Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan 9 ilçe için arayarak tebrik etmiş!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın seçim sonuçları ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arayarak tebrik ettiğini söyledi. Büyükakın, “Sayın Cumhurbaşkanımız 9 ilçeyi yeniden kazanmış olmamız konusunda bizi takdir ettiler” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli’de İzmit’i geri kazanamayan, Derince ve Karamürsel’i ise kaybeden Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatı bu akşam Seka Bahçe Restoranda koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık diğer adayların toplamı kadar oy alarak büyükşehir belediyemiz seçimleri kazandı. Geçmiş dönemde yapılan hizmetlerin vatandaş tarafından takdir edildiğini, belediyeler emanettir bu emanetin yönetimin devamı takdir edildi. Kocaeli halkı tercihini yönetimin devamı, emanetin aynı yönetime teslim edilmesi yönünde kullandı. 3 ilçenin ise el değiştirmesi takdirinde bulundu. Halkın iradesini saygı ile karşılıyoruz.

EN ÖNEMLİ BELEDİYEMİZ KOCAELİ
Önümüzdeki süreçte hem ilçelerimizde hem mahallelerimizde sandık sandık bütün seçim sonuçlarını analiz ederek yola koyulacağız. Bu seçim sonuçları, ekonomik boyutları, seçmenin verdiği mesaj üzerine dersimize çalışacağız. Nerede eksik kaldıysak orayı tamamlayacağız. Önümüzdeki süreçte Türkiye geneline bakarak söylersek Cumhur İttifakının en önemli belediyesinin Kocaeli olduğunu gösterecek. Bu algı belediyeciliğin ve gerçek belediyeciliğin arasındaki farkı da gözler önüne koyacak. Seçimleri kazanmaktan ibaret değil belediyeyi yönetmek. Seçildikten sonra verilen sözlerin tutulması, o sözü verdim mi hatırlamıyorum yaklaşımı ile yapılanlar arasındaki farkın ortaya çıktığını göreceğiz.

CHP’NİN ARTIŞI MİNİMAL
Türkiye genelinde AK Parti’nin 2019’da aldığı oy ile 2024’de oy kıyaslandığında aynı işlem CHP için yapıldığında CHP’nin minimal düzeyde artış gösterdiği, AK Parti’nin düştüğü ve bunların önemli kısmının sandığa gitmemekten kaynaklandığı görülüyor. Sandığa gitmeme yönünde seçmenin takdir kullandığını, sandığa giderek başka bir partiye oy vermeye de elinin gitmediği şeklinde yorumluyorum. Seçmenin eli CHP’ye oy vermeye gitmemiş bize de bir mesaj vermiştir şeklinde yorumluyoruz. Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçte durmadan, yorulmadan çalışamaya devam edeceğiz.

KOCAELİ SONUÇLARI BAŞARILI
Bana kalırsa hiçbir şey bitmedi. Zafer naraları atanların bundan önceki seçimlerde de tavrı buydu. Bu naraların gerçekle yakından alakalı olmadığını önümüzdeki süreçte belediye hizmetleri yaparken gerçek ve algının ortaya çıkacağını zaman bize gösterecek. Bir sonraki süreçte vatandaşın bunu takdir edeceğine inanıyorum. Asıl olan milletin mutlu olasıdır. Türkiye genelindeki trendler kıyaslandığında Kocaeli sonuçlarının başarılı olduğu apaçık ortadadır. Şehir dışından aldığımız bilgilerden herkesin bizi tebrik ettiğini görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 9 ilçeyi yeniden kazanmış olmamız konusunda bizi takdir ettiler. Kocaeli dışından bakıldığında da Kocaeli’nin başarılı seçim sonucu aldığı ortadadır.

BİR ÖNCEKİ SEÇİM HATIRLATMASI
Kaybettiğimiz iki ilçede seçim sonuçlarının bir önceki seçimle kıyaslanması halinde az bir oy farkıyla kazanılmış ilçeler olduğunu herkes hatırlayacaktır. Oraların kaybedilmesi istatistiksel olarak normaldir. Gönül kazanmayı isterdi tabi. Oy anketlerinde kararsızları dağıtmadığımızda tahmin edilen oylar çıktı. Bir kusur varsa o kusur bize aittir, teşkilatların zerre kusuru yoktur. Bütün kararlarda, karar alıcılar sorumludur ben hepsinin sorumluluğunu alırım. Başarının sahibi çoktur da başarısızlığı herkes sahiplenmez ben alırım sorumluluğu.

ŞAHİN TALUS İÇİN: TÜRKİYE’DEKİ EN BAŞARILI BAŞKANLARDAN BİRİ
Anketlerde şöyle yaptık bütün olası ismi geçen adayların ismi soruldu bütün adayların ismi soruldu hatta ismi geçen aday adaylık başvurusu yapmayan arkadaşlar ile soruldu o anketlerde en yüksek oyu alan arkadaşlarımızla yola devam etme tercihinde bulundu. Ben be il başkanlarımız sürekli istişare ettik. Hepimizin aynı görüşte olduğu anlamı çıkmıyor burada ama genel görüş mutabakatla oldu. Anket yanılttı demek doğru değildir. İl başkanının görevden alınması kaybedilen ilçeyle alakalı değildir sadece bizim teşkilatımızın gerekçeleri de vardır. Teşkilatımızın yapmış olduğu değerlendirmeyle de alakalıdır. Ben kendi adıma apaçık ifade etmek istiyorum ki AK Parti Kocaeli il başkanı Türkiye’deki en başarılı il başkanlarından biridir. Sayın cumhurbaşkanımızın tebrik etmesi Kocaeli teşkilatının başarısının da bir kanıtıdır.”