Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Engin Taşdemir: Millet Bahçesi’ne 405 milyon TL harcamak akıl tutulmasıdır!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Millet Bahçesi’ne 405 milyon TL harcanacak olmasına ateş püskürdü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi

Kocaeli Fuarı alanı Büyükşehir Belediyesi tarafından millet bahçesi yapılacak. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, şunları söyledi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin; İzmit’imizin sembolü haline gelmiş fuar alanında değişiklik yapılarak Millet Bahçesi haline getirmek için 405 milyon lira harcıyor olması tam bir savurganlık ve akıl tutulmasıdır.

OLAĞANÜSTÜ BİR PARA

Millet Bahçesi yapılacak fuar alanının şuan ki resimlerine ve ihalesi yapılan proje resimlerine herkesin dikkatlice bakmasını öneriyorum. Kentin çözüm bekleyen onlarca öncelikli projeleri varken, 405 milyon gibi olağanüstü miktarda para harcanarak var olan bir alanı yeniden düzenlemek kentin parasını çarçur etmek anlamına gelir.

KENTE BOYDAN BOYA METRO

Oysa ki, kentimizin çok daha acil problemleri vardır. Örneğin; Kentin ulaşım sorunu bir türlü çözülemiyor. Büyük bir metropol şehri olan ilimizde halen toplu taşımanın %90’ı lastik tekerlekli vasıtalar ile yapılması Kocaeli adına tam bir vizyonsuzluktur. Oysa ki; 18 yıldır yerel iktidarda olan ve büyük bütçeleri yöneten Kocaeli’ de ki büyükşehir yönetimi bugüne kadar kenti boydan boya metro hatları ile döşemeliydi.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZEMEDİ

Trafik problemini bir türlü çözemeyen Sn Büyükakın’ın, ilçe belediyelerinin yapması gereken konular ile uğraşması manidardır. Büyükşehir belediyesinin belediye şirketleri hariç 2019-2020-2021 ve 2022 yılı bütçe toplamı 16 milyar civarındadır. Belediye şirketlerini de işin içine katarsak Kocaeli Büyükşehir’in toplam kullandığı bütçe eski parayla 25 katrilyona yaklaşmaktadır.

MİLLET BAHÇESİ YERİNE HALK EKMEK FABRİKASI

Yine bölgemiz deprem kuşağında olmasına rağmen, bugüne kadar hala kentsel dönüşüm ile ilgili gerçek bir çözüm üretilememiştir. Yorgun ve ömrünü tamamlamış binalar tehlike saçıyorken, Çöp fabrikası ile ilgili hala temel atılmamışken, Bu tip projelerin yapılıyor olması sadece göz boyamadır. Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik koşullar vatandaşımızın ekmek almasını bile zor hale getirmişken, Millet Bahçesi yerine Halk Ekmek fabrikasını yapmak daha mantıklı değil midir?

BÜYÜKAKIN’A KALICI ESER ÖNERİSİ

İzmit Millet Bahçesinin olduğu alan zaten yeşil ve içinde küçük bir gölün olduğu şirin bir arazidir. Ağaçlar kesilmeyeceğine göre, göl yerinden kaldırılmayacağına göre bu kadar para ne için harcanacaktır? Bizlerin Sn Büyükakın’a önerisi şudur ki; 3,5 yılda Kocaeli’de kalıcı bir eser yapamadığı gibi bari son kalan 1,5 yılında Kocaeli’ye kalıcı birkaç eser yapmasıdır.