Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emek Partisi Milletvekili Bayhan Kocaeli’deki grevler için yöneticilere hayati bir çağrı yaptı

Emek Parti (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, ilimizde bu kavurucu sıcaklarda devam eden Colgate ve Corning grevlerinde, grev alanının işçi sağlığı önlemlerinin alınarak yeniden düzenlenmesine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı. Bayhan, Gebze Kaymakamı ve Belediye başkanına önlem alınması için çağrıda bulundu

Emek Parti (EMEP) İstanbul

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, paylaşımında şunları kaydetti: “Gebze’de Lastik-İş Sendikasının örgütlü olduğu Colgate-Palmolive fabrikasında çalışan işçilerin ardından Corning Kablo işçileri de patronun düşük ücret dayatmasına karşı grevde! Üstelik Sağlık Bakanı Koca’nın sokağa çıkmayın uyarısı yaptığı şu kavurucu sıcak günlerde işçiler, mücadeleden bir adım dahi geri atmıyor. Açlık ücretine karşı direnen işçilerin talepleri bir an önce kabul edilmelidir! Grev süresince de işçilerin sağlığının korunmasına yönelik gerekli fiziki koşullar sağlanmalıdır.

İŞÇİLERİN SAĞLIKLARI GÜVENE ALINMALI

Grev alanı yoğun sıcak hava dalgaları dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir. Kaymakamlık ve belediye tarafından yeterli sayıda çadır kurulmalıdır. Grev alanı belli periyotlarla sulanmalı ve seyyar tuvalet ihtiyacı giderilmelidir. İşçilerin su/sıvı kaynaklarına erişimi sağlanmalı ve düzenli su, meşrubat dağıtımı yapılmalıdır. Sıcak çarpması, kas ağrısı-yıkımı, sıcak baygınlığı gibi olası sağlık sorunları için hazırda ambulans bekletilmelidir. Sefalete mahkum değiliz diyen, insanca yaşanacak çalışma ve ücret koşullarının sağlanması için sesini yükselten emekçilerin mücadelesini birlikte yükselteceğiz. MÜCADELE EDERSEK, BİRLEŞİRSEK DEĞİŞTİREBİLİRİZ!”