Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan, KOÜ’de muhalefeti hedef aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kocaeli Üniversitesi’ndeki açılışlarda muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, “Aslında muhalefet, modern sağlık kuruluşundan ne anladığını, meşhur sahra hastanesi skandalıyla ifşa etmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Kocaeli’deki programı bugün Kocaeli Üniversitesi‘ndeki açılışlarla son buldu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, araştırma ve uygulama hastanesine ait poliklinik ve tıp eğitimi uygulama merkeziyle ilgili bilgi verdi. Toplam kapalı alanının 29 bin 500 metrekare olduğunu söyleyen Erdoğan, “Merkezin yatırım bedeli yaklaşık 73 milyon TL’dir. Günlük 4 bin hastaya poliklinik hizmeti verme kapasitesine sahip merkezimizde 225 poliklinik odası bulunuyor.

ARACI AİLESİ’Nİ ANDI

Hizmete kazandırdığımız Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi ise 10 bin 300 metrekare kapalı alana sahip önemli bir yatırımdır. Binanın Aracı ailesi tarafından üniversitemize bağışlanmasından dolayı bu merkezimize merhume Semahat Aracı’nın adı verilmiştir. 45 adet kemoterapi kabini bulunan merkezimizde günlük 110 hastaya kemoterapi tedavisi uygulanacak, gerekli hallerde bu sayı 200 hastaya kadar çıkabilecektir.

SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ

Yatırım tutarı 17,5 milyon lira olan 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Batı Kampüsü Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezleri binası içinden geçilen dönemde kritik önem taşıyor. Tesis içerisinde tıbbi genetik ve moleküler biyoloji araştırma merkezi, PCR laboratuvarı, proteomiks laboratuvarı, klonlama laboratuvarı ve kök hücre merkezi yer alıyor. Merkez, Kovid-19 salgınıyla mücadelede bölgede yürütülen PCR test hizmetlerine aktif olarak katkı sunuyor. Toplam yatırım bedeli 147 milyon lirayı bulan sağlık tesislerimiz hayırlı olsun. Eserlerin inşasında emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Erdoğan, burada muhalefeti de es geçmedi ve “Muhalefetin sürekli eleştirdiği, gereksiz dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır. Aslında muhalefet, modern sağlık kuruluşundan ne anladığını, meşhur sahra hastanesi skandalıyla ifşa etmiştir. İstanbul’daki acil durum hastanelerimizi, Başakşehir Çam ve Sakura gibi devasa sağlık tesislerini diline dolayanlar, vatandaşlarımıza derme çatma fuar alanlarını sahra hastanesi diye yutturmaya çalıştılar” dedi.

Erdogan kou acilis

erdogan kocaeli