Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMEP Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz: Kocaeli halkının temiz su hakkı gasp ediliyor

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın Kocaeli’ deki asbestli borularla ilgili sözlerine dair açıklama gerçekleştirdi.

Emek Partisi Kocaeli İl

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın Kocaeli’ deki asbestli borularla ilgili sözlerine dair açıklama gerçekleştirdi. İlhami Şahbaz, genel müdür Ali Sağlık’ın açıklamasına karşı “Milyonlarca liralık bütçeye rağmen Kocaeli halkının hala asbestli borulardan su içtiğini açıklıyorlar. Kent genelinde toplam 200 km asbestli boru olduğunu ifade eden Ali Sağlık birkaç yıl içinde bu sorunun biteceğini de müjdeliyor. Bir kez daha görüyoruz ki 20 yıldır hem ülkenin hem de kentin iktidarını elinde tutanlar olarak halka karşı hiçbir sorumluluk duymadıkları gibi açıkça ‘Sizi zehirliyoruz’ demekten de çekinmiyorlar. İSU’ nun 2023 yılında gider bütçesi 4 milyar 430 milyon lira olarak tahmin edilirken, 2024 yılında ise bu oran neredeyse iki katına çıkarak 8 milyar 85 milyon lira olarak belirlenmiş. Daha önce de asbestli borular gündeme geldiğinde de, bu boruların kendi dönemlerinde yapılmadığını ifade eden Ali Sağlık, milyarlarca liralık bütçeye rağmen bu boruların bunca yıldır neden hala değiştirilmediğine ilişkin tatmin edici hiçbir cevap vermemiştir” dedi.

“SU EN TEMEL İNSAN HAKKIDIR, ÜCRETSİZ OLMALIDIR”

Asbestin insan sağlığına olan olumsuz etkilerinin uzmanlar tarafından ısrarla dile getirildiğini ifade eden Şahbaz , “İSU bütçesinin bu gerçeği gözetmeden kullanıldığı çok açık! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU yetkilileri Kocaeli halkının temiz suya erişim hakkını engelliyor, yetmiyor halkın sağlığı yok sayıyorlar. En temel yaşam haklarımızdan biri olan temiz suya erişimin ücretsiz olması gerekirken, ödediğimiz faturalar her geçen gün kabarıyor. Su faturalarının gecikme faizi yüzde 3,5′ a çıkarılıyor. Yetmiyor bizden kesilen vergilerle oluşturulan bütçeler bizim sağlığımız için kullanılmıyor. Bir kez daha vurguluyoruz rant odaklı yerel yönetim anlayışına karşı; kendi şehrinin ihtiyaçlarını belirlemek, kaynaklarını kendisi için kullanılır hale getirmek, ancak halkçı demokratik bir belediyecilik anlayışıyla mümkündür” ifadelerini kullandı