Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan, Kocaeli’de yapılacakları sıraladı

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılışı için Kocaeli’ye gelen ve hastane önünde mini bir miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilimize yapılan yatırımları ve yapılacak yatırımları sıraladı.

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılışı için geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 1.7 milyar TL’yi geçen 40 farklı projesinin resmi açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 4 milyar TL yatırımı daha var, yapımı sürüyor, inşallah en kısa zamanda açılışlarını yapacağız. Şehir Hastanesi hariç 2.3 milyar TL’lik yatırımı şehrimize kazandırıyoruz. Kocaeli’ye kazandırdıklarımız bunlardan ibaret değil. Bugünün rakamlarıyla 150 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık. Eğitimde 12 bin 877 adet yeni derslik inşa ettik, GTÜ’yü faaliyete geçirdik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 4 milyar TL tutarında kaynak aktardık.

KOCAELİ’YE 5 BİN 200 SOSYAL KONUT

Sağlıkta 2 bin 822 yataklı 20 hastane dahil 89 adet sağlık tesisi kazandırdık. Şehir hastanemizi bugün resmen hizmete açıyoruz. TOKİ kanalıyla Kocaeli’de toplam 25 bin konut projesini hayata geçirdik. İlk evim projesinde Kocaeli’ye 5 bin 200 sosyal konut yapacağız. İlk arsa projemizle 1.500 konutluk arsa vereceğiz, ilk iş yeri projemizle 450 sanayi dükkanı inşa edeceğiz. Kocaeli’de toplam büyüklüğü yaklaşık 4 milyon metrekare olan 14 milet bahçesi projemiz bulunuyor. 6’sını tamamladık. 4’nün yapımı, 4’ünün projelendirme çalışmaları devam ediyor.

GEBZE METROSU

Ulaştırmada 151 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol projesini toplamda 374 kilometreye çıkardık. Avrupa’yı Asya’yı bulaştıran kentimizde otoyolları kim yaptı? Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Kocaeli’ni yüksek hızlı tren hatlarının merkezi haline getirdik. Yapımı devam eden projeler de tamamlandığında Kocaeli ülkemizin dört bir yanına demir ağlarla bağlanmış olacak. Gebze’yi Marmara’yla boğazın altından geçip Halkalı ile buluşturduk. Yapımı devam eden Gebze-Darıca Metro hattını Marmaray ve Sabiha Gökçen Metro Hattı’na entegre edeceğiz. Şehir hastanesi tramvay hattını bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.

TÜRKİYE YÜZYILINI KİME EMANET EDERSİNİZ?

Kocaelili çiftçilerimize toplam 650 milyon TL tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide 6 yeni OSB, 1 yeni endüstri bölgesi, 4 teknopark, 130 AR-GE merkezi ve 16 tasarım merkezi kurduk. Enerjide yaklaşık 765 bin doğalgaz abonesi olan ilimizde yüzde 93’ü doğalgazdan faydalanıyor. Nereden nereye. Ne kadar özetlersek özetleyelim hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor. Bundan yaklaşık 8 ay önce Kocaeli’ye geldiğimde sizlere sandık başına giderken lütfen karşınıza çıkan adaylara şu gözle bakın demiştim. Bu isimlerden hangisi ülkenin sorunlarını çözer diye sormuştum. Mücadelelerden başarıyla çıkar diye sormuştum. Seçimin arifesinde cumhurbaşkanı adayı olarak karşınızdayım. Şimdi aynı soruları yine soruyorum. Sadece size değil milletimizin tamamına soruyorum. İşte adaylar, işte başarılar, işte sandık, işte Türkiye yüzyılını kime emanet edersiniz? Evlatlarınızın istikbalini kime emanet edersiniz?”