturman. Tüm belediye başkan adaylarımız tecrübeli ve liyakat sahibidir. Saygın ve seviyeli bir siyaset anlayışı yürütmeye çalışıyoruz. Biz 4 yıldır bunu başardık bundan sonraki süreçte de bunu başarabileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

BATURMAN’DAN 50 YILLIK VAATLER

DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ensar Baturman şunları söyledi; “Öncelikle DEVA Partimizin eylem planlarıyla hem Türkiye genelinde hem de Kocaeli alanında tek hazır parti olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum. Bu zamana kadar paylaştığımız eylem planlarımıza sadık kalacağız. Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de projelerini anlatmış bir parti olarak yere çıktık. Kocaeli’ye özel, Kocaeli’ye DEVA projelerimizi açıklayacağım size.”

‘KAVŞAK YAPMAK ZATEN GÖREVİ’

Biz şuraya yol yapacağım, şuraya kavşak yapacağım şeklinde hazırlanmasına karşı değiliz ama bunlar zaten bir belediyenin yapması gereken projeler. Burada amacımız Kocaeli’ye ve Kocaeli’nin vizyonuna katkıda bulunacağımız projeler olacak.

‘GENÇLER İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK’

Benim genç bir başkan adayı olarak derdim gençler bu böyle biline. Gençlerin mutlu olmadığı bir şehirde bir gelecek kırılması mümkün değil. Gençlerimiz için pozitif ayrımcılık uygulanmak zorunda. Bugün gençlerimiz bu ülkede yaşama hayali kurmuyorlar. Bu ülkeye katkı sunma hayali kurmuyorlar. Bizim Büyükşehir imkânı ile desteklediğimiz gençlerim yaş grubu 41’e kadar. Gençler için ilk projemiz 500 gence kişi başı 30 bin TL gezi desteği vereceğiz. Teknoloji projesi olan 10 proje içim 10 bin dolar destek işe projelerini yapmayı sağlayacağız. Eğitim aşanında gençlerimize hem maddi hem manevi anlamda destek olacağız.

‘KOCAELİPORT YAPACAĞIZ’

İskelesi olmayan bir ilçemiz var Başiskele. 700 dönümlük bir alanda hayata geçireceğimiz Kocaeliport Projesi’ni batı kısmında kapalı 5 bin metrekare bahçesi olan ve terasları 15 bin metrekare olan bir alanı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri olarak kullanacağız. İzmit Marina’yı yeniden ele alacağız. Kötü bir halde olduğunu biliyoruz.

‘ANNELERE ÜCRETSİZ ULAŞIM’

Çalışan annelerimizin hayatı çok zor. Çalışan annelerimiz için 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz toplu taşıma imkanı sunacağız. İlk 5 yılda 50 adet gündüz bakımevi ve kreş yapacağız. Kocaeli’nin bu sorunlarını neden düşünmediniz? Bırakın artık gençler var.

‘EMEKLİLERİMİZİ UNUTMADIK ONLARA DA DEVA OLACAĞIZ’

Kocaeli Türkiye’nin en büyük ekonomik değer üreten kenti. İhtiyaç sahibi emeklilerimize kira yardımı, yakacak yardımı, giyim yardımı ve mutfak yardımı yapacağız. Buna ek olarak 1/5 asgari ücret oranında nakdi destek sağlayacağız. DEVA Belediyeciliğiyle bunu değişeceğiz.

‘KOCAELİ ZENGİN BİR ŞEHİR’

500’er kişilik huzur evi ve bakım merkezi projemizle toplam bin vatandaşımıza ücretsiz balım be rehabilitasyon hizmeti vereceğiz. Kocaeli’nin bütçe problemi yok. Kocaeli zengin bir şehir. Kocaeli hakkını alamıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Besi Çiftliği kuracağız. Kar amacı gütmeden halkımızla bu besinleri buluşturacağız. Kocaeli’nin halı yeterli beslenmiyor.

’25 YILDIR NEREDEYDİNİZ’

Şehirimizin en büyük problemleri arasında kentsel dönüşüm, kentsel yenilenme, ulaşım yer alıyor. Kentsel dönüşüm bizim için çok kıymetli. Mevcut iktidarın başarısızlığı ortada. 99 sonrasında 25 yılda anca yapı stopunuzu inceletip plan çıkartmaya çalışıyorlar. O da 6 Şubat depreminden sonra. 25 yıldır neredesiniz? 99 öncesi yapılan yapılarla ilgili neden bir şey yapmadınız. Hiç bir şey halledemediniz. Yapmaya çalıştığınız projeler çok kıymetli farkındayız ama çok geç kaldınız anlamını yitirdi. İnsanlarla birebir görüşeceğim. İkna edeceğiz. Kentsel dönüşüm için üstte inme iş yapmayacağız anlatacağız.

’10 YILDA 72 KM METRO HATTI’

Yeni mahalle kuruyoruz. Bu mahallelerimizde gereken finansmanı her türlü buluruz. Bugün 30 milyarı bulmaktan bahsedenler varken biz çok rahat buluruz. Bu konu en az 2 dönemde hallolacak bir konu. Sismik izolatörlerin kullanılması konusunda hassasiyetimiz var bunları hayata geçireceğiz. Henüz metronun tamamlanmış olmaması da komik. Gölcük derince metro hattı olacak Körfez’i dolaşmamız lazım. Derince Çayırova ikinci planlanan 10 yılda 72 km metro yapılmasını düşünüyorum. 2 dönemde hallederiz 3. Dönem yok kimsenin 3 dönem kalmaması lazım. Değişiklikte deva vardır.

‘TELEFERİK İLE DÜNYA YILDIZI OLACAĞIZ’

Derince-Gölcük Bağlantısı Projesi yapacağız. 6 km’lik hatta 40 metre olan 12 direkten oluşan teleferik sistemi ile seferleri düzenleyeceğiz. Kocaeli’ye hem ulaşım hem de turizm anlamında katkı sağlayacak. Körfezi metrelerce yükseklikten geçiyorsunuz hayal edin. Bu proje dünyanın projesi olacak. biz Kocaeli’nin 50 yıl sonrasını düşünüyoruz. Yönetime geldiğimizde kendi araçlarımızı kullanacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde israfa son vereceğiz.

‘KARBON AYAK İZİNİ EN DÜŞÜĞE İNDİRECEĞİZ’

Karbon sıfır politikaları çok değerli. Bu kapsamda fabrikalara denetim ve kontrolü sağlayacağız. Sert cezaların uygulanmasını sağlayacağız. Elektrikli araçların kullanımında artış sağlayacağız. Kocaeli genelinde karbon ayak izinin miniminize edilmesini sağlayacağız.

‘KANDIRA KEFKEN ADASI’NI DA KAZANDIRACAĞIZ’

Kandıra’da bir Kefen adamız var. topyekün mavi bayraklı bir plaj planlıyoruz. Kocaeli deniz turizmi anlamında da geride kalmış. Ama çok şey yapılmaya hazır bir durumda. Sadece sanayi şehri olarak anılmayacak. Kocaeli turizmde de çok önemli hale gelecek. Termal otel ve kaplıca yapmayı planlıyoruz. Engelsiz toplum için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Hayvanlarımız için beslenme alanları yapacağız. Sokak hayvanlarına da deva olacağız. Hayvanlarımızı kısırlaştıracağız. Farklı problemlerle karşılaşmasını engelleyeceğiz. Artık DEVA Belediyeciliği var. Biz varız” şeklinde konuştu.