Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En merak edilen liste CHP Kocaeli’nin listesi!

İktidar alternatifi CHP’de 66 isim 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili olmak için Kocaeli’den başvuru yaptı. Kocaeli’de CHP’nin listesi en merak edilen liste oldu.

İktidar alternatifi CHP’de 66
SEBO İMZA

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından CHP’de rüzgar daha etkili esmeye başladı. CHP, Kocaeli’de 5 milletvekili almayı define koydu. Sayı arttığı için listeye girmek için de önemli mücadeleler veriliyor. CHP Kocaeli’de 66 isim milletvekili aday adayı oldu. CHP’liler, 66 kişilik listeden aday yapılacak isimleri merak ediyor. CHP’de mevcut vekillerden hiçbirinin listede olmayacağı konuşuluyor.

TAHSİN TARHAN İÇİN SON OLABİLİR YERİNE NAİL ÇİLER GELİR

CHP’de mevcut vekil Haydar Akar aday olmadı. Diğer milletvekili Tahsin Tarhan ise başvurusunu yaptı. Ancak parti kulislerinde Tarhan’ın yeniden aday gösterilmeyeceği konuşuluyor. Gebze bölgesinde Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in aday olmaya ikna edildiği biliniyor. Genel merkezin ikna ettiği Çiler’in birinci sıradan aday gösterilmesi seçeneği üzerinde duruluyor. Böylece Gebze bölgesinden Çiler aday gösterilirse Tarhan listeye giremeyebilir.

ÖZGÜR HARUN YILDIZLI’NIN ADAYLIĞI ÖNEMLİ

Milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa eden Harun Yıldızlı, en önemli aday adaylarından biri. Örgütleri temsilen, gençlik kollarından bu yana siyasette olan Yıldızlı’nın aday gösterilmesi partidekilerin büyük bölümü tarafından destekleniyor. Diğer yandan Yıldızlı ile ilgili olumsuz kulis yapanların da olduğu biliniyor. Ancak CHP Genel Merkezi’nin Yıldızlı’yı aday yaparak örgütlere umut vermesi genel beklenti. Yıldızlı’nın ilk sıralardan aday gösterilmesi güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor.

KADIN ADAYLARDA SÜRPRİZLER YAŞANABİLİR

Fatma Kaplan Hürriyet’in belediye başkanı olmasının ardından CHP’nin Kocaeli’de kadın vekili kalmamıştı. Hürriyet, liste başından meclise gitmişti. CHP Kocaeli’de listenin yine ilk sıralarında bir kadın aday olacağı öngörülüyor. Kadın adaylar arasında ise avukatlar Arzu Türkkal Enç, Bahar Gültekin Candemir ve Berna Çetin, Hülya Güreli Yolcubal ile Songül Kaya isimleri ön planda. Listenin seçilir yerlerine bu isimlerden biri aday yapılabilir.

GENÇLER DE ADAY İSTİYOR

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları, genç bir aday istiyor. Gençler bu taleplerini çeşitli yerlerde dile getirdi. Gençler arasında ise Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç ismi ön plana çıkıyor. Bu dönem yurt genelinde önemli çalışmalar yapan Caner Arduç’un gençlik kotasından aday yapılması beklentiler arasında.

GENEL MERKEZİN ADAYLARI KİMLER OLUR?

CHP Genel Merkezi ile yakın olduğu bilinen bazı aday adayları da var. Bunlardan biri Prof. Dr. Muhip Kanko. Muhip Hoca’nın önceki listede olduğu bu listede de yer alması ihtimali konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun danışmanı, kimse ne yaptığını anlamasa da Kılıçdaroğlu’na yakın olan Cuma Karavar da listede yer alabilir. Karavar, örgütler tarafından ise pek sevilmeyen biri.

CHP KOCAELİ’NİN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

Ali Yapa,  Arzu Durulmuş, Arzu Türkkal Enç, Asude Fırat Özkan, Atilla Gökçe, Bahar Gültekin Candemir, Başar Değer, Belkıza İlter, Berna Çetin, Beyhan Korkmaz, Bozkurt Uslu, Bülent Yıldız, Caner Arduç, Cuma Karavar, Cumhur Karakadılar, Cumhur Cevdet Kesemenli, Doğan Ergön, Erkan Çakar, Fahri Örengül, Fesih Duru, Fügen Avdan, Hasan Naz, Hasan Ali Hamarat, Hurşit Güneş, Hülya Güreli Yolcubal, İsmail Doğan, İsmail Sancak, İsmail Utku Kılıç, İsmet İşeri, Kardelen Beytaş, Kemal Nişancı, Kıvanç Özaslan, Korkmaz Özdemir, Mahmut Cengiz Sarıbay, Mehmet Tamer Solakoğlu, Mehmet Ümit Küçükkaya, Mehtap Memiş, Muharrem Eskiyapan, Murat Kaki, Mustafa Anaç, Mühip Kanko, Müzeyyen Topçu Tan, Nail Çiler, Nihat Değer, Nizamettin Erdem, Nuray Birinci, Ömer Faruk Başaran, Özgür Çelik, Özgür Harun Yıldızlı, Recep Dursun, Sait Aydın, Savaş Çetin, Selman Kösali, Selman Yıldırım, Sevgi Özel Gürlü, Songül Kaya, Tahsin Tarhan, Taşkın Çağatay Yamen, Tekin Uygur, Turan Şahin, Tülin Keçeci, Güngör, Ufuk Saka, Veli Beyaztaş, Yakup Törk, Yavuz Erkal, Yılmaz Yazgan