Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doğan Demir, İstanbul’dan aday

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, İstanbul’dan aday gösterildi.

Gelecek Partisi Genel Başkan

CHP’nin ittifak listesinde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir yer aldı. Demir, İstanbul 3. Bölge’den 8’inci sırada aday gösterildi.

İstanbul 3’üncü Bölge

  1. Engin Altay
  2. Erdoğan Toprak
  3. Türkan Elçi
  4. İlhan Kesici
  5. Zeynel Emre
  6. Medeni Yılmaz (DEVA)
  7. Bülent Kaya (Saadet Partisi)
  8. Doğan Demir (Gelecek Partisi)
  9. Özgür Karabat
  10. Mustafa Yeneroğlu (DEVA)
  11. Turan Taşkın Özer
  12. Doruk Bulut
  13. Oğuz Kemal Yakar
  14. Turgay Özcan
  15. Utku Caner Çaykara
  16. Habibe Çiftçioğlu (Gelecek Partisi)

DOĞAN DEMİR KİMDİR?

1973 yılında Muş Varto’da dünyaya gelmiş ilk ve ortaokulu Varto’da, liseyi Adana Yapı Meslek Lisesi Makina Bölümü’nde bitirmiş, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler mezunudur.

1992 yılında CHP yeniden kurulurken Kocaeli Derince’de kurucu gençlik kolları başkanı olarak uzun yıllar görev yapmış, daha sonra İl Sekreterliği, Başkan Yardımcılığı, 2004 – 2009 yılları arasında belediye meclis üyeliği yapmıştır.

2009 – 2013 yılları arasında Türkiye’nin en büyük ve örgütlü Alevi kurumu olan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanlığı, 2013 – 2019 yılları arasında da derneğin Genel Başkanlığı’nı yapmıştır. Aynı zamanda Alevi kurumlarının çatı kuruluşu olan Alevi Bektaşi Federasyonu’nda Genel Sekreter görevini yürütmüştür.

2015 yılında Avrupa Alevi kurumları tarafından düzenlenen, “Türkiye’deki Hak İhlalleri” konulu sunumda Avrupa Birliği Parlamentosu’nda konuşmacı olarak katılmıştır.

2017 yılında Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından davet edilen ve dünyanın birçok ülkesinden en etkin din ve inanç temsilcisi olarak katılan 100 kişiden biri olmuştur. Ayrıca ülkemizden seçilen tek kişidir.

2019 yılında İngiltere’de düzenlenen “Beş Günlük Dünyada Barış” konulu panele davet edilmiştir.

Ayrıca Avrupa’nın birçok ülkesinde çeşitli panellere katılmıştır.

2019 yılı Aralık ayında kurulan Gelecek Partisi kurucular arasında yer almış ve şu anda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Evli iki çocuk ve iki torun sahibidir.

30 yıldır ticaret ile uğraşmakta, iş insanı, biri aile şirketi, diğeri de iki ortaklı farklı iş alanlarını içinde barındıran iki firmanın sahibidir.