Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ercüment Akdeniz Kocaeli’de: Doğalgaz bulduk, petrol bulduk diyorlar ama hepsi tekellerin elinde

EMEP Kocaeli İl Örgütü, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı anmak ve Hitler faşizminin yenildiği gün olan 8 Mayıs’ta ‘Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için buluşuyoruz’ başlığıyla Kocaeli’de etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Doğalgaz bulduk, petrol bulduk diyorlar ama hepsi tekellerin elinde, onlarla işbirliği yapıyorlar. Biz bunların tarihin çöplüğüne göndereceğiz” dedi.

EMEP Kocaeli İl Örgütü,

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı anmak ve Hitler faşizminin yenildiği gün olan 8 Mayıs’ta ‘Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için buluşuyoruz’ başlığıyla İzmit Alternaif Tiyatro’da Genel Başkan Ercüment Akdeniz’in katılımıyla etkinlik düzenledi.

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen etkinliğe Akdeniz’in yanı sıra EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Yeşil Sol Parti İl Başkanı Şehabettin Işık, Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Adayları Selda İlgöz, İlhami Şahbaz, Sinan Odabaş ve Yusuf Akar, Sol Parti Kocaeli İl Başkanı Hicran Turan, KODA, Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Şubesi, Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü, HDP İl ve İlçe Yöneticileri, Dersimliler Derneği Kocaeli Şube yönetimi, Derince Emekli-Sen ve partililer katıldı.

“DALGA DALGA BÜYÜYOR”

Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Cemre Kavuker etkinlikle yaptığı açılış konuşmasında,  “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan genç yaşlarında idam sehpasına yürümüş, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için son sözlerinde bile kararlılıklarını bozmamıştır. Denizleri idam edenler, salmaya çalıştıkları korku ile gençleri, işçileri, emekçileri susturabileceğini sanmıştı. Oysa bugün Denizlerin bizlere bıraktıkları mücadele bayrağı binlerce Deniz’in Yusuf’un Hüseyin’in elinde yükseliyor. Bugün MESEM’lerde çocuk işçiliğin yaygınlaştırılmasına karşı ses çıkaran, beslenmeden barınmaya en temel haklar gasp edilirken, eğitime ayrılan bütçenin daralması karşısında parasız eğitim isteyen bir genç Deniz oluyor. Bugün üniversitelere kayyum rektörler atanırken, üniversite içerisinde yaşam hakkının kısıtlanmasına karşı mücadele eden bir genç Hüseyin oluyor. Bugün iş yerinde uzun çalışma saatlerine ve ağır çalışma koşullarına karşı iş bırakan bir genç Yusuf oluyor. İşte Denizlerin bıraktığı bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi liselerde, üniversitelerde, atölyelerde, fabrikalarda dalga dalga büyüyor” ifadelerine yer verdi.

“GENÇLER ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR”

 “Seçimlere günler kaldı. 14 mayısta gençlere, işçilere, emekçilere sefaleti, yoksulluğu, eşitsizliği reva gören tek adam yönetimini göndereceğiz” diyen Kavuker, “Eğitim sisteminin çöktüğü, ekonomik gidişatın gençlerin yaşamını kısıtladığı, diplomalı işsiz gençlerin sayısının her gün arttığı  bu dönemde gençler artık değişim istiyor. Burjuvazinin vaatlerinin gençleri teğet geçtiğini biliyoruz. Bizler bizleri bu girdaba sokan AKP iktidarını da, sorunlarımıza ve acil taleplerimize uzak burjuva muhalefeti de istemiyoruz. Sermayeye sırtını dayayan, gençleri sermayenin yeni piyadeleri yapmayı hedefleyen hiçbir politikayı kabul etmiyoruz. Emek Gençliği olarak tüm Türkiye gençliğine; Kocaeli gençliğine çağrımızdır, seçimlerde tarafımız iktidar ve burjuva muhalefetin değil gerçekten Denizlerin savunduğu bağımsız demokratik bir Türkiye’yi isteyen, emek ve özgürlük diyenlerin tarafıdır.” İfadelerini kullandı.

“HEPSİ TEKELLERİN ELİNDE”

Etkinlikte konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz şu ifadeleri kullandı; “Bir Hıdırellez günü Denizleri astılar. Faşizm barbar bir sistem, o yüzden karşısındayız faşizmin, ona karşı mücadele ediyoruz. 14 Mayıs’ta ya faşizmin kapıları açılacak ya da onları durduracağız. Bağımsızlık deyince bizim aklımıza Denizler gelir. Anti Amerikancı olduklarını söylüyorlar ama Suriye’de bir Amerika’nın savaş aracına biniyorlar, onu beğenmeyip Putin’in savaş aracına biniyorlar. Emperyalizmle iş birliği halindeler. Doğalgaz bulduk, petrol bulduk diyorlar ama hepsi tekellerin elinde, onlarla işbirliği yapıyorlar. Biz bunların tarihin çöplüğüne göndereceğiz.

“BU KARANLIK TÜNELDEN ÇIKACAĞIZ”

 Bunun bir adım sonrası Sivas, Maraş, Gazi katliamıdır. Orada çocukları, yaşlıları taşladılar. Bunun siyasal sorumluluğu Cumhur İttifakındadır. Bunun hesabını verecekler. Faşizme karşı omuz omuzayız. Ne yaparlarsa yapsınlar bu karanlık tünelden çıkacağız. Aynı faşist çevreler Mersin’de Yeşil Sol Parti seçim aracına saldırdı. Katliam girişimidir bunlar. Halk sinsin, korksun, evinde otursun istiyorlar. Tabi ki provokasyona gelmeyeceğiz, tabi ki onlara malzeme vermeyeceğiz. El ele olacağız, yan yana olacağız. Faşizm ancak birlikte hareket eden halkın karşısından çekilir, yenilir.

“FAŞİST PARTİLER YÜKSELİYOR”

Faşizm 20. yüzyıla ait, arkaik, demode bir ifade değil. Faşizm her yerde hortlamaya başlıyor. Faşizm finans kapitalin en modern biçimi. Dünyanın birçok yerinde faşist partiler yükseliyor, önleri açılıyor. Tarihi deliler yazmıyor, delileri tekeller ortaya çıkarıyor. Türkiye’de sermaye savaşmak istiyor, silah tekelleri kazansın istiyor. Biz buna geçit vermemeliyiz.  Bugün yeniden o faşist ideolojiyi ortaya çıkarmak istiyorlarsa biz de tarihimize bakmamız gerekiyor.  Erzurum’da, Mersin’de ya da başka bir yerde Kürt düşmanlığı, mülteci düşmanlığı kuranlar varsa onlara ‘Faşizme ölüm halka hürriyet’ diyeceğiz, karşılarında duracağız. Faşizmin Türkiye’de kan döktüğü her yer utanç müzesi olmalı, çocuklarımız oraları görmeli, bilmeli. Çocuklarımızı bilgilendirmemiz gerekiyor. Demokrasi, özgürlükler kolay kolay elde edilmiyor. O yüzden biz en geniş halk ittifakı dedik. Tek başımıza bu düzeni durduramayız dedik. Emek ve Özgürlük İttifakı büyük bir şans ama yetmez. Daha da genişlememiz gerekiyor. Mutlaka kazanacağız, birlikte kazanacağız.”

KATILIM 1