Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emine Zeybek’in danışmanları Türkçe bilmiyor mu?

AK Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in İzmit Belediyesi’nin afişleriyle ilgili yaptığı paylaşım “Emine Zeybek’in danışmanları Türkçe bilmiyor mu?” sorusunu gündeme getirdi.

AK Parti MKYK Üyesi

İzmit Belediyesi’nde tartışmalara neden olan araç satın alım işi için İzmit Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerine afiş astı. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek İzmit Belediyesi’nin afiş çalışmasını sosyal medya hesabı üzerinden eleştirirken yapılan harf hataları ve Türkçe dil bilgisi kuralarına uyulmaması dikkat çekti. Yapılan hataların ardından ‘Emine Zeybek’in danışmanları Türkçe bilmiyor mu?’ sorusu gündeme geldi. Türkçe dil bilgisi kurallarında en basiti olan ‘de’ ve ‘da’ ayrımı bile yapılmaması dikkat çekerken Kocaeli’deki tek muhalif belediyeyi eleştiren Zeybek’in sosyal medya hesabını kullanana danışmanlarının Türkçe dil kurallarına bu kadar dikkat edilmemesi şaşkınlık yarattı.

“AFİŞLERE HARCAMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?”

Zeybek’in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan eleştiride, “Bu afiş Kocaeli Barosunun bulunduğu binanın duvarına asılmış. Kocaeli Barosuna İzmit halkının kaç lirasını ödediniz? Ak parti döneminde yapılan konutları satarak elde ettiğiniz 100 milyon lirayı hizmet yerine afişlere harcamaya utanmıyor musunuz? Beceriksizliğini örtbas etmek için beni çalıştırmıyorlar yalanıyla , İzmit halkını 3 yılda 300 milyon lira borçlandırıp, çalışmayarak 3,5 yıl idare ettin. Dayan az kaldı, 2024 de İzmit halkı seni bu işten kurtaracak” ifadelerine yer verildi.

NERELERDE YANLIŞ YAPILDI?

Zeybek’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı inceledik. Söz konusu paylaşımda Türkçe dil bilgisi kurallarına riayet edilmemesi nedeniyle metnin düzeltilmiş halini sunuyoruz: Bu afiş Kocaeli Barosu’nun bulunduğu binanın duvarına asılmış. Kocaeli Barosu’na İzmit halkının kaç lirasını ödediniz? AK Parti döneminde yapılan konutları satarak elde ettiğiniz 100 milyon lirayı hizmet yerine afişlere harcamaya utanmıyor musunuz? Beceriksizliğini örtbas etmek için beni çalıştırmıyorlar yalanıyla, İzmit halkını 3 yılda 300 milyon lira borçlandırıp, çalışmayarak 3,5 yıl idare ettin. Dayan az kaldı, 2024’te İzmit halkı seni bu işten kurtaracak.”

https://twitter.com/eminezeybek_mv/status/1552610019237138433

https://twitter.com/eminezeybek_mv/status/1552585149463789568