Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMEP Kocaeli Büyükşehir adayı Arzu Erkan’ın ilk durağı Kartonsan işçileri oldu

Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini Kartonsan işçilerine yaptı.

Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir

Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan seçim çalışmalarına başladı. Erkan’ın ilk durağı geçtiğimiz yıl 108 gün boyunca grevlerini sürdüren Kartonsan işçilerinin yanı oldu.

EMEP’in Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Arzu Erkan seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini Kartonsan işçilerine yaptı. Erkan’a EMEP İl Başkanı İlhami Şahbaz, Kocaeli Demokrasi Girişimi sözcüsü CHP eski Kocaeli Milletvekili Bekir Yurdakul da eşlik etti. İşçilerin vardiya çıkışı toplandığı fabrika önünde konuşan Selüloz-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Mustafa Gürel, “Arzu hanım belediye başkanlığına aday olmuş. Kendisini grev döneminden de tanıyorsunuz, bizim hep yanımızdaydı. Bugün de bizleri ziyaret etmek istedi.Kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

Kartonsan grevinin hem Kocaeli hem de Türkiye işçi sınıfı açısından çok kıymetli olduğunu ifade eden Arzu Erkan ise “Sizler 108 gün eşleriniz, çocuklarınızla, ailelerinizle grev alanındaydınız. Ben böyle bir direnişe 2005 yılında Seka’da tanık olmuştum, bir direnişe ekmek mücadelesine işçilerin aileleriyle birlikte sahip çıkmasının en önemli örneklerinden birisi Seka ise, diğeri de Kartonsan” diye komuştu.

Kocaeli’nin sanayi kenti olarak anıldığını belirten Erkan, “Biz burası bir emek kenti diyoruz. Yüz binlerce işçinin alın teriyle yoğrulmuş bir kent. O nedenle bu kenti de emekçiler yönetmeli Biz belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçiyoruz ama yerel yönetimlerin karar ve uygulamalarında emekçilerin işçilerin söz hakkı yok. Eğitim, sağlık, ulaşım, barınma, sosyo-kültürel etkinlikler gibi ihtiyaçlarımızı karşılamamız gereken, bizim yaşam alanımız olan bu kentte alınan kararlarda da söz sahibi olmalıyız. Biz diyoruz ki sadece belediye meclisi yetmez, bir halk meclisi oluşturulmalı, bu halk meclisinde de fabrikalardan işyerlerinden seçilmiş temsilciler olmalı, mahalle ve sokak temsilcileri olmalı ve kent halkını ilgilendiren bütün kararlar bu meclisler de birlikte alınmalı. Bu kentin kaynakları herkese ayrım yapılmaksızın eşit bir şekilde dağıtılmalı. Sadece uygulamaları değil, mali açıdan da şeffaf ve denetlenebilir olmalı biz buna demokratik halkçı, emekten yana bir yerel yönetim anlayışı diyoruz” diye konuştu.

Erkan sözlerine “Eğer burası bir emek kentiyse bu kenti yönetenler de belediye başkanları da bu kentte en vasıflı işçi, memur ne kadar ücret alıyorsa o kadar ücret almalı. Kendileri lüks ve şatafat içinde yaşamamalı. Halkın kaynaklarını halka kullanacaksa eğer, belediyenin yerel yönetimlerin bütün mülkü halkın malıysa eğer halkta yönetimde söz sahibi olmalı, bunun mekanizmaları yaratılmalı. Eğer belediye başkanı seçildiğinde görevini yapamıyorsa bu kentin emekçilerinin onu geri çağırma hakkı olmalı. Bunun için yola çıktık. Bu emek kentini emekçiler yönetsin diye yola çıktık” diye devam etti.

Kocaeli Demokrasi Girişimi sözcüsü CHP eski Kocaeli Milletvekili Bekir Yurdakul ise “Arzu Erkan her zaman sizlerin yanında olan biri. Sadece seçimden seçime değil, ihtiyacınız olan her zaman emekçilerin yanında olan bir arkadaşımız. Umuyorum ki Kocaelili emekçiler de 31 Mart seçimlerinde emekten yana sınıflarından yana tercihlerini ortaya koyarak Arzu Erkan’ı destekleyecektir” diye konuştu.